COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Szeretettel kívánjuk, hogy szeressen (Online tanácsadás)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Korábbi online tanácsadásokból:

Kedves Kriszti! 
Páromnak szeretnék segíteni. Kamasz korában elváltak a szülei, ám még mindig érzékelhető rajta. Kiegyensúlyozatlan, bizonytalan tud lenni, a természetében némi agresszivitás is van, és kissé gyermekiség is. A párom érzékenyebb típus. Vele akkor nem beszélgettek, ez érzékelhető rajta. Anyukája a 10 évvel fiatalabb nevelőapával foglalkozott. Szóval hogyan tudnék neki segíteni? Szakemberhez nem fog menni, ő nem olyan. Nekem is elég nehezen nyílik meg ezen a téren, olykor olykor mond dolgokat. Tőlem ugyanúgy érzékelem megkapja azokat a lelki dolgokat amiket a családjától nem. Szeretnék neki segíteni. Hogyan? Hogyan beszélgessek vele? Mit érezhet az a kamasz akivel ez történik? Hogy nem szeretik? Hogy nem érdekel senkit, hogy meghallgassák, megértsék? Ez miatt gondjai vannak a munkahelyén is, ugyanis a kollektíva miatt morgolódik. Ő elégedetlenkedős, morgós. És tudom, hogy ennek a gyökere gyerekkorban van. De mitől alakulhat ez így? Fél és szorong dolgoktól. Hogyan segítsek neki? Van egy testvére is, vagyis kettő, a nagyobbik öccse édes testvére. Az anyja a tesóját másképp kezeli ami a páromnak rosszul esik, ugyanis a tesója állandóan ki van pártolva. A párom apukájára hasonlít természetben ami az anyjának nem tetszik. A páromnál a fizikai érintések sem mennek sajnos. Amit nem kapott meg, nem tanult meg, azt nem is tudhatja. Bár valahogy meg kellene tanulnia, hogy kapjam tőle, mert igénylem. Azt mondta azért nem ér hozzám, hogy ne szokjam meg. Ezt nem egészen értettem. Azt mondtam neki arról van szó, hogy hiányzik, mert igényelném. 
Visszatérve szóval hogyan tudnék segíteni a lelki dolgaiban? Rajtam kívül más nem fog tudni neki segíteni. Egy cikkben azt olvastam a válási trauma miatt a trauma a gyerekből vagy a gyors felnőtté válást kényszeríti ki, vagy gyerekes marad. MIért? Miért marad a trauma által kissé gyerekes?

Kedves Levélíró, 
köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával és beavatott az életébe. 
Szomorúan látom, Önről alig tudtam meg valamit. Kérem szépen, javítson ki, ha tévednék: nem pszichológus, sose tanult pszichológiát és más segítő módszertant, elégedetlen a párjával, szabad idejében kérés nélkül is szívesen analizálja (stílszerűen: kivesézi) a szeretteit. 

Ahhoz, hogy előre lépjünk, néhány megfontolást ajánlanék. 

Számoljunk fel egy adag tévhitet (nem csak Önnél)! Mi a véleménye?

1, 
Minden segítő etikai és szakmai kódexéhez tartozik a pártatlanság és a féltve őrzött kívülálló státusz. Nem éreznek szimpátiát, "csak" empátiát, azaz nem szeretik a tanácsot kérőt, hanem megértik. 

Ön szereti a párját? Akkor nem elfogulatlan. Alkalmatlannak látom ebben a helyzetben az érdemi elemzésre. Azt hiszem, a megállapításait az Ön aspektusából (szemszögéből) való fotómontázsként, egyfajta művészi installációként lehetne értelmeznünk. Ezzel csak egy gond van: a végterméket, az alkotó folyamat eredményét nem élvezi, sőt, az kifejezetten gondterheltté teszi Önt. A képet hibáztassuk, ha nem sikerült megfesteni? 
Azok az életértelmezések bizonyulnak helyesnek, amelyek segítenek élni. Ahogy Ön interpretálja a dolgait (amilyen olvasatát adja a körülményeinek), éppen csak egy embernek okoznak elakadást: Önnek.

2, 
A híres analitikus, a nagy pszichológus, Freud óta eltelt 100 év. Nem kisebb géniuszok születtek és alkottak azóta is a filozófia, pszichológia, szociológia..., atomfizika terén. 

Miért kéne hinnünk, hogy minden leírható a századfordulón fókuszba került természettudományos jelenségek analógiájára? 
Már 1970-ben, azaz lassan-lassan fél évszázada(!) a híres pszichológus, Watzlawick szemléltette az ellenkezőjét egy vicces példával. Ha belerúgunk egy kőbe, az elrepül, mert a mozgási energia áttevődik a lábunkról a kőre. De rúgjunk bele egy kutyába, ha elég rátermett, nem hogy elrepül, de közelebb jön és jól belénk harap. Lényegében tehát ez az elfojtásosdi, gőzkieresztősdi, anyukám csúnyán nézett rám 10 éves koromban, ettől azóta is rettenetes az életem című drámai gondolatok nagymértékben zárójelbe kerültek. 
Az ember nem egy homokföveny, amiben a legkisebb kavics is lenyomatot képez. Ráadásul nem egy ipari gyártósor állított elő bennünket, ki kevésbé, ki viszont sokkal jobban képes rugalmasan is alkalmazkodni (l. Reziliencia, Dr. Kollár, 2007.). 

3. 
Amikor az emberek nagyon betegek, odafordulnak az orvosTUDOMÁNYhoz, ha jogi kényszer áll elő, szaladnak az ügyvédhez (reményeim szerint inkább mediátorhoz, mediátor képzettségű, jogi végzettségű szakemberekhez), azaz a jogTUDOMÁNYhoz, amennyiben házra van szükségük, egy mérnök segítségét veszik igénybe, tehát a mérnöki TUDOMÁNYOKat. 
Ha saját magunkkal vagy a körülöttünk állókkal van bajunk, miért amatőrködünk? Mi nem érdemeljük meg a tudományt? Éppen mi nem? 

Az Ön logikáját követve mi lenne a megdönthetetlen bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a párjával van gond és esetleg nem éppen Önnek van szüksége szülői simogatásra és odafordulásra? (Ez csak egy mintakérdés.) 
Honnan tudjuk, hogy egy megfigyelő (mondjuk, aki panaszkodik valakire), jó mentalizációs képességekkel rendelkezik (azaz kiválóan képes önmagát és a társát olvasni, "agyírni" és "elmeolvasni")? Nem lehet, hogy ez a személy a saját viselkedését és érzelmeit is félreérti? 

"Kiegyensúlyozatlan, bizonytalan tud lenni, a természetében némi agresszivitás is van, és kissé gyermekiség is." 
Egész emberinek látom. Ebből a leírásból -kis túlzással- önmagamra ismertem :) 

Egyebek mellett ezért nem szabad amatőr megállapításainkat szakértői diagnózisként kezelni. 

Maradt még pár (ön)ellentmondás (paradoxon, doble bind és a többiek): 

1. 
"Páromnak szeretnék segíteni." 

Huh, hát ezt nem értem. Nem Ön az elégedetlen? Miért nem önmagán, önmagának segítünk? 
Hogy segítsünk olyannak, aki a; nem kérte, b; kifejezetten utálja, ha amatőrködnek rajta, kivesézik és kivéreztetik, a vélt vagy valós hibáit ráolvassák (l.: "Nekem is elég nehezen nyílik meg ezen a téren" Ezt azért megértem.). 

2. 
"Vele akkor nem beszélgettek." 

De kik? A szülei? És akkor most mit tudunk tenni? Visszamegyünk a múltba és rávesszük azokat, akik nem tudtak vele beszélgetni, hogy beszélgessenek, amit azért nem csináltak, mert nem tudtak? Csináljon mindenki olyat, amit nem tud, nem áll módjában, egész egyszerűen tehát a lehetetlenre adunk utasítást? Vagy? 
Most Ön akar beszélgetni anyaszerepben? Úgy véli, a párja azért vette Önt feleségül, hogy legyen egy anyja, akivel beszélgethet? És ki lesz a felesége? Honnan tudjuk, Ön mikor az anyja és mikor a felesége? Nem lenne jobb, ha már a társa kiválasztotta Önt, akkor a szándékaik mentén férfi-nő viszonyban és szerepben élnének? 

3. 
"Azt mondtam neki arról van szó, hogy hiányzik, mert igényelném." (simogatást- szerk.)

Ez egy elég jó gondolat. Nem más a baj vele, mint hogy a párkapcsolat nem egy vasárnapi piac, ahol kérek egy kg almát, kifizetem az árát és már megyek is. Ha ő megsimogatja Önt, mit kap érte? Analízist? Anyai helyeslést? Esetleg megúsz egy-két elemzést? Lehet, hogy nem adja ilyen olcsón magát? Ügyes. 
Hogy kéne egy rendelést precízen feladnunk ahhoz, hogy meg is kapjuk, ami nekünk jár? 
Tisztelt Férj, 
mai napon megrendelünk Öntől napi 10 dkg, I. osztályú minőségi kategóriába eső simogatást. A simogatást apró adagokban kérjük csomagolni. Akkor is hozzák, ha nem kérjük. 
Nem vagyunk nap közben otthon, tehát legalább 1 órával előre értesítsenek a kiszállításkor. (...) 
Ajjaj. 
Szóval, nem lehet kérni olyasmit, amit spontán (mondjuk, szívből jövően) szeretnénk. Akkor ne kérje. Nem kell ehhez megbeszélést folytatni (megrendelőlapot és feladóvevényt töltögetni), sőt, pont ez a zsákutca. 
Tudom, nem ezt hallja máshol (média, méregdrága, 120 alkalom alatt kielemzem a semmit-típusú tanácsadók és a Kiskegyed-szerű önsorsrontó önsegítők, Müller Péter álismeretterjesztők). Nem lehet, hogy emiatt (is) több mint 50% a válási arány? A második házasságok kapcsán pedig nem csökken, hanem nő: 60%(!)?

4. 
"valahogy meg kellene tanulnia" 

Ön azt akarja, hogy változzon meg a párja olyanná, amilyennek Ön akarja, de ne azért változzon pont úgy, mert Ön akarja, hanem magától akarja, amit Ön akar. De ő nem akar. És ez rém bosszantó. Valami oka van, hogy nem akarja pont azt, amit én. Anyát neki! 
Az új anya majd megtanítja a gyereket simizni. De mit gyerekeskedik ez itt? Legyen már férfi!

Ön megszeretett egy embert (azért él vele), de az változzon olyanná, akit egyébként nem szeretett meg. Biztos így szeretné? 
A boldogtalanság sikerkódja:  olyan vágyak vágyására vágyni, amire nem vágyunk. (Dr. Kollár, 2007., Mentofaktura)

5. 
"Azt mondtam neki arról van szó, hogy hiányzik, mert igényelném. Visszatérve szóval hogyan tudnék segíteni a lelki dolgaiban?" 

Ön azt akarja, hogy simogassa valaki, aki úgymond nem tanult meg simogatni. Csinálja azt, amit azért nem csinál, mert nem tud. Hogy tudjon simogatni, leülünk vele beszélgetni az anyjáról, testvéréről, sebeket szaggatni, mert attól majd jaj, de jó és lesz is kompetenciája simogatni. 
Mintha egy magasugróval beszélgetnénk az olimpia előtt arról, hogy kellett volna magasat ugrani az anyjának és a testvérének ahhoz, hogy ő most megnyerje a fődíjat. 

6. 
"Miért marad a trauma által kissé gyerekes?" 
Ön egy gyereket akar megtanítani, hogy férfiként simogassa? A gyerek úgy simogat, mint egy gyerek (nem megyek hozzá feleségül), a férfi meg, ahogy tud. 

A gyermeknek maradni kedvenc témámat részletesebben már kifejtettem itt: http://www.iloveschool.hu/blog/44-deri-kriszti-ontological-coach-blogja/1005-szueletett-kamaszok-online-tanacsadas.html

7. 
"Ez miatt gondjai vannak a munkahelyén is" 

Én még nem láttam egy vezérigazgatót sem szűkölni a munkahelyén, hogy nem simogatták gyerekkorában, attól ilyen ideges, amikor nem hozzák a tervet. Azért ideges, mert nem hozzák a tervet. Azért ideges, mert nem tud jobbat. 

8. 
Elemzi a társát és elkeseredik a végeredménytől, nem elég a maga gondja (hogy lehetne boldogabb), most itt a másé is (a simogatni nem tudóé). Kell nekünk a transzparens, átlátható "igazság"?

"Én még sohasem utaztam a szellemvasúton
Míg meg nem szállt a bátorság
Ittam egy kortyot és vettem egy nagy levegőt
Meglesem mi is ott az igazság

Csak egyszer utaztam a szellemvasúton
De nem is tagadom le a csalódást
Csúf mese volt csak minden a falakon
Mást vártam, mint a mi a valóság"

(Demjén Ferenc- Latnitz Róbert: Szellemvasút)

9.
(...)


A rövid leveléből mások mellett ezek derültek ki. Belátom, nem túl kellemes az ilyesfajta, jéghideg és kérlelhetetlen logikai analízis. Miért élvezné bárki is? Ha Önt nem tölti el túláradó boldogsággal, miért gondoljuk, hogy a partnere vidáman néz hasonló tortúrák elébe? Szado-mazo élvezet?
Lehet, másként állnak a dolgok, de megeshet, hogy fején találtuk néha a szöget és több hasznos gondolatot fedezett fel (saját magának)? Ez csak azért történhetett, mert szakértő vitte végig a beszélgetést, szakértői heurisztikákkal.

Ön szereti a párját? Mindössze erre van szükség. Szeresse. 
Szeretettel kívánom Önnek a szeretetet!

Most már lazíthatunk! És itt kezdődik a valódi "tanácsadásom":Aki válaszolt: Dr. Kollárné Déri Kriszti, coach, a Life @ Business Intézet, Dr. Kollár Iskolájának tanára http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html, a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke,az IACM, International Association of Coaching and Mediation nemzetközi tanácsadói szövetség titkára http://www.iacm-info.com/, a Magyar Design Közösség alapító tagja.

Dr. Kollárné Déri Kriszti

Cikkajánló:

Jelmeztervezés helyett jellemtervezés (Dr. Kollár blogja)

 


 

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...