COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Ez is jó kérdés? 22.: Mi az az abduktív alapállás? 2. rész

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Ez is jó kérdés?
Ontológiai humántanácsadók, coachok, mediátorok, önismereti szakemberek szakszótára.

Összes "Ez is jó kérdés" itt található.
Néhány szócikket innen is elérsz:

Ha ezek a kérdések bővebben is érdekelnek, jó szívvel ajánljuk:Ez is jó kérdés? 22.: Abduktív alapállás
©® 2.

Az intencionális alapállás rövid rekonstrukciója.

Abduktív alapállás (2 rész)

Abduktív alapállás 1. részt itt találod.

Dennetnek az intencionális rendszerekről szóló elmélete a szerző szerint segít arra a kérdésre is választ adni, hogy egy adott ágens rendelkezik-e elmeteóriával vagy sem. Azok az ágensek, amelyek képesek másodrendű intencionális alapállást felvenni (Úgy vélem, hogy ő úgy véli), valamint a saját vélekedéseiket elkülöníteni másoknak ugyanarról az eseményről vagy dologról való vélekedésétől, azaz képesek átmenni a hamisvélekedés-teszten, rendelkeznek elmeteóriával. Az ágensek közötti kommunikáció szükséges feltétele a negyedrendű intencionalitás. Ahhoz, hogy valódi kommunikációról beszélhessünk, a grice-i elmélet értelmében, negyedrendű intencionalitással bíró tudatokat kellett építenie a Természetanyának, vagyis a természetes szelekciónak. Az intencionális alapállás révén vélekedések, vágyak, szándékok és más mentális állapotok tulajdonítása révén oksági magyarázatod adunk mások viselkedésére. Miért érinti meg Béla Jolán könyökét? Mert már régóta vágyott rá, és most eljött a pillanat, amikor meg merte tenni. Ahhoz hogy beteljesítse vágyát, össze kellett szednie a bátorságát. Dennett szerint ezek a magyarázó okok absztraktumok, hasonló létmóddal bírnak, mint a súlypont. A mentális állapotok, akár a súlypont a fizikában, alkalmasak ágensek cselekedeteinek magyarázatára és előrejelzésére. Ugyanakkor az intencionális alapállás felvétel nem cselekvő intencionális rendszerek (termosztátok, sakkozó programok) működésének magyarázatára és előrejelzésére is alkalmas. A termosztátok és sakkozó automaták nem képesek más intencionális rendszerek értelmezése céljából intencionális alapállást fölvenni. Nem is szükséges számukra, hiszen az adott célra tervezett berendezések (hőmérséklet-szabályozásra és sakkozásra), velünk ellentétben, akik génjeink túlélésre alkotott robotok vagyunk. Túlélési specialisták, akiknek szükségük van egy olyan eszközre (az intencionális alapállásra), amely lehetővé teszi számukra, hogy ne kelljen mindig megérteniük az útjukba kerülő tervezeteket, pláne ne azok fizikai mibenlétét. Őseink hosszú ideig jól elboldogultak anélkül, hogy megértettek volna bármit is az agyuk működésével, vagy a természetes szelekció szerepével kapcsolatban. Dennett szerint a termosztátokhoz hasonlóan mi is műtermékek vagyunk, az a különbség közöttünk, hogy a termosztát a mi műtermékünk, minket pedig a Természetanya tervezett, másként kifejezve a természetes szelekció barkácsolt. Bizonyos szempontból nem különbözünk a kakukkfiókától, amelyet a természetes szelekció arra programozott, hogy a tojásból kikelve, még vakon, kidobálja leendő szülei fiókáit a fészekből, hogy minden figyelem és törődés rá irányuljon. Dennett szabadon lebegő racionálénak nevezi azt a racionális tervet, amely alapján a kakkuk véghezviszi akcióját, miközben ez a terv nem reprezentálódik a madár kognitív szisztémájában, vagyis nem bír eredendő intencionalitással. A kakukk viselkedését magyarázó és okozó racionális terv a természetes szelekció mintázataiban, metaforikusan a Természetanya elméjében reprezentálódik. A kakukk mit sem tud erről a tervről, de összhangban anyukája a stratégiájával, hogy egy idegen fészekbe tojja, elvégzi a rá eső feladatot. Azok a kakukkfiókák, amelyek nem követek a szabadon lebegő racionálékban reprezentált tervet nem örökíthetik utódjaikra génjeiket, mivel éhen vesznek. A kakukk nem tud arra választ adni, hogy miért löki ki mostohaszülei valódi utódait. Viszont, ha megkérdeznénk Bélát, hogy miért érintette meg Jolán könyökét, valószínűleg inkább azt válaszolná, hogy tetszik neki, mert szép a formája, Jolán kedves, igéző, szívdöglesztő stb., mint azt, hogy önző génjei olyan agyat fejlesztettek ki számára, amely érzékenyen reagál minden olyan ágensre, amely elősegítheti túlélésüket a személy halálát követően is. Miközben esztétikai, etikai értékekre hivatkozva hozza meg döntését, valójában génjei és az agyát megfertőző kulturális gének (mémek) determinálják döntését. Ezzel a történettel Dennett a szabadon lebegő racionálékat a természetes és a kulturális szelekció mintázataiban horgonyozza le, azaz a Természetanya által létrehívott grandiózus történtbe. Szerinte célszerű, ha stratégiai szempontból ezt a sztorit úgy mondjuk el, mintha a lehető világok legjobbikát ábrázolná. Annak érdekében, hogy „miért” kérdéseinket meg tudjuk válaszolni, optimálisnak kell tekintenünk a történet által bemutatott világot, még akkor is, ha tudjuk, a természetes szelekció barkácsmester, és abból dolgozik, amit talál.

Ebből az következik, hogy intencionalitásunk éppen úgy származtatott, mint a kakukké vagy a termosztáté, viszont mi képesek vagyunk (részben a kultúra daruinak köszönhetően) intencionális alapállást felvenni a Természetanyával mint a történet szerzőjével szemben. Történetünk racionális keretét a Természetanya eredetei intencionalitása konstituálja, amit az optimalitás keretébe helyezett  darwini narratíva mint tükör reprezentál számunkra, ha intencionális alapállást veszünk fel vele szemben. Dennett szerint történet akkor kezdett érdekessé válni, amikor olyan szereplők jelentek meg benne, amelyeknek fontossá vált titkaik megőrzése és mások titkainak kifürkészése. A kakukkfiókának azért volt könnyű becsapni a mostohaszüleit, mert azok nem voltak képesek elmeolvasásra. Minket profi elmeolvasókat azért nehezebb becsapni, mert mi tudjuk, hogy mások tudják, hogy mi számítunk rá, hogy ők be akarnak csapni.

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...