COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Ezt olvastuk: Átlagemberekből szörnyetegek

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Ezt olvastuk: Átlagemberekből szörnyetegek

Ezt olvastuk - ajánló:

Szeretnénk azt gondolni, hogy a hétköznapi ember semmilyen személyiségjegyben nem osztozik a brutális sorozatgyilkosokkal. Bűnügyi pszichológusok szerint azonban a kegyetlenség csírái szinte valamennyiünkben ott rejtőzik.

Designgondolkodás képzés a Pécsi Tudományegyetem tanúsítványával

A számtalan történelmi példából ismert kegyetlenkedés most az Iszlám Állam rémtetteiben jelenik meg a legmarkánsabban. A szélsőséges szervezet egyenesen kérkedik a brutalitásával, nyilvánosságra hozzák a kivégzésekről készített képeket.

Legutóbb az sokkolta a világot, hogy újabb amerikai túsz lefejezéséről tettek közzé videót. A gyilkosságot feltehetően ugyanaz a személy követte el. Hogyan jutottak el, jutnak el emberek odáig, hogy hidegvérrel több embert is megöljenek? A jelenség pszichológiájának megértéshez a sorozatgyilkosokkal kapcsolatos vizsgálatok nyújthatnak támpontot.

Life coach, business coach, mediátor, önismeret, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés a Pécsi Tudományegyetem tanusítványával

Lelketlen szörnyetegeknek képzeljük őket

A brutális sorozatgyilkosokat általában lelketlen szörnyetegnek képzeljük, aki szinte semmiben nem hasonlít egy normális emberi lényhez. A szakirodalom is széles körben elfogadja, hogy a szadista sorozatgyilkosok néhány olyan jellegzetes karakterjeggyel jellemezhetők, mint az áldozataik szenvedése iránti teljes érzéketlenség, a „jó fiú” látszatát keltő megtévesztés kiemelkedő képessége, valamint a megbánás hiánya, és ezek egyértelműen megkülönböztetik őket a társadalom többi részétől. Jack Levin és James Alan Fox bűnügyi szakértők azonban egy tanulmányban amellett érvel, hogy a sorozatgyilkosok között akadhatnak olyanok, akik nem mutatják az antiszociális személyiségzavar fenti jellemzőit. Ugyanazokkal a mentális trükkökkel – az elhatárolás (kompartmentalizáció) és az elembertelenítés (dehumanizáció) eszközeivel – altatják el lelkiismeretüket, amelyeket kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenki alkalmaz hétköznapi élete során. Szerintük a szociopaták „megkülönböztető” személyiségjegyei valójában nagyon is általános emberi vonások, amelyek azokban is felismerhetők, akik soha egy ujjal nem bántották embertársaikat.

A pszichopatáknak nincs bűntudata

Az elmeszakértők egyetértenek abban, hogy a szadista sorozatgyilkosokra jellemző a szociopátia (régebbi forrásokban pszichopátia, újabban inkább antiszociális viselkedészavar) tünetegyüttese: a szociopata bűntudat és megbánás nélkül, kizárólag a saját élvezetét keresve cselekszik, és nem éli bele magát áldozata szenvedésébe. A szociopata a többi embert pusztán a saját, esetenként végletesen perverz szükségletei és vágyai kielégítésére szolgáló eszköznek tekinti. Levin és Fox azt vizsgálja, vajon a szociopátia viselkedésjegyei mennyiben lelhetők fel a normális emberi viselkedési repertoárban.

Megtévesztően kedves figurák

A sorozatgyilkosok esetében a szociopátia megnyilvánulásának szokás tekinteni a megtévesztően ártatlan, minden gyanút elterelő viselkedést. Az elfogadott nézet szerint a sorozatgyilkosok az átlagnál ügyesebben adják el magukat nemcsak ártatlannak, de kifejezetten kedvesnek, szellemesnek, vonzónak. Például Derrick Todd Lee, akit 34 éves korában fogtak el jó néhány nő megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, azért maradhatott olyan sokáig szabadlábon, mert tökéletesen elvegyült a társadalomban. Ismerősei barátságosnak és kellemesnek írták le, aki kerti mulatságokon sütöget és bibliakört vezet A „Green River gyilkosa”-ként elhíresült Gary Ridgway, akit 2004-ben nem kevesebb, mint 48 prostituált halálában találtak bűnösnek Washington államban, az egyik bűntett helyszínén kisfiával együtt jelent meg, hogy a jó apa benyomását keltve a biztonság hamis illúziójába ringassa áldozatát. A 33 férfi és fiú brutális meggyilkolásáért elítélt John Wayne Gacy-t szomszédai kifejezetten társasági fickónak tartották. Gyerekzsúrokon gyakran ő volt a bohóc, és gyakran szervezett összejöveteleket a háztömb lakóinak.

Mindenki arra hajt, hogy elfogadják

Levin és Fox azonban felteszi a kérdést: talán nem próbálunk meg valamennyien elfogadható képet kialakítani magunkról a többiekben? Tökéletesen normális emberi tulajdonság arra törekedni, hogy kedvező benyomást keltsünk másokban. Hovatovább, egy sor törvényes polgári szakmában kimondottan a siker feltétele, hogy az illető megfelelő „imidzset” sugározzon magáról. A színészek nyilvánvaló példáján túl, akiknek karaktereik hiteles megjelenítésére épül a munkájuk, sok politikus az „én csak egy vagyok közületek” figura ügyes alakításának köszönheti előrejutását, és sikeres sales-ügynök is abból lesz, aki el tudja hitetni, hogy számára a vevő érdekei mindennél előbbre valók. A sorozatgyilkosok tehát valószínűleg nem az „öneladásra” való jobb adottságaikkal tűnnek ki, hanem azzal, hogy milyen cél érdekében vetik be e képességüket. Ha valaki jóindulatú céllal alkalmazza önprezentációs technikáit a mindennapokban, az fel sem tűnik nekünk – sőt, inkább méltatjuk az illető családtag vagy barát udvariasságát, kellemes mosolyát, megnyerő stílusát. Ha viszont egy sorozatgyilkos a mosolyát és jó modorát az áldozatai becserkészése érdekében veti be, azt manipulatívnak és csalárdnak tartjuk.

Az ideális családapa brutális főnök lehet

A szerzők szerint kétséges, vajon manipulatív készségei tekintetében megkülönböztethető-e a sorozatgyilkos, aki leendő áldozatát bókokkal csalja tőrbe, a bolti eladótól, aki hasonló kedveskedéssel próbálja a vásárlót rávenni arra, hogy a legdrágább ruhát vegye meg. Vajon a sorozatgyilkos, aki csókkal búcsúzik feleségétől, mielőtt prostituáltakat indulna megerőszakolni és megölni, nem ugyanolyan szerepjátékot játszik-e, mint a szerető családapa, akit otthon kenyérre lehet kenni, miközben a munkahelyén a lehető legbrutálisabban bánik beosztottaival?

A kulcs: az emberek kettéosztása

Hasonló gondolatmenetet jár végig Levin és Fox az elhatárolás (kompartmentalizáció) pszichológiájával kapcsolatban. A sorozatgyilkosok rendszerint egytalán nem ismerik áldozataikat, idegeneket választanak ki. Emiatt is nehét elkapni őket, hiszen ezek a gyilkosságok nem kínálnak fogódzót a nyomozóknak sem a motivációra, sem a gyilkos és az áldozat viszonyára nézve. Azonban valószínűleg ez csak az egyik, és talán nem is a legfontosabb tényező.

Az elhatárolás az a pszichológiai trükk, amely a sorozatgyilkosok számára megkönnyíti a bűntudat leküzdését. Félrevezető volna azt gondolni, hogy a sorozatgyilkosokból hiányzik minden emberi melegség és empátia. Képesek azonban arra, hogy az embereket két külön kategóriába sorolják: az egyikben foglalnak helyet a családtagok és a barátok, akikkel szemben morális kötelezettséget éreznek, akikkel együttérzően viselkednek. A másik, külső csoport tagjaival szemben azonban tökéletesen érzéketlenek, és a legkisebb fenntartás nélkül okoznak nekik szenvedést.

A bostoni fojtogatóként elhíresült Kenneth Bianchi például világosan két táborra osztotta a világot. Az a tizenkét nő, akit brutálisan megkínzott és meggyilkolt, nyilvánvalóan azok közé tartozott, akikkel szemben semmiféle együttérzést nem mutatott. Kenneth számára létezett viszont egy belső kör: ide számított az anyja, az élettársa, a fia, valamint unokatestvére, Angelo Buono, akivel együtt a gyilkosságokat végrehajtották. Élettársa a nyomozóknak egyszer így fogalmazott: „Az a Ken, akit én ismertem, soha nem lett volna képes senkit se bántani, nemhogy megölni. Ő nem az a fajta ember volt, aki ölni tudott volna.” Lehet persze mondani, hogy Bianchi szimplán megtévesztette az élettársát, amikor az ártatlant játszotta. Ám nagyon is kínálkozik a magyarázat, hogy a bostoni fojtogató valójában két csoportra osztotta az emberi lényeket, méghozzá attól nem sokban különböző módon, ahogy valamennyien csoportokra osztjuk a többieket a hétköznapokban.

A náci orvosok két énje

Robert Jay Lifton pszichiáter szerint ez volt a jellemző a náci koncentrációs táborok orvosaira is, akik hátborzongató kísérleteket végeztek a foglyokon. A pszichológia számára ismert jelenség a személyiség megkettőződése: a haláltáborok orvosai két különálló ént építettek fel magukban, ezzel minimalizálták a bűntudatot. Az egyik énjük végezte a piszkos munkát a táborban, míg a táboron kívüli világban egy teljesen másik énjüket vették elő. A táborban szadista szörnyetegek voltak, míg a szögesdróton kívül szerető férjként, gondoskodó apaként és tiszteletre méltó orvosként látták és láttatták magukat. A sorozatgyilkos lelkivilága innen már csak pár lépés: a köztes állomás lehet a bérgyilkos, aki megélhetésből, hidegvérrel öl, miközben „civilben” normális családi életet él.

Állatnak tekinteni a másik embert

A kompartmentalizációt, vagyis a tudatos, szándékos elhatárolódást hatékonyan segíti egy másik, az emberben univerzálisan fellelhető készség: a dehumanizálás képessége, a másik ember állattá, démonná, nem emberivé való minősítése, miáltal az illető bűntudat nélkül megsemmisíthetővé válik. A sorozatgyilkosok áldozatainak kiválasztásában gyakorta felbukkan ez a logika: a prostituáltakat szexgépnek, a melegeket AIDS-hordozónak, a magatehetetlen betegeket növényi létben vegetáló véglényeknek, a hajléktalan alkoholistákat eltakarítandó szemétnek tekintik. Azzal, hogy áldozataikat a társadalom szubhumán tagjaivá fokozzák le, elpusztításukat kifejezetten pozitív cselekedetként is képesek lehetnek beállítani. gy élik meg, hogy szívességet tesznek a világnak a szenny és a gonosz elsöprésével. Ez a fajta mentalitás is fellelhető az 1930-as, ’40-es évek náci Németországának közgondolkodásában: a zsidók patkányokként, férgekként való megbélyegzésével próbálták morálisan igazolni megsemmisítésüket.

Általában nem vallanak

Az, hogy egy sorozatgyilkos hogyan viselkedik a letartóztatása után, árulkodó lehet arra nézve, vajon érez-e valamiféle felelősséget, illetve hogyan alkalmazza a dehumanizálás technikáját. A valódi szociopaták a legritkább esetben tesznek beismerő vallomást; inkább a végsőkig kitartanak ártatlanságuk mellett, és minden értelmes határon túl reménykednek abban, hogy az eljárás elcsúszik valami banánhéjon. Több szociopata gyilkost nem a feltámadó bűntudat, mint inkább a józan megfontolás késztetett vallomástételre. A tizenegy gyermek megerőszakolásáért és meggyilkolásáért perbe fogott Clifford Olson például, amikor érezte, hogy szorul a hurok és a rendőrség a sarkában van, feladta magát, és 100 000 dolláros „nyomravezetői díj” fejében elvezette a nyomozókat áldozatainak holttestéhez. Amikor később arra kérték, szolgáltasson információt más eltűnt gyermekekről is, immár nem pénzért, hanem az aggódó szülők kedvéért, igazi szociopatához illő választ adott: „Ha nem szarnék magasról a szülőkre, nem öltem volna meg a gyerekeiket.”

Néha feléled a bűntudat

Ezzel szemben azok a sorozatgyilkosok, akikből nem hiányzik teljesen a lelkiismeret, vallomást tehetnek akkor is, ha ez már nem javít a helyzetükön. Szabadlábon, amíg a saját maguk által konstruált fantáziavilágban élnek, fenn tudják tartani az illúziót maguk számára, hogy áldozataik megérdemelték a halált. Elfogásuk után viszont szembesítik őket a zavarba ejtő ténnyel, hogy akiket meggyilkoltak, azok emberi lények voltak, nem állatok, démonok, vagy tárgyak. Ennek hatására egyes sorozatgyilkosokban felébred a bűntudat és vallanak.

Fritzeket vagy sárgákat ölni

Nem sokban különbözik ettől a folyamattól az, ahogyan a katonák bevetés közben megtanulják pszichológiai úton elkülöníteni a bajtársat az ellenségtől, s az utóbbit lélekben megfosztani emberi mivoltától. Csak így lehetséges, hogy számtalan egészséges elméjű ember, aki sohasem gyilkolt volna jószántából, fenntartás nélkül mészárolja le az ellenséget a harctéren. Gondolatban ugyanis nem embereket ölnek, csak „fritzeket”, „muszkákat”, vagy „sárgákat”. A harctérről hazatérve aztán ugyanezeket a csoportokat újra emberként kezeli, ahogy azt békeidőben szokás. Egy egész nemzet is válthat így hozzáállást: az amerikaiak, akik a hidegháború évei alatt hozzászoktak, hogy az oroszokra vörös veszedelemként, Moszkvára a birodalmaként tekintsenek, hamar megtanulták inkább a szövetségest, mint a halálos ellenséget látni a konkurens nagyhatalomban. Hasonlóképp, a 2. világháború után az amerikaiak ellenérzése a háborús ellenség Japánnal szemben meglepő gyorsasággal elpárolgott.

Minden napra egy koant! A KOANOK LOGIKÁJA: Csípős kérdések

Elsózni egy rossz autót

Végezetül Levin és Fox az empátia hiányának kérdését veszi górcső alá. George Herbert Mead társadalomfilozófus az 1930-as években a „szerepbe bújás”, a másvalaki nézőpontjába való behelyezkedés képességét alapvető emberi tulajdonságként definiálta. Mead szerint kezdetben, a gyermekkorban a nézőpont-áthelyezés képessége csak konkrét, jól ismert személyekre – a szülőkre, tanárokra, testvérekre, közeli barátokra – terjed ki, később azonban a személyiség fejlődésével kialakul az „általában vett másik” absztrakt kategóriája.

A sorozatgyilkosok közül sokan rendelkeznek a szerepbe bújás valamilyen fokú készségével, még ha arra használják is, hogy áldozatuk szenvedéséből élvezetet merítsenek. A nézőpont-áthelyezés képessége valójában inkább folytonos, semmint igen vagy nem típusú változóval mérhető. Egyesek olyan mély és kiterjesztett empátiát mutatnak, hogy a világ másik felén élő éhező gyermekekkel is együtt szenvednek. Vannak, akik együttéreznek a hozzájuk közel állókkal, ám a legtöbb idegen szenvedése érzelmileg közömbös számukra. Végül a skála túlvégén milliók lehetnek, akikből hiányzik a hétköznapi értelemben vett empátia. Nem mindegyikükből válik sorozatgyilkos, de érzéketlenek az emberi tragédiákra. Nem ölnek, de hajlamosabbak csalni, hazudni, nőcsábászkodni, etikátlan üzleti döntéseket hozni, vagy éppen rásózni valakire egy rossz használt autót.

Kifoghatunk egy gyilkost is

Egyes becslések szerint a világ népességének legalább 1 százalékára illik rá a „szubklinikai pszichopata” kifejezés. Ezek az emberek természetesen nem mind gyilkosok, de bizonyos személyiségjegyeikben osztoznak a kéjből gyilkolókkal. A szubklinikai pszichopaták, meglehet, nem mészárolnak le másokat, de lehetnek például jóképű férfiak, akik szexre használják és anyagilag kifosztják, aztán eldobják partnereiket; szívtelen brókerek, akik emberek ezreit teszik földönfutóvá tőzsdei ügyletekkel; HIV-pozitív személyek, akik tudják ezt magukról, mégis védekezés nélkül szeretkeznek; ügynökök, akik forgalmazott termékeikről szándékosan valótlant állítanak. A pszichopaták ott vannak a szomszédaink, a munkatársaink és a partnereink között. Ha pechünk van, valamelyikük sorozatgyilkos.

Forrás: Origo


Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...