COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Alternatív Müller Péter (3.): HOLONOM AZ ARCOMON

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Alternatív Müller Péter (sorozat)

Müller Péter (jel)tolmácsa vagyok: Fordítóprogram Müller Péter írásaihoz

A sorozat összes tagja itt található meg és olvasható el.


 

Déri Kriszti Heti útravalója 3.: HOLONOM AZ ARCOMON

Mai tananyag: Müller Péter Heti útravaló 39.

Ebben az útravalóban elrejtettem egy fontos szót.

Úristen! Ez nekem is sikerült. Én azt mondom: Holon. Te mit lépsz erre, Müller Péter? Nem elrejteni nehéz, hanem kifejteni, értelmesen érvelni, konzisztensnek lenni, nem össze-vissza beszélni.

Nyilvánvaló, ha a tükröknek élsz, és meg akarsz felelni mások elvárásainak, elveszítheted valódi arcodat.

Nagy arca van! Arcoskodik. Ráfér az arcára. Leszakad az arcom.

Elképzelek egy férfit, aki remek gyárigazgató, vezető, menedzser. Egy fárasztó nap után hazatér a családjához és miután nem kíván megfelelni ("mások elvárásainak"), ha már a nap folyamán úgyis belejött (mert bejött neki és másoknak), a vacsoraasztalnál megtartja a soron következő termelési értekezletet.
Egy másik apa a lakásba belépve képtelen megszabadulni a "valódi arcától", ragaszkodik a jól bevált szerepéhez, mely szerint ő kiváló ügyvéd, harcos jogvédő, semmi kedve gügyögni a gyerekeihez (és hogy is kell azt?), így hát beül a WC-be, majd órákig nem is merészkedik elő (megtörtént eset).
És a színésznőt, aki 40 éves kora fölött még mindig a kedvenc főszerepéért remeg: csak utoljára hagy játszhassa el a 20 éveseknek szánt karaktert. Nem érdekli, mit gondol erről a szerző, a rendező, a mecénások és a nézők, ő bizony mától nem él a tükröknek!

Coolhunterek, trendvadászok, a kedvünkért ezerszer megújulni képes, csodált sztárok, istenek, Müller Péter elküldött titeket a levesbe!

Sokféle arcunk van. Kifelé mutathatjuk azt is, amellyel könnyebben elfogadnak.

Beugrik egy jelenet, ahogy gengszterek vesztegetnek egy bírót. A bíró küzd a lelkiismeretével. Nem akar kötélnek állni. Ő nem hallotta, hogy kifelé mutathatjuk azt az arcunkat is, amellyel könnyebben elfogadnak. A receptúra szerint pedig így kéne: megjátszani magát, alakoskodni, rejtegetni a valódi arcát. Őszintén nem tudom, melyik lehet a nehezebb.

Látok magam előtt egy anyát, aki 20 évig otthon nevelte a gyerekeit és most kényszerből megvalósítja önmagát. A munkahelyén gyermekeként babusgatja a kollégáit.  Nem tesz mást, csak az igazi arcát mutatja. Azt, amellyel 20 évig könnyebben elfogadták.

Mikor, milyen helyzetben, kik és mennyi időre, feltétellel fogadnak el "könnyebben"? Holonom az arcomon. Most takargathatom. Vehetem a kalapom. Húzzunk csak tovább! Mondjuk, egy barlangba. Talán, ha mindenki ott lakna, magányosan... Ugye, mennyivel egyszerűbb lenne?

A arcunk ezért fárad el estére, mert az izmait nem a bensőnk mozgatja, hanem a külső megfelelés kényszere.

Az arcunk izmait márpedig szó szerint a bensőnk mozgatja. Nem a kezemmel húzom mosolyra a szám még akkor se, ha kényszeredetten teszem. Bármi mozgasson bármit, az mindenképpen energiát emészt fel. Az ember nem egy perpetuum mobile, hogy önmagától nyerje a hajtóerőt. A kellemes mozgás éppen úgy energiát igényel mint a kevésbé élvezetes. Egyébként csak én érzek jól eső, kellemes fáradtságot ebben a pillanatban (újat mondtam, hogy ilyen is van)?

Más szempontból pedig, mi az a fáradtság? Ha így vagy úgy, kifogyunk az energiából. Ez pedig a fentiekből adódóan garantáltan bekövetkezik. Még akkor is kimerülök órákon belül, ha semmiféle külső megfelelés nem kényszerít arra, hogy újra és újra feltörjön belőlem a jókedv, nagyokat nevessek ezen az egészen.

Minden kozmetikus tudja, hogy az arcizmokat ki kell lazítani, és a másoknak mutatott "álarcunk" ráncait ki kell simítani.

Komorodjunk el és fordítsuk komolyra, akarom mondani lazára az arcizmainkat. Egy gyári olvasztár kevésbé fárad el, mint egy színész? Pedig ő garantáltan kevesebbet mosolyog a forróságban. Nem is nagyon bújik álarc mögé még akkor sem, ha a munkavédelmis éppen ellenőrzi, hogy felvették-e a védőmaszkokat. Én a proletárokat sokkal rácosabbnak látom, mint a professzionális színészeket. Egy bányászt, miközben a szenet lapátolja, vajon nem külső megfelelés vezérli? Azért kap pénzt, hogy lapátolja a szenet. Ki az, aki senkinek sem kell, hogy megfeleljen, emberek? Meglehet, talán éppen az, aki senkinek sem kell. És neki így megfelel.

Egy jó kozmetikus nemcsak az öregedés, hanem a pszichés feszültségek és hazugságok ellen is küzd, de ez csak a gondolat első fele. A fontos szó az útravaló másik felében van: "Akarod". Nem azt írom, hogy légy az, akinek látod magad, hanem azt, hogy légy, akinek "látni akarod magad". Mert még nem vagy az!

Akarni lazának lenni, akarni spontán a felszólításra. Paradox parancs, a skizofrénia melegágya. Ez aztán egy jó nagy double bind-ot kanyarít az arcunkra! Biztos nem lehet nehéz azért vidámkodni, azért nevetni, mert akarjuk, de nem érezzük, sőt nem élvezzük... Ne feleselj!

A híres Broadway számban azt dalolja a büszke nő: "I am, what I am!" - vagyis "Az vagyok, aki vagyok!" Csakhogy ez nem elég. Ha vállalod magad, kevés, ha őszintén azt mondod: "Olyan, vagyok, amilyen. Tetszik, vagy nem tetszik: ilyen vagyok én! Ha kellek, jó, ha nem kellek, nem jó, de én az vagyok, aki vagyok!"

Öööö..., pedig én azt hittem, ha nem erőlködünk, ha a "valódi arcunkat" mutatjuk, az könnyebb és most tessék! Csak semmi jelenhedonizmus, semmi dőzsi-habzsi! Örülni magunknak, annak, ami van, szeretni az életet, nem hiányt termelni. Kevés. Kell és akarni is kell. De minek, mi végre? Hogy néhány újabb ráncot szerezzek?

Figyelem: minden önismereti kurzust zárjunk be! Nem kell. Helyeseljek most az egyszer? Lám, szart se ér az önismeret?

Ez azért nem elegendő, mert az embernek nem csak olyannak kell lenni, amilyen, hanem válni is kell valakivé! Önmagaddal nem lehetsz elégedett, mert nem vagy még készen. Valakit teremteni kell magadból. Valakit ki kell hozni magadból. Fel kell nevelni Önmagadat. Szebbnek, harmonikusabbnak, műveltebbnek kell lenned. Válnod kell valakivé - ezért születtél!

Ne feledjük: mindezt izomból és izzadságszagúan, felszólításra, Müller Péternek való külső megfelelésünkben. Mert neki szabad. Nekünk meg kell.

"Fel kell nevelni." Így az abortusz-lebeszélő bizottság hatott a lelkemre. Mi van, ha nem kell? Ha más az utam, ha mást akarok kihozni magamból, ha eleve magamon kívül vagyok, netán megszültem már néhány gondolatot?

Egy ember értékét az adja, hogy mennyit dolgozik önmagán. Ez vonatkozik a testére, lelkére és szellemére, egyaránt. A születéssel és felnövekedéssel még senki sincs készen. Akarni kell a "többet" is!

És akkor mi a gond a sokféle arccal? Ezer színes ruha, amit felpróbáltunk és magunkra öltöttünk az Élet Nagy Divatiskolájában. Olyan spontán megy az átöltözés, hogy észre se veszem. Nem kell akarnom. Egyszerűen lett hozzá képességem, készségem, kompetenciám a sarokból. Miközben ezer tükörbe belenéztem, el is felejtettem, hogy ez egy haláltábor, akarom-hatalom és most jön Müller Péter. Már ráncolom a homlokom, miközben barázdát szántok a papíromon. Mennyi meló!

Fontos, hogy legyen egy ideális képed önmagadról, melyhez hozzá kell nőnöd. Kemény, mindennapos és élvezetes munkával.

Kemény és egyben élvezetes. Hol hallottam már ilyeneket? Elmegy az életkedvem. Ezt aztán élvezheted!

Szomorúan látom, hogy a legtöbben nem dolgoznak magukon.

Munkatáborba velük! A munka öröm. Munkaterápia. Rémesen jó. Jó, ha rémes?

S az ilyen nőkön és férfiakon nem a személyiség vállalását látom, nem a "Az vagyok, aki vagyok!" büszkeségét,

Mi van? Az előbb még az volt a baj, hogy elfogadtuk: "az vagyok, aki vagyok". Szerintem így mosták Mindszenty agyát is. Csak kapkodom a fejemet, hunyorítom a szememet, fintorgatom az orromat, lesz nektek ne mulass, kozmetikusok! Lesz itt jó nagy munka, meg kommunista szombat!

hanem azt, hogy elhagyták magukat - ez a pontos kifejezés. Az ember nemcsak a pénztárcáját, önmagát is el tudja hagyni. Ez az igazi elhagyatottság. Ne tűrd!

Ha elhagyom a pénztárcámat, nem vagyok elhagyatott, legfeljebb a pénztárcám érzi így magát nélkülem. Elhagyták magukat? Az is lehet, hogy csak egy arcukat. Azt, amelyik éppen akkor és ott nem a valódi, amelyik nem elég jó és nem kell. Látom a sok gyászoló embert, akik a kuka mellett keseregnek, ahogy elhagyják a szemeteket. Tűrhetetlen! A pénztárcájukat is a hulladéktárolóba dobják. Kinek kell már egy elhagyatott ember!

Szebb vagy, mint amilyen vagy! Formásabb. Okosabb. Őszintébb. Erősebb. Bölcsebb. Nemesebb. Jobb. Harmonikusabb.

Főnixként életre kel a sok hullajelölt, aki mind szebb, formásabb és okosabb is lehetne. Mennyi Albert Einstein! És még, ha mindkét agyféltekéjüket  egyszerre használnák, nemcsak az agyuk 20 %-át, hanem csúcsra járatnák mind a százat! A maximum kapacitással talán lesz elég erejük, hogy elolvassák az 50 pszichológiai tévhit című könyvet, sőt fel is fognák azt valamennyien? Álmodjál tovább, szépeket Müller Péter!

Hozd ki magadból!

Na, ez biztos, hogy kihozta belőlem ... az állatot! Aztán kereshetem a valódi arcomat.

És akkor most én következem, Mr Flores!

Kriszti 3. heti útravalója ez:
Lám, nem is olyan könnyű élvezni az életet. "A lét elviselhetetlen könnyűsége" (Kundera). Jó hír: "elkészült az Élet Wellness-fürdője, a szolgáltatók a vendégekre várnak" (Dr. Kollár József). Eddzük csak magunkat, ha szeretjük a szellemi fitnesst. Keressük a tanulási lehetőségeket, az egyéni válsághelyzeteket. Ha az élet utazás, a tanulás egy vad(vízi) motorozás. Kaland a parkban vagy élesben, magamban és édes többesben.

"Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat."

Ne felejtsünk el élni! (Most már) lazíthatunk.

"Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal? ... Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől"
Máté 6,25-34

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...