COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

KISOKOS az ontológiai designgondolkodásról

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

KISOKOS
Szómagyarázat az ontológiai designgondolkodás cikkekhez

cselekvésre indító beszélgetés: beszédaktusok sora, új és új világállapotok, életformák létrehívása és konstatálása.

likeliest (legvalószínűbb): legvalószínűbb megoldás, melynek kritériuma a bizonyosság mértéke, arra vonatkozóan, hogy biztosan működőképes a megoldás. Jobb egy biztosan működő rosszabb megoldás, mint egy kockázatokkal járó jobb megoldás. Ez a fajta megoldás gyakran triviális, olcsó.

lovelies (legvonzóbb): legvonzóbb megoldás, melynek kritériuma a magyarázóerő, illetve a problémamegoldás minősége, még akkor is, ha kockáztos. Ez a fajta megoldás gyakran kockázatos, újfajta megközelítés, ezért értékes, drága.

működési zavar: a megszokott folyamatokban keletkezett zavar, mely az új gondolatok, interpretációk melegágya.

ontológia: a létezés módja. A világ szerkezetét leíró fogalmak és azok kategória-rendszere.

abdukció: a legjobb magyarázatra irányuló következtetés. A rendelkezésre álló adatok (tények, események, megfigyelések) összessége. H (hipotézis) magyarázza A-t, amennyiben igaz. Egyetlen hipotézis sem ad olyan "vonzó" (loveliest) magyarázatot A-ra, mint H. Tehát H valószínűleg igaz

autopoietikus rendszerek: olyan „önteremtő” szisztémák, amelyek képesek reprodukálni magukat és önfenntartóak. A kifejezést Humberto Maturana chilei biológus vezette be 1972-ben. Eredendően az élő sejtek önfentaró kémiájára utalt vele, de a terminus a rendszerelméletben és a szociológiában is használatossá vált

beszédaktus: a nyelvi cselekvés egysége.

beszédaktus elmélet:  a nyelv használatát cselekvésnek tekinti, annak a felismerésnek az alapján, mely szerint minden nyelvi megnyilatkozás egyben tett is.

bullshit: a kijelentéstevő nem törődik azzal, hogy állítása igaz-e vagy hamis. Szemben a hazudozóval, aki tudja mi az igazság, csak eltitkolja.

cool: személy vagy termék, amely értékét a benne rejlő tudás és információ adja, illetve az a tudás, amellyel ezt prezentálja.

design: tervezés és maga az elkészült terv.

egzisztencialista filozófia:  szerint az emberi élet lényege csak határhelyzetekben tárul fel, az ember szabadságra ítéltetett, mely felelősséggel és szorongással jár. Az ember azzá lesz, amivé önmagát alakítja.

heurisztika: a heureszisz (rátalálás) görög szóból ered. Új igazságok felfedezésének szisztematikus, de nem algoritmizálható módszere. Nem szabályos logikai következtetések révén, hanem ugynevezett ökölszabályok (próbálkozások, korábban bejött módszerek) által jutunk el a nagy valószínűséggel helyes, de nem biztos megoldáshoz.

megismerés biológiája: célja az élő rendszereknek, illetve evolúciós történetüknek a megértése, valamint a nyelvnek mint biológia jelenségnek a feltárása. Maturana szerint a megismerés biológiája a tudás ismeretelméleti vizsgálata és annak megértése, hogy az emberek hogyan lézetnek a nyelvükben. Utóbbi kérdés megválaszolása az emberi kapcsolatok vizsgálatát teszi szükségessé.

megtestesült elme: az emberi elmét az emberi test létmódja, működés determinálja.

metadesign: a designról szóló design.

projektál: belevetít

szenzomotoros: mozgató és érzékelő szervek összehangolásával kapcsolatos

szimptóma: betegségtünet

szubjektív valószínűség: egy személy arra vonatkozó hiedelmének mértéke, hogy egy esemény milyen valószínűséggel következik be.

Ontológiai designgondolkodás

Coach képzés és

Designgondolkodás képzés

Ellenőrző kérdések az ontológiai design gondolkodás cikkekhez

1. Hogyan kapcsolódik egymáshoz a heideggeri „működési zavar” és a legjobb magyarázatra irányuló következtetés?

Válasz: A működési zavarok fontos kognitív szerepet töltenek be az életünkben, mivel láthatóvá teszik mindennapi gyakorlatinkhoz, eszközeinkhez való viszonyunkat, és heideggeri terminológiával kézhezállóvá alakítják őket. A jó design ezeknek az újra és újra visszatérő működési zavaroknak az interpretációjából születik. A legjobb megoldásra irányuló következtetés mint heurisztika segíti az interpretátort. Ha a célunk nem csupán triviális megoldások keresése, hanem új világokhoz, életformákhoz, stílusokhoz, tervekhez vezetők megragadása, akkor aloveliest megoldás vezet a likeliesthez, és nem fordítva.

2. Mi a 21. századi cool személy sajátossága, világa milyen ontológiával bír?

A 21. századi cool személy az, aki értékes tudást és információt birtokol, és ezt a tudást és információt oly módon prezentálja másoknak, hogy maga a prezentáció is hideg tudásra és információra épül. A bullshit és a fecsegés világával szemben a cool világa igaz, de nem nem transzparens és egyszerű, hanem rejtőzködő és komplex. Több benne a hallgatólagos elem, mint az explicit. Metadesign.

3. A cselekvésre indító beszélgetésben milyen összefüggés van a szubjektív valószínűségen alapuló és a legvonzóbb kérés között?

A cselekvésre indító beszélgetés beszédaktusok lánca, melynek során számos változást idéznek elő a szavak. Vannak olcsó és cselekvésképtelen, valamint drága és cselekvőképes szavak. A szubjektív valószínűségi következetés növeli a cselekvő szavak sikerének valószínűségét, de nem szavatol a világteremtés, -rombolás minőségéért. A legvonzóbb (loveliest) kérés az, amelyik a szavak minőségi akcióinak szubjektív kritériuma. A valódi minőség lényegi eleme a megvalósíthatóság.

4. Miben különbözik a bullshit mint beszédaktus az asszertívumtól, direktívumtól és deklarációtól?

A bullshit azt sugallja a hallgató számára, hogy igaz állítás vagy magyarázat, valódi kérés, de valójában a bullsitelő nem köteleződik az állítása igazsága mellett, kérését gyakran nem a kérés során sugallt vágy motiválja. A legfőbb motívuma a nagyotmondás, a feltűnősködés, a középpontba kerülés. A bullshit, szemben az asszertívummal, csak tetteti, hogy leírja a világ egy tényét. Ha a bullshit lelepleződik, akkor a bullshitelő kérését nem teljesítik, hanem bullshitként deklarálják vagyis a bullshitet mint deklarációt egy ellendeklaráció semmisíti meg. Az „Amit állítasz, kérsz, deklarálsz bullshit” olyan deklaráció, amellyel a bullshit leleplezője azt deklarálja, hogy a másik személy bár megpróbálta elhitetni vele, hogy szavai világteremtő hatalommal bírnak, valójában gyengék és könnyen tettenérhetők. A bullshit olyan cselekvésre indító beszélgetés, ahol a másik cselekvése a bullshit deklarálásában merül ki. Nem hajlandó együttműködni a világ ontológiájának megváltoztatásában.

5. A megtestesült elme koncepciója hogyan függ össze a metadesignról szóló elképzeléssel?

Az ontológiai coaching az úgynevezett „megtestesült eleme” elképzelésből indul ki. Az emberi elme nem passzív tükrözője a külső valóságnak. Az ember és a világ egymásba fonódva léteznek, az ember heideggeri kategóriával szólva világban-való-lét (in-der-Welt-Sein). A környezete és a megismerő kölcsönösen adaptálódnak, úgy hatnak egymásra, mint a híres litográfus,  Escher egymást rajzoló kezei. A környezet hat a megismerő designjára, a megismerő designja pedig a környezetére. Mindkét design egyszerre mérnöki és esztétikai tervezése a másik designjának: igazi metadesign.

 • Designgondolkodásról az RTL KLUBBAN
 • Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Iskolájának bemutatója a designgondolkodásról a CIVIL RÁDIÓBAN

 • Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

  a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

  Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
  Csintó Edit
  akkreditált life
  és business coach >>


  Tóth Éva
  Consigliere, és Coach krízis
  Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

  Fekete Gertrud
  Jószolgálati coach,
  szomaesztétika coach
  szakértő
  Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

  Feliratkozás hírlevélre

  Ki olvas minket

  Oldalainkat 9 vendég böngészi

  Utolsó fórum hozzászólások

  • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
   Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
  • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
   A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
  • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
   Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
  • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
   Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
  • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
   Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
  • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
   A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
  • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
   Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
  • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
   "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
  • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
   Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
  • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
   Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
  • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
   Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
  • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
   Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...