COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Dr. Kollár József- Dr. Kollárné Déri Kriszti: Talán egyre megy minden, maximum kettőre, hangulat kérdése

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Dr. Kollár József- Dr. Kollárné Déri Kriszti: Talán egyre megy minden, maximum kettőre, hangulat kérdése

 

Ott találsz, ahol felüti fejét a fejetlenség

A vallástalan ember az új kor szülötte, legfőbb életprogramja, hogy az örök élet reményéről lemondva önmaga teremtőjévé váljék. A modern embert tragikus létszemlélete arra hajtja, hogy feladjon minden olyan emberi közösséget, amelynek létrehívója valamiféle transzcendens élmény. A vallást megtagadó ember a vallásos gyermeke, s mivel láthatóan nagyon nehéz elszakadnia a rá nehezedő apafigurától, Ödipusz-komplexusa határozza meg életét, befolyásolja cselekedeteit. A terminust Freud vezette be a mondabeli thébai király, Ödipusz története alapján, aki akaratán kívül megölte apját, és saját anyját, Iokasztét vette feleségül. A király nevével jelzett komplexus a freudi pszichoanalízis alap-elméletei közé tartozik. Elképzelése szerint minden gyermek vonzalmat érez ellenkező nemű szülője iránt, körülbelül 4 éves kora táján, míg a másik szülővel szemben, mivel vetélytársának tekinti, ellenségesen viselkedik. A fiú az által avatódik szimbolikusan férfivá, hogy békét köt apjával és azonosul vele. Ha nem képes megbirkózni komplexusával, akkor nem válhat valódi férfivé, illetve a lány pszichológiailag érett nővé. A fő probléma, a vallástalan ember számára az, hogy mivel csak részlegesen tud elszakadni vallásos ősétől, kénytelen a tudattalanjába száműzni a tudatában lévő vallásos maradványokat, illetve meggátolni, hogy azok a tartalmak tudatosuljanak.

A vallástalan ember gyakran vallásos ősének furcsa mutációja, olyan utód, aki torz módon, gyakran funkciótlanul használ vallási fogalmakat (pl. lélek), és olyan rítusokban vesz részt, melyek az általa megtagadni kívánt vallásban nyerik el értelmüket (karácsony). A magát vallástalannak tekintő ember olyan mítoszmaradványokat dédelget, amelyek nem illeszkednek ahhoz deszakralizált világhoz, amelyben céljait megfogalmazza, mindennapjait éli. Korunkban új mitológiák jönnek létre, például annak mítosza, hogy a mitológiák kora lejárt, minden relatív. A lelki jelenségek előbb-utóbb redukálhatók az idegtudományokra, hogy Isten halálával végleg felszámolhatók a vallás utolsó maradványai is, hogy semmi sem szent, minden változik, az emberi kapcsolatok időlegesek, szükségképpen unalomba fulladnak, és hogy a „nyitott házasság intézménye” megmenti a családi kapcsolatokat. Pedig a politikában, a mozfilmekben, a színházakban továbbra is fontos szerepet játszik a hős, az áruló, az áldozat, a család. A vizsgák valódi beavatások, a házasságkötések átmenetrítusok, és a halál misztériuma még az információs társadalom embere számára sem megkerülhető. A virtuális valóságok kvázi vallási élmények átélésére létrehozott szimbolikus „terek”, és nem a mitológiák maradványainak eltüntetésére alkalmas eszközök.

Ha van rá energiánk, akkor egyszerűen elronthatók a bonyolult, és bonyolultan az egyszerű dolgok

Sok embernek a „szent” szó hallatán borsózni kezd a háta. A „szentfazék, „szenteskedik” kifejezések jól példázzák azt, hogy korunk embere hogyan viszonyul azokhoz a szavakhoz, melyek számára egy elavult, idegen, a racionális viselkedéshez nehezen vagy egyáltalán nem illeszthető világból származnak. Velük semmi baj, csak kicsit idegesek, kicsi időnként elválnak, majd kicsit újra nősülnek és így tovább. Semmi sem szent, minden mehet, ami hatékonyan segíti az érvényesülést, az előrejutást. Az élet homogén terében bármilyen irányba elindulhatunk, egyetlen érték van mindenütt: a siker. Itt mindenki frusztrált, aki nem menedzser, sportoló, bankár vagy popzenész, vagyis az ország. Szerencsére a fent leírtak karikatúraszerűen mutatják be a valóságot, a digitális kép azért ennél árnyaltabb.

Valójában, a homogén „sikertérrel” szemben, életünk terei nem egyneműek, minőségileg eltérő jegyeket mutatnak. Léteznek kitüntettet helyek és idők, olyan térrészek és időszakok, amelyek szentek. Azokat a kvázi-vallásos élményeket, melyek révén a szent átélhető azért tudjuk nehezen megtapasztalni, mert deszakralizált (szentségeitől megfosztott) világunk az óvodától az egyetemig azt sulykolja belénk, hogy ezek az élmények nem valódiak, nem illeszkednek a világ tudományos képéhez, és aki mindezeket tapasztalja, elavult, szentimentális, élet- és versenyképtelen, érzelmileg kötődik ott és akkor, ahol és amikor a hideg ész már a következő problémák megoldását tűzi ki célul.

A vallástalan ember egynémelyike legjobb szakértője önmagának és másoknak, rendeltetésének érzi az önteremtést és mások emberré faragását. Fogadatlan prókátor, álszent, angyalbőrbe bújt kókler. A lenti levélrészlet bemutatásával és a mellékelt válaszommal az a célom, hogy bemutassam, miként ne legyünk kérlelhetetlen diagnoszták, szakértelem nélküli szakértők, köz- és önsorsrontó, amatőr tanácsadók.

Jó lenne megírni az atomfizika ponyvaregényét

„Kedves Kriszti!
Páromnak szeretnék segíteni. Kamasz korában elváltak a szülei, ám ez még a mai napig érzékelhető rajta. Kiegyensúlyozatlan, bizonytalan, sőt van a természetében némi agresszivitás is és kis gyermekiség. Amolyan érzékenyebb típus. Vele akkoriban nem beszélgettek, ez meglátszik. Anyukája folyton csak a 10 évvel fiatalabb nevelőapával foglalkozott…

Van egy testvére is, vagyis kettő. Az anyja a tesóját másképp kezeli, ami a páromnak nyilvánvalóan rosszul esik (a tesóját állandóan pártfogásukba veszik a szülők). A párom az apukájára hasonlít, ami az anyjának nem tetszik.
Hogyan segítsek neki?
Szerintem tőlem megkapja azokat a lelki dolgokat, amiket a családjától nem.
Szóval, hogyan tudnék neki segíteni?
Szakemberhez nem fog menni, ő nem olyan. Nekem is elég nehezen nyílik meg, olykor-olykor mond dolgokat. Szeretném támogatni. Hogyan? Hogyan beszélgessek vele? Mit érezhet az a kamasz, akivel ilyesmi történik? Akit nem szerettek. Akit nem hallgattak meg és nem értettek meg. Emiatt gondjai vannak a munkahelyén is, ugyanis a kollektíva miatt állandóan morgolódik. Ő ilyen elégedetlenkedős, morgós. Fél és szorong dolgoktól. Én persze tudom, hogy ennek a gyökere gyerekkorában van. De mitől alakulhatott ez így és ilyenre?
A páromnál a fizikai érintések sem mennek sajnos. Amit nem kapott meg, nem tanult meg, azt nem is tudhatja. Bár valahogy feltétlenül meg kellene tanulnia, hogy én is ezt kapjam tőle, mert igénylem. Azt mondta azért nem ér hozzám, hogy ne szokjam meg. Ezt nem egészen értettem. Azt mondtam neki, hogy hiányzik a simogatás, igényelném.
Visszatérve, hogyan tudnék segíteni a lelki dolgaiban? Rajtam kívül más nem fog tudni neki segíteni. Egy cikkben azt olvastam a válási trauma miatt a trauma a gyerekből vagy a gyors felnőtté válást kényszeríti ki, vagy gyerekes marad. Miért? Miért marad a trauma által kissé gyerekes?”

Jó így veled, nélküled, velem, nélkülem

Kedves Levélíró,

köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával és beavatott az életébe.

Szomorúan látom, Önről alig tudtam meg valamit. Kérem szépen, javítson ki, ha tévednék: nem pszichológus, sose tanult pszichológiát és más segítő módszertant, elégedetlen a párjával, szabad idejében kérés nélkül is szívesen analizálja (stílszerűen: kivesézi) a szeretteit.

Ahhoz, hogy előre lépjünk, néhány megfontolást ajánlok. Számoljuk fel pár tévhitet (nyilvánvalóan nem csak Önnél):

-          A segítő szakember pártatlan és őrzi a kívülállóságát, nem érez szimpátiát, "csak" empátiát, azaz nem szereti a tanácsot kérőt, hanem megérti.  Ön szereti a párját? Akkor nem elfogulatlan. Alkalmatlannak látom ebben a helyzetben az érdemi elemzésre. Azt hiszem, a megállapításait az Ön aspektusából (szemszögéből) való fotómontázsként, egyfajta művészi installációként lehet és kell értelmeznünk. Ezzel csak egy gond van: a végterméket, az alkotó folyamat eredményét nem élvezi, sőt, kifejezetten elégedetlen vele. A képet hibáztassuk, ha nem sikerült a festőnek? Aranyszabály ugyanis, hogy kizárólag azok az életértelmezések bizonyulnak helyesnek, amelyek segítenek élni.

-          A híres analitikus, a nagy pszichológus, Freud óta eltelt legalább 100 év. Nem kisebb géniuszok születtek és alkottak azóta is a filozófia, pszichológia, szociológia..., atomfizika terén. 
Egyszóval, miért kéne hinnünk, hogy minden leírható a századfordulón fókuszba került természettudományos jelenségek analógiájára és mintájára?  Már 1970-ben, azaz lassan-lassan fél évszázada(!) a híres pszichológus, Watzlawick szemléltette az ellenkezőjét egy vicces példával. Ha belerúgunk egy kőbe, az elrepül, mert a mozgási energia áttevődik a lábunkról a kőre. De rúgjunk bele egy kutyába, ha elég rátermett, nem hogy elrepül, de közelebb jön és jól belénk harap. Lényegében tehát ez az elfojtásosdi, gőzkieresztősdi, anyukám csúnyán nézett rám 10 éves koromban, ettől azóta is rettenetes az életem című drámai gondolatok nagymértékben zárójelbe kerültek. Az ember nem egy homokföveny, amiben a legkisebb kavics is lenyomatot képez. Ráadásul nem egy ipari gyártósor állítottak elő bennünket, azaz ki kevésbé, ki sokkal jobban képes rugalmasan alkalmazkodni (l. Reziliencia: Mentofaktúra, Dr. Kollár, 2006.).

-          Amikor az emberek nagyon betegek, odafordulnak az orvosTUDOMÁNYhoz, ha jogi kényszer áll elő, szaladnak az ügyvédhez (reményeim szerint inkább mediátorhoz, mediátor képzettségű, jogi végzettségű szakemberekhez), azaz a jogTUDOMÁNYhoz, amennyiben házra van szükségük, egy mérnök segítségét veszik igénybe, tehát a mérnöki TUDOMÁNYOKat. 
Ha saját magunkkal vagy a körülöttünk állókkal van bajunk, miért amatőrködünk? Mi nem érdemeljük meg a tudományt (vallás- és hittudomány, filozófia, neurológia, pszichológia és ezek kiképzett képviselői, a szakemberek)? Éppen mi és szeretteink nem érdemelnek meg egy szakértői támogatást?

-          Az Ön logikáját követve mi lenne a megdönthetetlen bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a párjával van gond és esetleg nem éppen Önnek van szüksége szülői simogatásra és odafordulásra? (Ez csak egy mintakérdés.) Honnan tudjuk, hogy egy megfigyelő (mondjuk, aki panaszkodik valakire), jó mentalizációs képességekkel rendelkezik (azaz kiválóan képes önmagát és a társát olvasni, "agyírni" és "elmeolvasni")? Nem lehet, hogy az illető önmagát is félreérti? 
"Kiegyensúlyozatlan, bizonytalan tud lenni, a természetében némi agresszivitás is van, és kissé gyermekiség is."  Egész emberinek látom. Ebből a leírásból -kis túlzással- önmagamra ismertem :) Egyebek mellett ezért nem szabad amatőr megállapításainkat szakértői diagnózisként kezelni.

Azt mondta az anyukám, hogy elavult a frizurám

Maradt még pár (ön)ellentmondás (paradoxon, doble bind, csavart csapda és a többiek):

-          "Páromnak szeretnék segíteni." Huh, hát ezt nem értem. Nem Ön az elégedetlen? Miért nem önmagán, önmagának segítünk? Hogy segítsünk olyannak, aki a; nem kérte, hogy analizáljuk, b; kifejezetten utálja, ha amatőrködnek rajta, kivesézik, majd a vélt vagy valós hibáit ráolvassák (l.: "Nekem is elég nehezen nyílik meg ezen a téren" Ezt azért megértem.).

-          "Vele akkor nem beszélgettek." De kik? A szülei? És akkor most mit tudunk tenni? Visszamegyünk a múltba és rávesszük azokat, akik nem tudtak vele beszélgetni, hogy beszélgessenek, amit azért nem csináltak, mert nem tudtak? Csináljon mindenki olyat, amit nem tud, nem áll módjában, egész egyszerűen tehát a lehetetlenre adunk utasítást? Vagy? 
Most Ön akar beszélgetni anyaszerepben? Úgy véli, a párja azért vette Önt feleségül, hogy legyen egy anyja, akivel beszélgethet? És ki lesz a felesége? Honnan tudjuk, Ön mikor az anyja és mikor a felesége? Nem lenne jobb, ha már a társa kiválasztotta Önt, akkor a szándékaik mentén férfi-nő viszonyban és szerepben élnének?

-          "Azt mondtam neki arról van szó, hogy hiányzik, mert igényelném." Ez egy meglehetősen jó gondolat és kezdeményezés. Nem más a baj vele, mint hogy a párkapcsolat nem egy vasárnapi piac, ahol kérek egy kg almát, kifizetem az árát és már megyek is. Ha ö megsimogatja Önt, mit kap érte? Analízist? Anyai helyeslést? Esetleg megúszhat egy-két elemzést? Lehet, hogy nem adja ilyen olcsón magát? Ügyes. Hogy kéne egy rendelést precízen feladnunk ahhoz, hogy meg is kapjuk, ami nekünk jár?

Tisztelt Férj,

mai napon megrendelünk Öntől napi 10 dkg, I. osztályú minőségi kategóriába eső simogatást. A simogatást apró adagokban kérjük csomagolni. Akkor is hozzák, ha nem kérjük. 
Nem vagyunk nap közben otthon, tehát legalább 1 órával előre értesítsenek a kiszállításkor. (...) 
Ajjaj. 
Szóval, nem lehet kérni olyasmit, amit spontán (mondjuk, szívből jövően) szeretnénk. Akkor ne kérje. Nem kell ehhez megbeszélést folytatni (megrendelőlapot és feladóvevényt töltögetni), sőt, pont ez a zsákutca.

-          "valahogy meg kellene tanulnia" Ön azt akarja, hogy változzon meg a párja olyanná, amilyennek Ön akarja, de ne azért változzon pont úgy, mert Ön akarja, hanem magától akarja, amit Ön akar. De ő nem akar. És ez rém bosszantó. Valami oka van, hogy nem akarja pont azt, amit én. Anyát neki! Ön megszeretett egy embert (azért él vele), de az változzon olyanná, amit egyébként nem szeretett meg. Biztos így szeretné?

-          "Azt mondtam neki arról van szó, hogy hiányzik, mert igényelném. Visszatérve szóval hogyan tudnék segíteni a lelki dolgaiban?" Ön azt akarja, hogy simogassa valaki, aki úgymond nem tanult meg simogatni. Csinálja azt, amit azért nem csinál, mert nem tud. Hogy tudjon simogatni, leülünk vele beszélgetni az anyjáról, testvéréről, sebeket szaggatni, mert attól majd jaj, de jó és lesz is kompetenciája (képessége) simogatni. Mintha egy magasugróval beszélgetnénk az olimpia előtt arról, hogy kellett volna magasat ugrani az anyjának és a testvérének ahhoz, hogy ő most megnyerje a fődíjat.

-          "Miért marad a trauma által kissé gyerekes?" Ön egy gyereket akar megtanítani, hogy férfiként simogassa? A gyerek úgy simogat, mint egy gyerek (nem megyek hozzá feleségül), a férfi meg ahogy tud. A gyermeknek maradni kedvenc témámat részletesebben már kifejtettem itt: http://www.iloveschool.hu/blog/44-deri-kriszti-ontological-coach-blogja/1005-szueletett-kamaszok-online-tanacsadas.html

-          "Ez miatt gondjai vannak a munkahelyén is" Én még nem láttam egy vezérigazgatót sem szűkölni a munkahelyén, hogy nem simogatták gyerekkorában, attól ilyen ideges, amikor nem hozzák a tervet. Azért ideges, mert nem hozzák a tervet. Azért ideges, mert nem tud jobbat.

A rövid leveléből mások mellett ezek derültek ki. Belátom, nem túl kellemes az ilyesfajta, jéghideg és kérlelhetetlen logikai analízis. Miért élvezné bárki is?

Lehet, másként állnak a dolgok, de lehet, hogy fején találtuk néha a szöget? Szado-mazo élvezet? Ön szereti a párját? Mindössze erre van szükség. Szeresse. 
Szeretettel kívánom Önnek a szeretetet!

---------------------------------

Aki válaszolt:

Dr. Kollárné Déri Kriszti mérnök-szakközgazdász, nemzetközileg akkreditált coach, mediátor-kiképző tréner, a Life és Business Design Intézet Dr. Kollár Iskolájának vezető trénere, az első magyar coachszervezet, a Magyar Coachszövetség (2008) Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, az IACM, http://www.iacm-info.com/iacm_coachok_mediatorok_en.htm nemzetközi humántanácsadói szövetség titkára, a Magyar Designszövetség alapító tagja.

Az első coaching magyar világrekord (GUINNESS REKORD) is a nevéhez fűződik. A coachingot (egyfajta kognitív terápia, edzésprogram, stratégiai szemléletű tanácsadás) szerte a világban jóléti programnak tartják, mint ilyen, a tehetősebb csoportok kiváltságnak tekintik. A magyar ontológiai coachok (nemzetközi szinten is nevezetes coachingirányzat) szakítottak ezzel a hagyománnyal és nyitottak a rászorulók és szélesebb értelemben vett érdeklődők felé. 2014. decemberében megszakítás nélkül, 24 órás, egybefüggő, maratoni szeretetcoachingot tartottak óriási sikerrel.

Cikk szerzője:
PhD Dr. Kollár József életrajza a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kollár_József_(filozófus)

Első life coach tankönyv Magyarországon: Dr. Kollár József- Dr. Kollárné Déri Kriszti: Vízen járni, http://www.libri.hu/konyv/vizen-jarni.html


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...