COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Ezt olvastuk - interjú egy halottal

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark
Egyszer, mikor már mindent tudunk az ember működéséről, megszűnik a pszichológia és az orvostudomány részévé válik.

Dr. Kollár József

Ezt olvastuk - interjú egy halottal

Druckert neked! Benchmarking a versenyképesség érdekében

Kilenc évvel ezelőtt Graham egy nap arra ébredt, hogy halott. Pontosabban: az agya halott, méghozzá ő maga ölte meg. Graham persze mindvégig élt, csak az obskúrus Cotard-szindrómának esett áldozatul.

A Cotard-szindróma egy igen ritka neuropszichiátriai kórkép; a benne szenvedők úgy képzelik, hogy testük egésze vagy annak egyes részei megszűntek létezni. Graham számára az agyának léte vált kérdésessé. „Nehéz ezt elmagyarázni” – próbálta később orvosának leírni, mit élt át akkor. „Egyszerűen úgy éreztem, mintha nem volna agyam többé. Mondtam is folyton az orvosoknak a kórházban, hogy hiába adják nekem azokat a tablettákat, ha egyszer nincs agyam. Megsütöttem a fürdőkádban.” Graham ugyanis súlyos depressziós állapotában öngyilkossági kísérletet követett el a fürdővizébe merített elektromos készülékkel, és ezt követően került ebbe a kétségbeejtő helyzetbe.

New Scientist beszámolója szerint orvosai hamar megtapasztalták, hogy Grahamre egyáltalán nem hatnak az észérvek. Hiába bizonygatták neki, hogy nem lehet halott, ha egyszer velük szemben ül, beszél, lélegzik; a férfi képtelen volt elfogadni, hogy az agya életben van. „Csak felbosszantottak vele” – mesélte utólag. "Fogalmam sem volt, hogyan beszélhetek vagy csinálhatok bármit is agy nélkül, de legjobb tudomásom szerint mégis ez volt a helyzet.” Az orvosok végül tanácstalanságukban két, a témához értő neurológussal, az Exeteri Egyetemen (Anglia) dolgozó Adam Zemannel, valamint Steven Laureysszel, a Liège-i Egyetem (Belgium) munkatársával vették fel a kapcsolatot.

„Ez volt az első és egyetlen alkalom életemben, hogy a titkárom ezekkel a szavakkal adta át nekem a kagylót: most tényleg fontos lenne a telefonhoz jönnie és beszélnie ezzel a beteggel, mert azt állítja magáról, hogy meghalt” – emlékszik vissza Laureys. „Igazán különös beteg volt” – idézi fel Zeman is Grahammel való találkozását. „Kényszerképzete a világhoz való viszonyulásának egyfajta metaforája volt. Bármit érzékelt, nem motiválta. Úgy érezte, valamiféle ingaállapotba került az élet és a halál között.”

A Cotard-szindróma előszobája a depresszió

Ajánló a Creatív Class Fm felvételeiből: "Couleur locale" 1.: Dr. Kollár József műsora

Nincs pontos képünk arról, milyen gyakori lehet valójában a Cotard-szindróma. Egy 1995-ös hongkongi tanulmány, amely 349 idős pszichiátriai beteg állapotát tekintette át, két olyan pácienst azonosított, akik a Cotard-ra emlékeztető tüneteket produkáltak. A kutatók úgy vélik, hogy ma már, mivel a Cotard-szindróma előszobájának tekinthető depressziós állapotokra hatékony és gyors kezelések állnak rendelkezésre, a tünetegyüttes rendkívül ritka lehet. A róla szóló tudományos irodalom ezért a Grahaméhez hasonló egyedi esetek ismertetésére korlátozódik. Ezekből az esetleírásokból kiderül, hogy a cotard-os betegek némelyike lényegében éhen halt, mert azt gondolta, már nincs szüksége arra, hogy táplálékot vegyen magához. Mások savval próbálták megsemmisíteni a testüket, mert meggyőződésük szerint ez volt az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljanak az élőhalottság fogságából.

Graham mellett szerencsére ott állt a testvére és ápolói, akik gondoskodtak a táplálásáról. Létezése azonban mentes volt minden élvezettől. Később így jellemezte akkori állapotát: „Nem akartam embereket látni. Nem volt értelme. Semmiben sem leltem örömöt. Korábban imádtam az autómat, de az idő tájt feléje se néztem. Minden, ami valaha érdekelt, egyszeriben eltávolodott tőlem. Semmi jó nem maradt a cigarettázásban sem. Elvesztettem a szaglásomat és az ízlelésemet. Értelmetlen volt ennem, mert halott voltam. A beszéd csak időpazarlás lett volna, mert nem volt semmi mondanivalóm. Még gondolataim sem igazán voltak. Minden értelmetlennek tűnt.”

Olyan volt az agya, mint egy vegetatív állapotban lévő betegé

Blogajánló: A magántitok jelentősége

Páciensük agyának tüzetesebb vizsgálata némi támpontot nyújtott Zeman és Laureys számára Graham állapotának megértéséhez. Elsőként a cotard-os esetek történetében, pozitronemissziós tomográffal (PET-tel) leképezték Graham különböző agyi régióinak anyagcsere-intenzitását, és meghökkentő eredményre jutottak: homloklebenyének és halántéklebenyének kiterjedt területein majdnem olyan alacsony metabolikus aktivitást mértek, mint egy vegetatív állapotban lévő betegen. Az érintett régiók némelyike annak a komplex idegi hálózatnak képezi részét, amely öntudatunk és tudatelméletünk – a saját és mások elméjéről alkotott modellünk – alapjául szolgál. Ennek a hálózatnak révén emlékezünk múltunkra, gondolkodunk és alkotunk képet saját magunkról, és ennek segítségével azonosítjuk saját magunkat mint azt a cselekvőt, aki tetteinkért felelős.

„Tizenöt éve elemzek PET-felvételeket, de még senkit nem láttam ilyen abnormális eredménnyel a saját lábán járkálni és emberekkel kommunikálni” – állítja Laureys. „Graham agyfunkciója úgy nézett ki, mint olyasvalakié, aki alszik vagy műtéti altatás alatt áll. Legjobb tudomásom szerint ez a mintázat éber emberen teljesen egyedi.” A New Scientist a Grahammel folytatott beszélgetéseket az első interjúnak nevezi egy halottal. Persze elképzelhető, hogy Graham eredményeit befolyásolták az antidepresszánsok, amelyeket abban az időben szedett, és – amint Zeman kiemelte – amúgy sem volna bölcs dolog egyetlen ember vizsgálatából messzemenő következtetéseket levonni. Ezzel együtt Zeman is elismeri, hogy „a felvételeken látható csökkent agyi metabolizmus összefüggésben állhatott a megváltozott móddal, ahogy Graham a világot érzékelte, és befolyásolhatta a világról való ésszerű gondolkodás képességét.”

„Most már örülök, hogy még élek”

Versajánló: Kollár József: Megáll az idő

„Sok mindent kellene még tudnunk ahhoz, hogy pontosan definiálhassuk, mit jelent a tudat” – véli Laureys, hozzátéve: a Grahaméhez hasonló szokatlan esetek vizsgálata közelebb vihet minket annak megértéséhez, miként állítja elő agyunk saját magunkról alkotott képünket, és hogy ez a képességünk hogyan tud meghibásodni. Grahamet az agyáról készült felvételek sem hozták nagy izgalomba: „Én szimplán csak rettenetesen éreztem magam” – kommentálja. Ekkorra a fogai már megfeketedtek, annyira nem törődött a tisztításukkal, és ez csak erősítette benne a halottság érzetét. A jövőt illetően semmiféle elképzeléssel nem rendelkezett. „Nem volt más választásom, mint elfogadni, hogy momentán nincs módom ténylegesen meghalni. Rémálom volt az egész.”

Alkalmanként ellátogatott a helyi temetőbe. „Szívesen ott maradtam volna, az állt a legközelebb ahhoz, mintha tényleg halott lettem volna.” Tünetegyüttesének akadtak megmagyarázhatatlan velejárói is: például annak előtte dús lábszőrzete kihullott. Saját elmondása szerint a Cotard után úgy nézett ki, mint a kopasztott csirke. Ám sok-sok időbe tellett, míg visszatért Graham tréfálkozni való kedve. A rengeteg pszichoterápiás foglalkozás és beszedett gyógyszer hatására javulni kezdett az állapota, és lassacskán kiszabadult a Cotard fogságából. Ma már újra képes az önálló életvezetésre.

„A Cotard fokozatosan elmúlt, és Graham ismét képes élvezni az életet” – összegezte Zeman betege sorsának alakulását. „Nem állítanám, hogy teljesen visszataláltam a régi kerékvágásba, de sokkal jobban vagyok. Kijárok, teszek-veszek a ház körül” – számol be aktuális helyzetéről maga a beteg. „Már nem érzem magam agyhalottnak. Legfeljebb néha kicsit bizarrnak tűnnek a dolgok.” Vajon megváltoztatta ez az élmény a halállal kapcsolatos érzéseit? „Nem félek a haláltól, de ennek nincs köze ahhoz, ami történt velem. Mind meghalunk egyszer. De most már örülök, hogy még élek.”

Forrás: Origo

Ezt olvastuk-sorozat ajánló

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...