COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Mi lehet az oka, ha egy 25-30 közötti nőnek nincs orgazmusa? (COSMOPOLITAN interjú részlete)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Mi lehet az oka, ha egy 25-30 közötti nőnek nincs orgazmusa?

Dr. Kollárné Déri Kriszti, life coach (akkreditált személyi és életvezetési tanácsadó/ Dr. Kollár Coaching Iskolacsoport) válaszolt a COSMOPOLITAN újságírójának kérdésére (részlet).

Kriszti: A szexuális tevékenység során éppen úgy, mint az élet bármely területén (munkavállalás: karriergondok, magánélet: személyes válságok, életvezetési elakadások) testet ölthetnek az irreális elvárások, beteljesületlen vágyak, múltbeli történések, traumák. A partnerkapcsolatban jelentkező bizalmi problémák, aránytalan terhelés (valakire több nehézség hárul), általános boldogtalanság jelentősen megterhelheti a szexuális viszonyt.

Párkapcsolati szakemberként mit gondol, milyen okok állhatnak a háttérben?

Kriszti: Az okok kezelése igen összetett: az orgazmushiány hátterében nemcsak lelki-érzelmi problémák állhatnak, hanem akár nőgyógyászati vizsgálat, kezelés is indokolt lehet. Pszichológiai tényezők mellett szervi okokkal is számolnunk kell.

Kapcsolatban milyen bajok lehetnek, ha a nőnek nincs orgazmusa?

Kriszti: A nők hüvelyingerléses orgazmusának elégtelensége legtöbbször lelki okokra vezethető vissza. Igen gyakori a jó szexuális gyakorlat tapasztalatának hiánya. Partnerkapcsolati tényezők irányában is kereshetjük a válaszokat: rossz élmények, hibás beidegződések, különböző jellegű szorongások lehetnek a vaginizmus, hüvelygörcs hátterében ugyanúgy, ahogyan a korai magömlés esetében is.

A nők körülbelül 5%-a még sohasem tapasztalta meg az orgazmust se nemi érintkezés, se ingerlés, sem pedig maszturbáció alkalmával. Az orgazmus persze nem az egyedüli fokmérője a kielégítő, vagy egyenesen boldog szexuális kapcsolatnak, de kétségtelen, hogy mindenképpen gazdagítja a szexuális élményt. A közvélekedés ellenében az utóbbi időben már tudományos bizonyítást is nyert, hogy a nők többsége kizárólag közösülés útján, külön csiklóingerlés nélkül képtelen elérni az orgazmust (Sher Hite kérdőíves felmérése szerint a megkérdezett 3000 nőnek 30%-a képes eljutni az aktus csúcspontjára kizárólag közösülés útján). Sajnos a megkérdezett nők nem szívesen adták tudtára partnerüknek, hogy igénylik a kézzel való ingerlést, attól félve, hogy a partnert "leforrázza", hogy nem elég hatásos a közreműködése. Még kevesebben voltak hajlandók arra, hogy saját maguk fokozzák az érzéki hatást a csikló ingerlésével férfipartnerük jelenlétében. A legtöbbjük azonban kétségbeesve kereste a hibát saját magában, mert képtelen volt orgazmusra a "normális" módon.

Kriszti: A népi pszichologizálás, azaz szakmai hozzáértés nélküli párkapcsolati barkácsolás, ezen belül a lebutított freudizmus mérhetetlen károkat okozhat a partnerkapcsolati gondok kezelésében.

Mit lehet tenni?

Kriszti: Mindezekben segítséget nyújthat a szexterápia, vagy szexuálterápia, azaz a pszichoterápia és párterápia egyénre-panaszra szabott formája.

Ön a szakterületén mit szokott javasolni a pároknak?Hogy néz ki egy foglalkozás/beszélgetés?

Kriszti: Amikor párterápiára jelentkeznek a párok, gyakran is nem ismerik fel, hogy a válság hátterében szexuális okok húzódnak. Előfordul, hogy egyáltalán nem merik bevallani, hangosan kimondani a szexuális jellegű problémát az első konzultáción, így több idő szükséges ahhoz, hogy segíteni tudjunk. A nők rendszerint így fogalmaznak: „nem tudunk beszélgetni”. A nők agyi területében a kommunikációért felelős rész hasonló méretű, mint amekkora a férfiak szexualitással összefüggő tartománya. Viccesen azt is mondhatnánk, a férfiak párkapcsolati kommunikációja a szex.

Inkább a nők, vagy a párjukért aggódó férfiak is megkeresik néha kérdéseikkel? Ilyenkor mit mondanak, honnan indul a terápia? (név nélkül konkrét példákkal is színesítheti a válaszokat...)

Kriszti: Jellemzően nők jönnek időben. A férfiak számára nagyobb nehézséget jelent bevallani azt, hogy nem képesek uralni egy problémát. A férfiak inkább akkor keresnek fel, ha válás fenyeget, vagy a párjuk már el is költözött otthonról. A nők sokáig, szinte konkrét jelzések nélkül tűrnek és a férfiak számára váratlanul robbannak. Ilyenkor hatalmas meglepetésként igen drasztikusan fogalmaznak a párkapcsolatuk vonatkozásában:

Nők: „A párkapcsolat egy tányér szar.” (Rejtett jelentés: Nyelni kell, tűrni, stb.) „A párkapcsolatunk romokban” (Rejtett jelentés: a párkapcsolat egy szép, nagy épület. Összeomlott, tehát lakhatatlanná, élhetetlenné vált, nincs mód puszta renoválásra, egyszerű felújításra, ez már gigászi küzdelem volna, ami nem éri meg, inkább újat építek.)

Ilyen leírások mellett a férfiak gyakran még mindig csak így fogalmaznak: „A partneremnek csőlátása van.” (Rejtett jelentés: Nem látja, hogy a tányéron lévő dolgot meg kell enni, mert ez maga a táplálék, más nincs.) „A párkapcsolat egy óriáskerék” (Rejtett jelentés: egyszer fent, egyszer lent, szóval, nem nagy ügy, nemsokára jön a fellendülés –magától?-).

Ha hosszú vajúdás és szenvedés után megszületett a nők döntése, sokszor igen nagy nehézséget jelent megváltoztatni azt. Hangsúlyozni szeretném, hogy minden nap tenni kell egy boldog párkapcsolatért. Ugyanúgy hozzá kell tartoznia a mindennapi tevékenységhez, mint a személyi higéniával való törődés, pl. a fogmosás.


Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...