COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Druckert nekem! Üzleti jótanácsok: november 2-re: Az üzleti hírszerző rendszer

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Hírajánló:

3in1 kedvezmények december 7-től: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás

http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html


Druckert nekem!-sorozat. Üzleti jótanácsok.

A tanácsok Peter F. Drucker: Drucker minden napra című kötete nyomán készül és folyamatosan bővül.
A rovatot vezeti: Abaházy Noémi

A sorozat korábbi tagjait is elérhetjük innen a címre kattintva:

A sorozat eddigi tagjait megtalálod: itt.


Druckert nekem! Üzleti jótanácsok: november 2-re

Gondold át ezt máról holnapra: Az üzleti hírszerző rendszer

Hibás feltevések katasztrófához vezetnek.
(Peter F. Drucker,  21. századi kihívások a vállalatirányításban, From Data to Information Literacy; Corpedia Online Program)

A mai lecke központi gondolata: Jól gondoljuk meg, kitől, honnan szerezzük az információkat, mire alapozzuk az életünket, vagy üzleti vállalkozásunkat egyszóval hol tanulunk! Mit jelent ez?

"Az üzleti hírszerző rendszer az üzleti környezet információinak folyamatos rendezését jelenti. Magába foglalja a külső információk begyűjtését, rendezését és beépítését a döntésekbe."

Nyilvánvaló, hogy az üzleti folyamatokat érintő információk begyűjtése, megértése, rendszerezése és feldolgozása sok vállalkozás és üzletember számára elérhetetlen. Ugyanezt mondhatjuk el magunkról magánszemélyként is. Bár gyakran felébred bennünk a vágy, hogy megértsük saját működésünket (üzleti világ rejtett mozgatórugóit, személyes viselkedésünk gyökereit), de az ehhez szükséges alapos és mély ismeretek megszerzésének nehézsége visszarettent bennünket. Helyette Müller Péter-típusú, homályos maszlagokkal és felszínes félinformációkkal, Csernus-féle hatásvadász gondolatokkal is megelégszünk. Segítségükkel néhány percen belül elégedetten dőlhetünk hátra: ezt (a sok ostobaságot) mi is sejtettük már magunktól is. Egyebet sem kell csinálnunk, nincs vele munkánk, a világon semmit se kell tanulnunk, ezen az alapon legnyilvánvalóbb, hogy nem kell változnunk.

Már majdnem megnyugodtunk. Jól is volna! Könnyen megeshet, hogy kis időn belül úgy érezzük, azért továbbra is van némi gondunk. Nyugi, Müller Péter mindjárt elmagyarázza olyan egyszerűen, hogy öreganyám is megérti: sötét erők karmaiba kerültünk, baljóslatú gondolatok környékeznek, sejtelmes összeesküvés(-elmélet)ek befolyásolják a dolgainkat. Ezek mind felettünk állnak, nincs hatalmunk rajtuk: ez itt az (ál)ezotéria katyvaszvilága. Lássa már be mindenki, itt tényleg nincs mit tenni! Néhány atyai utalás az önismeret szükségességére, a befelé fordulás és merengés jótékony hatásaira. Amilyen ellenőrizhetetlenek és megfoghatatlanok ezek az útmutatók, éppen annyira felemelők, hiszen a világon senki se fogja tudni, hogy ennek hatására tényleg megismertük-e magunkat, két révülés között jutottunk-e valamire. Akinek nem tűnt volna fel, hogy egy mondaton belül 6 ellentmondást dugott el Müller Péter, az a 96. heti útravalóban bőven korrepetálhatja magát. Ráadásul teljesen ingyen! (Ugyan a jó nénikém már mondta, hogy olcsó húsnak híg a leve, de kit érdekel? Válság van. Az nagyon van.)

Láthatjuk, nem az információhiány okozza a válságot. Mintha sosem lett volna Felvilágosodás, egy percre se jártunk volna iskolába, aligha láttunk magunk körül intellektuálisan felkészült, tudományos igénnyel kiképzett szakembereket (pl. a tanárainkat). Itt mindenki képzetlen, önkörébe záródott háziasszonyt játszik? Elmarad a jutalom.

Az okosabbak, öntevékenyebb, racionális ágensek ezzel természetesen nem elégszenek meg. Csernus világos utasításaira esküsznek: rajta hát, ne kövesd a "puhapöcs-stratégiát"! Csernus-szaki egy-két csavarhúzó-mozdulattal rendet tesz a fejekben, kérem szépen! Ja, hogy nem vagyunk gépek? Hogy az organikus rendszerek nem írhatók le egyetlen input-művelet-output egyenlettel? Meghallgatjuk őt, itt mindent egyből felfogunk (nem úgy, mint az órákon, az iskolában, a tanárainktól...). Csak azt nem értjük, miért van még mindig annyi bajunk és baja másnak mivelünk. Csernust neki!

Sok üzleti vállalkozásnak a rendelkezésre álló (tudományosan megalapozott) információkról nincs tudomása. Sok magánszemélynek a rendelkezésre álló (tudományosan megalapozott) információkról nincs tudomása.

Mi lenne, ha azt mondanám, egy-egy iparág átalakulását hozó eredmények fele más iparágakból származnak? "A molekuláris biológia és a genetikai tervezés nem a hatalmas gyógyszeripari cégek vívmánya, mégis átalakította az egészségügyi ágazat egészét. A fejlesztésekkel kapcsolatos információk hozzáférhetők..."

A megalapozott információk tehát hozzáférhetők. Mit kéne tenni? Elsőként felnőni (a feladathoz), önmagáért és másokért felelősséggel tartozó, minőségi fogyasztóvá válni. Minőségi fogyasztás, minőségi élet.

Minőségi fogyasztóvá válás 1-2-3 -egy-két-há!- aranyszabálya (miért pont 1-2-3? :)))

Egy:

 • Nem bedőlni a könnyen érthető gondolatoknak. (A relativitás-elmélet attól függetlenül korszakalkotó, hogy lila gőzünk sincs a levezetéséről és pontos tartalmáról.)

Két:

 • Megnézni, hogy akitől idézünk, tanulunk, felkészült-e abból (és pont abból), amiről beszél, vagy csak elhiteti velünk. (Ha jogi diplomája van a tanácsadónknak és neve előtt egy Dr., ő még nem pszichológus. Ugyanez a helyzet a pszichiáter-pszichológus dilemmával is. A pszichiáter orvos. Az orvos gyógyszert ír fel, leginkább így gyógyít. Csernus pszichiáter. És így tovább. Nézzünk utána annak is, ha valaki újságírónak jelöli meg magát, írt-e valaha egy db cikket, ha igen, hol, milyen színvonalú lapban és olvasta-e őt rajta és az anyukáján kívül legalább 2 ember.)
 • A népszerűségi lista arról szól, hogy kit ismernek általában az emberek, beleértve az iskolázatlan személyeket is, nem a szakmai tartalomról és megalapozottságról.

Há:

 • Elfelejteni a "hiszem, ha látom"-elvet. (A fénytörés jelensége miatt nem azon a helyen tartózkodik a hal, ahol látjuk. Ezt már a halászó-vadászó ősember is tudta.)
 • Félretenni a gyakorlat mindent elsöprő erejébe vetett vak hitünket. Ez itt az információs társadalom. Már nem az ipari gyártószalag számára állítják elő a munkásokat. Nincs szükség barkácsoló szakikra és egyetlen munkafázisra betanított szakmunkásokra. A nehezen megszerzett tudás sem izzadtságszagú. A 21. század a tudásmunkásoké.
 • Az egyszerűség nem egyenlő az együgyűséggel. Kétségtelenül fontos az egyszerű használat, de kinek kell egy trabant, ha birtokolhatna egy automatizált luxusjárgányt? Ha elsőre érthető egy szöveg és elvégezhető egy gyakorlat, lehet, hogy papírjaguárral kábítanak. Ha túl homályos a dolog, csak egy limuzin ígéretével kecsegtetnek.

és konkrétabban:

Teendő a koala-stratégia ©® szellemében:

A mostani szempontokat mind a családunkban, magánéletünkben, mind pedig a szervezetünknél, a munkánkban is kipróbálhatjuk.

Munkában: készüljünk ezzel!

 • Azonosítsunk 3 olyan technológiát, ami kívülről érkezett és forradalmasította az üzleti iparágunkat. Hogyan szerezhetnénk ezekről a területekről újabb információkat, miképpen térképezhetnénk fel egyéb tudásrejtekhelyeket?
 • Gondoljuk végig, hogyan állíthatnánk fel adatgyűjtő rendszereket. Az adatgyűjtő rendszereket bízzuk a profi tudósokra, tudományos igényességgel dolgozó kutatókra és általuk képviselt vagy éppen vezetett iskolákban tanuljunk, szerezzük meg első kézből a minőségi információkat, ne a jólértesültségükkel kereskedőkre, mindenhol nyüzsgő és ismert képviselőkre hagyatkozzunk.
 • Számoljuk össze, az elmúlt években hány helyen tanultunk és tréningeztettük magunkat. Dobjuk ki a kukába. Hány új gondolatot hallottunk számszerűen? Hányat építettünk be konkrétan a munkánkba, mennyit voltunk képesek ténylegesen hasznosítani?
 • Hány trénercéget alkalmazott a cégünk? Mindig ugyanazokat? Kezdhetünk gyanakodni.
 • Tettünk valamit azért, hogy a szervezetünkért elkötelezett, felelős munkavállalóként javasoljunk minőségi tréninget és trénert a cégünknek?
 • Versenytársakat megelőzve hasznosítsuk az ismereteket. Nem ér semmit az a tudás, amit nem tudunk eladni, nincs gyakorlati haszna és megtérülése. A valódi eredmény az eladható outpout, a termék vagy szolgáltatás.

Magánéletben: teszteljük!

 • Használjuk a fenti modellt a magánéletünkre is.
  • Mi az a gondolat, amit legutóbb hallottunk és úgy gondoljuk, jó lehet, hogy, segítségével kibírjuk a nehézséget? Kitől származik? Ha magunk se tudjuk, vagy nem szakembert idézünk, jobb lesz, ha felülvizsgáljuk. Ha semmi nem jut eszünkbe, akkor itt az ideje valami újat tanulni.
  • Szöget ütött már a fejünkben, hogy a szakmánkban alkalmasnak bizonyult összefüggéseket és felismeréseket a magánéletünkben is használhatnánk? Pl. a többszörös fogolydilemma, a BCG-mártix, a Monthy-Hall paradoxon, a hasznossági függvények remekül segítenek a mindennapokban.
  • Vajon sejtjük-e, hogy a filmekben, zenében, a művészetekben is fellelhetünk olyan sikeres mintázatokat, sikerstratégiákat, amiket bármikor szolgálatunkba állíthatnánk?

   


  Dr. Kollár Iskolája - coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás

   

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...