COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Alternatív Müller Péter / Fordítóprogram Müller Péter írásaihoz

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Alternatív Müller Péter

Alternatív Müller Péter (sorozat)

Müller Péter (jel)tolmácsa vagyok: Fordítóprogram Müller Péter írásaihoz

A sorozat összes tagja itt található meg és olvasható el.


 

 

Mindig utáltam Müller Péter írásait. Most meg is mutatom egy percben, miért.

Ma Müller Péter Heti útravaló 79.

Ez az okos emberek nagy csapdája. Mindent tudnak, csak egyet nem: a valóságot.

Mi az, hogy valóság? Ez leginkább a filozófusok dolga.
Az nem valóság, ha egy mérnök megtervez egy asztal mellett egy szeszipari lepárlótornyot? A mérnök valóság, az tervezőasztal valóság, a feladat valóság. Ha egy mérnök ért a szakmájához, azt mondhatjuk, nem ért a valósághoz? Akkor mihez ért? Mit jelentene az a szó ezek után, hogy szakértelem?

Vajon miért nem beszélget senki a szeszipari lepárlótornyokról a mérnökökön kívül? Túl azon, hogy nem érdekel mást a téma, nem is ért hozzá, nincs mondanivalója. Az élet értelme mindenkit izgat, de pusztán ez a tény feljogosíthat-e bárkit, hogy szakértőként nyilatkozzon?

Honnan tudjuk, hogy a valóság olyan dolog, amiről nem tudunk? Amiről nem tudunk, hogyan és milyen céllal beszélünk róla? Mi alkotja a valóságot? Csapdák? Ezt mi bizonyítja? Csapdák, ahová az okos emberek beesnek? Az ostobaság csapdái ezek. Az ostobaság hurkot vet az észnek.
Ha az okos ember nem ért a valósághoz, akkor Müller Péter nem okos ember, hiszen ő ért hozzá. Ez utóbbi mondattal mondjuk még egyet is érthetek :)

Azt ugyanis nem a józan ész mozgatja. Ösztönök, előítéletek, örökölt programok, érzések és indulatok formálják az életünket, és sajnos nem a hitünk, hanem a hiedelmünk - ezek a lelkünk mélyén lévő láthatatlan és tudattalan erők.

Szinte lehetetlen eltekinteni attól, hogy mi is az a valóság, amihez tehát nem ért az, aki okos, csak aki tökéletesen ostoba. Kell-e nekünk egyáltalán ilyen valóság?
Mi különbség lenne a hit és a hiedelem között?

Hit (Wiki): "A hit egyik, ismeretelméleti értelmében kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása semmilyen módon – sem érzékileg, ill. tágabb értelemben tapasztalatilag, sem logikailag – nem lehetséges [1]. Az elfogadás tehát a teljes „racionális” bizonyítás hiányában, esetleg – de nem feltétlenül – annak ellenére történik."

Hiedelem (Wiki): "A babona vagy hiedelem szűkebb értelemben olyan, a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet, vagy erre épülő tevékenységet jelent, ami (tévesen) közvetlen (ok-okozati vagy jel-jelöleti) összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak, az események mozgatóiként sokszor természetfölötti erőket elképzelve."

A hiedelem is hit, méghozzá azon belül is egy téves ok-okozati kapcsolatba vetett hit. Röviden, ostobaság.

De léteznek láthatatlan erők a magasban is. Sorstörvények, események, amelyeknek meg kell történniük, és amik nem rajtad, vagy nemcsak rajtad múlnak, hanem a párodon, a gyerekeden, a munkatársadon, a szomszédon is, és a világon, amelyben élsz.

Ennek az értelmetlen bullshitnek a végén csak azt tudom kérdezni, aki hinni akar a természetfölöttiben, annak miért nem elég jó az a néhány világvallás? Az legalább tudomány, vallástudomány. Millió fős követőkkel és több ezer éves felhalmozott tudással. Miért dobjuk el a fenti, ostoba fecsegésért cserébe?

Érdekes felmérések az IQ és egyéb szempontok figyelembe vételével: http://hu.wikipedia.org/wiki/Statisztik%C3%A1k_az_ateizmusr%C3%B3l_%C3%A9s_vall%C3%A1sr%C3%B3l. Mellesleg jegyzem meg:

 • Egy, a Science-ben megjelent cikk szerint a British Columbia-i Egyetemen végzett kísérlet során Will Gervais és munkatársai összefüggést találtak a vallásosság és az analitikus gondolkodás hiányossága között.
 • Dawkins 2006-ban beszámol olyan felmérésekről, amely szerint az Amerikai Tudományos Akadémia és a Royal Society tagjai között még elenyészőbb a hívő emberek aránya, a Nobel-díjasok között pedig alig akad.

Nem ésszerű, nem látom értelmét, sőt, azt gondolom, hogy teljesen értelmetlen, mégis így van, és ez így működik mindenütt. Két embert sok mindent összeköthet, de legkevésbé az ésszerűség. Inkább a vonzalom, a szeretet, az összetartozás érzése. Néha a közös rögeszme, olykor az érdekszövetség. Érzések, vágyak, indulatok, aggodalmak - például, hogy félsz egyedül.

Huh, Müller Péter sosem olvasta a világhírű Jane Austen regényeit? Sosem hallott arról, hogy a shakespeare-i romantikus szerelem mellett létezik, létezett az "érdemesség"-en alapuló közös vonzalom? Az ősemberek közötti kapcsolatról nem is beszélek. Az ősi agy, a  hormonokban fürdő agyunk ma is ugyanarra a rugóra jár. Ez még akkor is igaz, ha ezt a behuzalozást, ezt a bevésett programot némiképp a kultúra azóta át- és átírta. Vagy talán egyértelműen és egyetemlegesen kijelenthetjük, hogy soha és senkinek nem fontos a párja testi adottsága, kora, társadalmi státusza, sikere, anyagi helyzete?

Most már minden világos: ha valaki semmit sem olvasott a világirodalomból, nem ismeri a tudományos vívmányokat, gőze sincs a vallástudományról, magabiztosan nyilatkozhat. Nyilván ki veszi mindezt be? Aki semmit sem olvasott a világirodalomból, aki nem ismeri a tudományos vívmányokat, akinek gőze sincs a vallástudományokról. Remélem.

Mit jelent az ésszerűség, ha nem az érdekszövetség alapját? Hogyan lehetne egyébként érdekszövetséget létesíteni anélkül, hogy ésszerűen számot ne vetnénk az összes célunkkal és érdekünkkel, majd tudatos rangsorolás után néhányat kiválasztva másokkal (akik hasonlóan járnak el) szövetségre lépünk ezek megvalósítása, sikere érdekében, egyszóval racionalitás nélkül?

Ha azt mondom (és kimondom), félek egyedül. az már nem tudattalan vágy, hanem a tudatba kerülő ok, ami a racionális cselekvéseim okozójává válhat, vagyis tudattal kontrollálható és mint probléma ezer módon, tudatosan megoldható, például praktikusan keresek egy társat, vagy máris egy egész társaságot.

Nyilván léteznek tudattalan, rejtett tartalmak, de erre már egyáltalán nem úgy gondolunk, mint Freud idejében. Erre utal egyebek mellett, hogy a tudattalant adaptív tudattalannak hívjuk, azaz az ott elzárt információkat és funkciókat nem egy ősi és értelmetlen katyvasznak tartjuk. Az idegtudomány és az alkalmazott pszichológia hihetetlen fejlődése okán rengeteg információval rendelkezünk ennek működéséről. Kétségtelen, hogy míg mindent fel nem térképeznek a tudósok, a Müller Péterek szabadon virágozhatnak.

Az élet tengerét mélyben lévő áramlatok mozgatják, amelyekhez nincs köze a felszíni tudatosságnak. Az embernek fogalma sincs arról, hogy léteznek, azt hiszi, csak az van, amit ő tud és ért. Csak az első jéghegynél veszi észre, hogy a hajója nem oda megy, ahová gondolta.

Ezt egy vicces dologgal azonnal megcáfolom: már az ősidők óta tudják a vadászok, hogy a vízben úszó halat nem ott kell célba venni, ahol látjuk. És ez még akkor is így volt, mikor nem tudtak a fénytörés jelenségének fizikai magyarázatairól.

Azt gondolom, ha valaki házasságra lép, gyermeket vállal, tudatosan elköteleződik, kötelessége rejtett és néha nehezen uralható vágyait alárendelni többek között a saját génjei fennmaradásárért. Vagyis, ha döntünk (a nem döntés is egyfajta döntés), tudatosan választunk, tudatosan meg is tudjuk tartani. A fenti handa-banda jó kibúvó lehetne mindazoknak, akik szószegők, hitványak, csalók, de legalábbis illojálisak. Éljenek az elvtelenek és a gyenge jellemek!(?)

Ha jól figyelsz, rájössz arra, hogy a legtöbb értelmi magyarázat: utólagos. Amikor kitört a láva, és felbuggyant a mélyből az irracionális erő, akkor kezded érteni és rendszerezni az egészet. Az ész általában vesztes marad. Kialakított egy rendet, csakhogy az élet rendetlen. Ésszel: átláthatatlan.

Ha szeretnénk utódokat és ennek érdekében párt keresünk, majd elköteleződünk és összeházasodunk, sőt teszünk is az utódok nemzéséért, aligha hiszem, hogy a gyermek megszületésére vonatkozó magyarázataink utólag nyernének értelmet.

Szívvel, tapintással, ösztönnel, szaglással, ihlettel és bölcs teljességtudattal is látni kell.

Így egy krokodil működik. Mi különbözteti meg az embert?

Egy jó szó, egy időben nyújtott segítség vagy egy őszinte csók értékesebb lehet, mint egy tudományos értekezés, és valódibb is.

"Időben"- mihez képest, minek, mennyi a kimenetele, futamideje? Ha ezt meghatározzuk, vigyázat, könnyen tudatosak lehetünk! :) "őszinte"- ennek mi az ismérve? A bullshit sem hazugság. Lám, Müller Péter maga komolyan elhiszi, hogy értékeset mond, ilyen értelemben tehát nem hazudik. A kár persze felbecsülhetetlen. "értékesebb" -minél? Ja és itt van a kedvencem: "valódibb". Hisz már az elején leszögeztük, hogy nincs valóság, nem igaz, kedves Müller Péter, mert hogy Ön szerint nem tudunk róla? De mit tudunk egyáltalán? Nem sokat- ez tény, Ön sikeresen bizonyította :)))

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...