COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Hány grammot nyomnak az üres szavak?

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Az idővel lassan elfáradt, rejtett konfliktusokkal terhelt párkapcsolatunkat többnyire ösztönösen is beszédterápiával próbáljuk megoldani. Nagyon erősen él bennünk a narratíva, hogy ha mindent megbeszélünk, az elősegíti a hatékony kommunikációt, ami egyenes összefüggésben áll a párkapcsolat minőségével. A nők a lelki életük megbeszélésével ösztönösen ventilálják ki magukból az őket nyomasztó problémákat. A férfiak pedig, ha jót akarnak, kénytelen kelletlen, de beszállnak az örökös lelkizés, vagy rosszabb esetben az üres fecsegés körhintájába. A baj az, hogy mindeközben általában a felek kellő önreflexió hiányában elkezdenek projektálni, és már a másik lelke, sérülései, gyengeségei vannak a nagy beszélgetések asztalára terítve. Ráadásul olcsó, súlytalan és sokszor bántó szavak kezdik alkotni a párkapcsolat szókészletét. A kérdés az, hogy mennyire konstruktív ez a fajta népi pszichologizálás, és mennyire lesz kedvünk olyan párkapcsolatban élni, ami lassan és észrevétlenül pszichoterápiás rendelővé válik, ahol a problémagyártás borítékolható, ha egyet nyakon csípünk, kettő lesz belőle.

 

A párkapcsolat, mint pszichoterápiás rendelő már eleve feltételezi azt a narratívát, hogy a párkapcsolatban élő felek egymást használják arra, hogy különböző pszichés szükségleteiket kiéljék. Egyszer az egyik, egyszer a másik fél veszi át a pszichoterapeuta személyét, jobb esetben. Rosszabb esetben a kapcsolat annyira aszimmetrikus, hogy az egyik folyamatosan segítséget kér, a másik pedig segítséget nyújt, ahogy mérgesedik a helyzet, egyre inkább úgy tűnik, hogy a rendelésen két dühös elmebeteg beszélget egymással. Ezzel mindketten olyan szerepekbe szorítják be magukat és egymást, ami egy olyan levegőtlen, sötét szobába vezeti őket, ahol a „beszélgessünk Drágám” felszólítás eleve blokkolja a minőségi, felemelő, konstruktív beszélgetések élményét, és az állandó beszéd és kommentár a kapcsolat minőségét nem pozitív, hanem éppen ellenkező, destruktív irányba befolyásolja.

 

A párkapcsolat mint pszichoterápiás rendelő olvasattal van még egy hatalmas probléma, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni: nem vagyunk professzionális, képzett pszichológusok, mégis feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy mások lelkét élve boncoljuk a közös világunk kellős közepére felhúzott lelki boncasztalon. Nem tudjuk, hogyan kellene ezt jól csinálni. Felnyitjuk egymás szívét, pedig életünkben nem volt a kezünkben mentális szike, turkálunk egymásban, mintha tudnánk, milyen struktúrákat kellene találnunk odabenn, mintha lenne fogalmunk arról, milyen mondjuk egy egészséges tüdő. Majd méricskélünk, hány gramm egy érző szív. A legnagyobb gond, hogy a szerelmünk, akivel az egymás élve boncolását végezzük, még él. És fáj neki. Ráadásul  felfektetve arra az asztalra, szinte biztos, hogy semmi vonzót nem látunk majd benne, hiszen maga a kontextus megfosztja attól a varázserőtől, amibe anno valószínűleg beleszerettünk. És a végén persze csodálkozunk, hogy hamar eljön a közös halál ideje. Majd jön a gyász, amikor közösen sírunk régvolt szerelmünk maradványai fölött.

 

A pszichoterápiás rendelőnek megvan a létjogosultsága, hiszem, hogy minden embernek, aki teljes, egészséges személyiség szeretne lenni, szüksége van időnként coach-ra és pszichológusra, mert saját magunkat nem tudjuk a hajunknál fogva kirángatni a gödörből. A lelki boncolást hagyjuk a szakemberekre, vagy legyen a saját magánügyünk. A másik élve boncolásával pedig szaktudás híján ne is próbálkozzunk. Nincs nagyobb ellensége a szerelemnek, mint a túl nagy közelség, a teljes transzparencia, mert ott a vonzó vízió, az erotikus távlat kihuny. Ne kell mindent tudni a másikról. Nem kell kinyitni azt a hetedik ajtót. Nem kell mindenről letörölni a csillámport.

 

Hogy csavarjak egyet a mondanivalómon, hiszem, hogy a beszélgetés az egyik legjobb dolog, ami két ember között történhet. Ha nem kell. Ha nem szükséges. Ha spontán. Ha élményszerű. Ha úgy szőjük a beszélgetés fonalát, hogy abban egy közös víziót tudjunk együtt álmodni. Ha abban mindkét fél épül. Ha öröm hallgatni, és a szavakat teremteni. Ha tiszteletben tartjuk a másik ember határait, és nem akarjuk bekebelezni a gondolatait, uralni az érzésvilágát. Ha kíváncsiak és nyitottak vagyunk egymás véleményére.

 

Olyan helyzeteket kellene teremtenünk kapcsolatainkban, ahol beszélgetésekhez szempontjaink vannak. Vitatkozzunk mondjuk egy filmről. Tervezzünk közös utazást. Találjunk ki gondolatban egy közös vállalkozást.  Találjunk ki egy közösen egy kis rosszalkodást. Lépjünk ki a komfortzónánkból, éljük meg együtt, és beszélgessünk arról, mi történt velünk azon a hegyen, ahol együtt eltévedtünk, milyen volt az az egzotikus étterem, ahol együtt ettünk. Mert ezek a közös élmények építik két ember kapcsolatát. És persze, van helye a lelkizésnek, ha eljön a nagy beszélgetések ideje, adjuk meg a módját. Terített asztalnál, lassan, egy hangulatos zene mellett. Mentálisan és szívben is ráhangolódva arra, hogy most azzal az emberrel beszélgetünk, akit a legjobban szeretünk. A sablonmondatokat, a gépies, megszokott gondolatokat és a szikénket hagyjuk az ajtón kívül. Öltöztessük díszbe a szívünket, mert csak így lesz a párkapcsolat élmény, így találunk ki a levegőtlen, sötét szobából a szabadba, ahol az párkapcsolat pszichoterápiás rendelő helyett egy közös kalandtúra.

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 21 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...