COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Babás papás és egy ráadás (Online tanácsadás)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Babás papás

Médiaajánló


Korábbi online tanácsadásokból:

Kedves Krisztina, 
csak annyit kértem a jelenlegi páromtól, hogy adjon időt magunknak, és legyen türelmes. nem kértem tőle sem azt hogy vigye moziba a kicsit, illetve azt sem hogy vigyázzon rá egyedül. Ezt a párom ajánlotta fel, aminek én nagyon örültem, és csak azért írtam le, mert megvan benne a szándék, hogy jót tegyen. Mégis úgy érzem segítségre van szüksége. nem azt várom el hogy egyből szeresse a lányom, hanem hogy ha közeledik az a bizonyos hétvége, akkor ne féljen attól, és próbálja meg pozitívan megélni. 
A Paradox módszer nem egészen világos. Ez, jól érzem hogy egy passzív módszer? Mivel a jelenlegi párom tudta a megismerkedésünkkor, hogy van gyermekem, ezért csak azt várom el egyelőre, hogy fogadja el a tényt hogy gyerekem van, de nem kell azonnal beleszeretni a kislányba. Kérem írja le pontosabban, hogy mit kell tennem, mármint aktívan szeretnék lépni. 
Egy apa

 

Előzmény itt olvasható.

Kedves Levélíró, 

az ösztönös paradoxont (=önellentmondás) Ön állítja fel: 
"Azt akarom, hogy azt akarja, amit én akarok, de ne miattam akarja, hanem magától, amit egyébként én akarok" (PhD Dr. Kollár József, http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html). 

Lefordítva az Ön helyzetére: 
A párja akarja pozitívan szemlélni a gyermekes hétvégéket, amit egyébként magától nem tud, mert ha tudna, nem lenne itt ez a gond. Azért nem tudja pozitívan szemlélni, mert nem tudja pozitívan szemlélni. Ha tudná, már önvédelemből is megcsinálná (ki akar magának és a szeretteinek szándékosan rosszat?). Erre Ön azt kéri, hogy akarja bizakodón és lelkesebben várni azt, amit nem vár, sőt, ne azért akarja így, mert Ön akarja, hanem magától akarja, amit jelen állásban egyedül csak Ön akar (örömmel fogadni a gyerekét). 
A szerelme nem azért nem teljesíti az Ön kívánságát, mert nem akarja, hanem egészen egyszerűen képtelen rá. 
Minél jobban erőlteti, annál frusztráltabb lesz és a kudarc elkerülhetetlen. 

Ösztönösnek nevezem ezt a csapdát, amit Ön állít magának és a párjának ("csavart csapda" Phd Dr. Kollár József), mert Ön sem szándékosan készíti ezt a katasztrófát. Egyszerűen nem tud róla, hogy ez egy olyan gödör, amiből nem tudnak kijönni: sem a párja, sem Ön. Pedig óriási feszültség közeleg, ha és nem szabadulnak! 

Csavart csapdából csak megtervezett, okosan előkészített és fegyelmezetten kivitelezett ellencsapdával lehet kitörni! Mint nyúl a hurokban, ha ugrál(nak), jobban szorul. 

Paradoxon (vagyis ellen csavart csapda) feladat: 
Ne akarja megszerettetni a gyereket, a gyerekvárást, stb. 
Tekintse a partnerét műalkotásank. Ő Marilyn Monroe személyesen: hu.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe. 
Ne terhelje, ne várjon el semmit, hordozza a tenyerén, legyen boldog, hogy megkapta őt! 
Marilyn majd meghálálja... 

Tudom, nem hiszi, hogy a józan ész logikája mentén nincs menekvés. 
Márpedig, ha ezt a feladatot Ön nem hajtja végre, megássa a kapcsolatuk sírját. 
Olyan az irracionalitásra épülő feladatok megközelítése, ahogy Arany János írja A gyermek és a szivárvány című versében:
Nem kérdezni, nem ellenőrizni, nem irányítani.
Nincs más dolga, csak hinni. Rácsodálkozni. Örömmel eltöltekezni.

Mert nem is tehet egyebet. 

A GYERMEK ÉS SZIVÁRVÁNY. 

ARANY JÁNOS: Allegória 

Sírt az ég egyik szemével, 
A másikkal nevetett; 
Páros ívű szép szivárvány 
Koszorúzta keletet: 
Szép szivárványt, barna felhőn, 
Nézte ábrándos fiú, 
Egy sóvárgó méla gyermek, 
Kékszemű, de szöghajú. 
"Be gyönyörű híd az ottan! 
Égi híd az" gondolá, 
"Óh, talán ott járnak épen 
Az angyalok fel s alá! 
Mint szeretnék odamenni! 
Bizony el is szaladok, 
Jó fiút hogy bántanának 
Azok a jó angyalok! 
Messze sincs az; lám csak ott van 
A közel erdő megett, 
Még ma estig rajta könnyen 
Megjárhatnám az eget. 
Istenem, mily szép is lehet 
Ám belülről az az ég! 
Istenem, ha én egy kissé 
Oda bepillanthatnék!" 

Szólt, eredve gyors futásnak, 
És legottan messze jár; 
Édes anyja híná vissza, 
De szavát nem hallja már. 
Útfélen száz kis virág int: 
"Ülj le közénk, szép gyerek!" 
Száz madár mond: "dallok egyet!" 
De ő nem hallgatja meg. 
Síkos a föld és alóla 
Ki-kicsuszamlik az út, 
Tüske rántja meg ruháit 
Hogy "megálljon! hova fut?" 
Majd elébevág s keresztül- 
Fekszi ösvényét az ér, 
Mely, ha egyszer átgázolta, 
Ellenkedve visszatér. 
De az értől nem ijed meg, 
Nem hátrálja síkos út, 
Szóba sem áll vad tövissel: 
Egyre gázol, egyre fut. 
Sem gyönyörre, sem veszélyre 
Nem tekintvén láb alatt, 
Szép szivárványt a magasban 
Nézi, nézi, és halad. 

Kérdi tőle utas ember, 
Egy öreg szántóvető: 
Hova oly lélekszakadva? 
És mivégre siet ő? 
"Jaj" felel, de gyors futtában 
A kérdőre sem tekint, 
"Ama hídhoz kell sietnem, 
Vissza is jőnöm megint!" 
"Balga gyermek, hol van a híd? 
Hová futsz ily esztelen? 
Szivárvány az: vége nyugszik 
Messzi, messzi tengeren: 
S a megürült fellegekbe 
Szí fel onnan új vizet. 
De hiszen fuss, ha tapasztalt 
Ősz fejemnek nem hiszed." 
"Ám legyen híd, ám szivárvány, 
Oda már én elmegyek," 
Szólt a fiú, "hogy felőle 
Épen bizonyos legyek." 
És az erdő bokros útján 
Bekanyarul egymaga, 
Hol feketén leskelődik 
Már felé az éjszaka. 

Ott sóhajnak, ott kacajnak 
Múló hangját hallani, 
Ott fejéről fövegét is 
Le-lekapja valami: 
Ott fehéren a sűrűből 
Rá-rábukkan egy fatő: 
De gallyak közt a szivárvány 
Int feléje, s halad ő. 
Szembe jőnek búcsújárók, 
Szinte kérdik és felel. 
"Kis bohó, mi haszna fáradsz? 
Oda nem jut ember el. 
Mi lehet az a szivárvány? 
Van felőle sok mese: 
De közelről (ennyiünk közt!) 
Még nem látta senki se." 
Nem elég ez a fiúnak: 
De én látni akarom!" 
Szóla és tör fel a hegynek 
Út nélküli avaron. 
Kő hasítja gyenge lábát, 
Szirten átesik-bukik; 
Haj! s alélva roskad össze, 
Midőn feljut a fokig. 

Ott is, amint összerogyva 
Tehetetlen feküvék, 
Epedő nagy kék szemével 
A szivárványt nézte még; 
A szivárványt, amely szinte 
Fogyni látszott, sínleni - 
És mind jobban, és mind jobban 
Elsápadtak színei. 
"Szép arany híd, szép szivárvány, 
Én szerelmem, bármi vagy, - " 
Esdekelt ő tárt karokkal, 
"Óh ne hagyj el, - óh maradj! 
És ha égbe nem mehettem 
Rajtad, mint az angyalok, 
Várakozz`, hadd nézzelek még! 
Várakozz`, míg elhalok!" 
Hallja ezt egy agg remete 
S a fiú előtt megáll, 
Háta görnyed ősz hajától, 
Reng a mellén hó szakáll: 
"Ily korán a sírba mért vágysz?" 
Feddi nyájasan a bölcs - 
"Hamar volna még lehullnod, 
Mint a meg nem ért gyümölcs. 

Vágyaid elérhetetlen 
Tartományba vonzanak; 
Az, mi után futsz epedve, 
Csalfa, tünde fényalak, 
Egy sugár a nap szeméből. 
Büszke diadalmosoly, 
Mely a sírvafutó felhőn 
Megtörik, - de nincs sehol!" 
Így az agg bölcs - még tovább is 
Fejtegetvén szavait - 
S felnyítá a nagy természet 
Titkos zárú ajtait. 
A fiút meg ápolóan 
Vette gondjai alá, 
És midőn a hajnal ébredt 
Szüleinek vissz` adá. - 
Gyakran láta még azon túl 
Szép szivárványt a fiú, 
De, ha nézte, sírva fakadt 
S lőn kedélye szomorú: 
"Hogy üres kép, játszi sugár, 
Mit olyankor szeme lát, 
Nem híd, amely összekötné 
Földdel a menny kapuját 

Szeretettel kívánok hitet és erőt a kapcsolatuk megerősítéséhez! 

Dr. Kollárné Déri Kriszti / nemzetközileg akkreditált coach (ACC/ICF, MACC/IACM), Dr. Kollár Iskolája,http://www.drkollarcoaching.hu

E-coach képzés és professzionális tanácsadó szoftver

Cikkajánló:

(Dr. Kollár blogja)


Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával


Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...