COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Házassági horror és hűha: Szexuális erőszak nyomok nélkül

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Olyan történeteket adunk itt közre, amit saját szemünkkel láttunk, az életvezetési tanácsadásra (life coaching) érkezőktől hallottunk vagy a nagy számú olvasói levélben találtunk.

Eddig megjelent:

Elsősorban a nőkre irányuló verbális erőszak és terror megjelenési formáit mutatjuk be annak érdekében, hogy támogassuk a házasságon (párkapcsolaton) belüli erőszak elleni "földalatti mozgalmat". Miután a szóbeli erőszak leginkább mások elől elzárt környezetben és szituációban jelentkezik, rendszerint nincs tanúja, így az elszenvedője nem kaphat látleletet, elégtételre pedig egyáltalán nem számíthat.
Ha a téma bővebben érdekel, tanulmányozd Patricia Evens önsegélyező könyvét: Szavakkal verve.

Aki megosztja a bánatát, nagyjából a következőkre váltott belépőt: "én ezt biztosan nem tűrném", "minek csinálod még", "hagyd ott" című nagymonológok.
Valóban nincs más megoldás?
Itt leteheted a terhedet. Stratégiák után kutatunk, amelyek a bajt talán nem is előzik meg, de a szenvedést mérsékelni tudják.

A lég
finom üvegét
megkarcolja pár hegyes cserjeág.
Szép embertelenség. Csak egy kis darab
vékony ezüstrongy - valami szalag -
csüng keményen a bokor oldalán,
mert annyi mosoly, ölelés fönnakad
a világ ág-bogán.


 

Házassági horror és az elmaradhatatlan hűha

3. Szexuális erőszak nyom nélkül és a kalapács-stratégia

A magányra szükségem van, mint a levegőre. Ha sokat vagyok idegenek között s nem vonulhatok vissza otthonomba: - mintha a lelkemet vesztettem volna el!

Füst Milán

Szexuális erőszak nyomok nélkül meg az én megküzdési stratégiám.

Kapcsolódó beszélgetés: Hogyan legyek LOVEMARK?

Az én apám egy skizofrén elmebeteg volt. Verte anyámat, ivott, elherdálta a saját fizetésén túl az egész család jövedelmét, majd nemsokára a teljes vagyonát.
Úgy nőttem fel, hogy mindez "normális". Tudtuk, hogy nem kellene így lennie, de úgy csináltunk, mintha nem is lenne ez így: tanultunk, dolgoztunk, szépen kitakarítottunk és amikor eljött az ideje, rendes családként ünnepet ültünk.

A férjem nem iszik, csak kínoz. A kínzás okoz neki örömet. Nyom nélkül bánt.
Úgy csinálunk, mintha minden "normális" volna. Tudjuk, hogy nem kellene így lennie, de úgy csinálunk, mintha nem is lenne ez így: tanulunk, dolgozunk, szépen kitakarítunk és amikor eljön az ideje, rendes családként ünnepet ülünk. Egy kalapács kéne, hogy szétverjük ezt a sormintát!

Mindenki tudja, de senki sem tesz ellene. Most el akarják tőlem venni a gyerekemet, mert tönkre tette. Miután nincs itt jó helye, "kimenekítik". Ezt a szót találták ki. Mintha ez kevésbé fájna. Újabb láthatatlan csapás azzal a láthatatlan kalapáccsal. Nekem. De ez most tényleg fáj. És azt mondják, ez legitim. Mert jobb lesz nekem. Pont énnekem.

Tudtad, hogy lehet szexuális erőszakot elkövetni nyom nélkül is?

 • Nem hajlandó elutazni családi kirándulásokra, mert úgymond le kell mondania a szexuális élvezetekről. Szerinte a családdal lenni, az munka, feladat, kötelesség, nincs benne semmi élvezet. Egyszer kipróbáltam, hogy vajon örömét leli-e az olyan programban, ahol bár ott vannak a családtagjaim, de megvan a kielégülése. Hát, persze hogy nem. Ugyanolyan cirkusz lett a vége. Azt hiszem, egy pszichopatának ez a valódi boldogság. Füst Milán ócska manírja kiváló búvóhely egy elmebetegnek. Nem gondoltad, hogy ilyen veszélyes az irodalom, ugye? 8 napon túl gyógyuló, nyom nélküli erőszak felmentőlevele!

 • Mikor terhes voltam és fáradtan lepihentem munka után, hirtelen hangos ordításra ugrottam fel. Még sosem éltem át ilyen dermesztő rettenetet. Üvöltött az ágyam mellett:
  -Mit döglesz itt fényes nappal? Ezt szoktad meg? Mire alszol nekem itt, baszd meg?
  Minden percben a szolgálatára kellett állnom.
  A terhességem 8 hónapját nélküle töltöttem. A napi terror veszélyeztette a kisbabám és a saját egészségemet. Képtelen lettem volna kihordani a gyermekemet.

 • Miközben altattam a kisbabámat, rám törte az ajtót:
  -Mi van, önkielégítesz? Ez az egy dolog működik még köztünk. Mit képzelsz, ezt eltűröm neked, hogy még a szexuális kapcsolatunkat is tönkre verd? -üvöltötte. Sírva kapaszkodtunk össze a gyerekkel.

 • Később, mikor azt kértem, hagy bújjak este egy kicsit a gyermekem mellé, mert igényelné a puha ölelést, újabb kirohanás következett:
  -Ott akarsz dögleni? Hát akkor kúrjál vele!

  Ezt végighallgatta a kisgyerek. Sírva búcsúztunk egy
  mástól. Mennem kell. Mennem kellett. Kellett? Mentem. Elejét akartam venni az őrjöngésnek.
  Az áldozatokat ugyanis nem menti fel Füst Milán!
 • Manapság külön szobában alszunk. Megköveteli, hogy járuljak hozzá, ha szexuális(?) együttlétre volna szükségem. A gyermekem a korábbi borzalmak miatt gyakran felriad és keserves sírások közepette keres engem. Így éjjel talpra ugrok és rohanok hozzá a sötétben. Volna más mód is, hogy együtt aludhassunk egy közelebbi szobában a férjemmel, de nem lenne teljes az élvezete. Ennek így kell lennie.

A rettenetek miatt időről-időre kikészülök. Török-zúzok. Szétverek mindent, ha merek. Ha megjön a bátorságom és szembe merek nézni az életemmel, úgy döntök, véget vetek az egésznek, eltörlök mindent a föld színéről. Az anyja porcelánjai már a kukában. A miénk is állandó pótlásra szorul. Ezzel elértem, hogy azonnal lelép, mikor elviselhetetlenné válik a nyom nélküli erőszak. Ilyenkor levegőhöz jutok. Arra elég, hogy túléljem. Elegendő ahhoz, hogy felmérjem a helyzetet, hogy semmiben sem vétkeztem ilyen megbocsájthatatlanul és végérvényesen, amiért az állandó bántást megérdemlem. És ez jó. Megedz. Mint a kalapács a vasat. Hát, ez a kalapács-stratégia.

Kinél is van a kalapács? Vajon az zúz szét egy reménytelenül reményteli életet, akinél ezt az eszközt látod? A többiek, akik csendben készülgetnek, nagyobb pusztítást végeznek.


 

A szakértő válaszol

Szakértő korábbi válasza:

A szóbeli erőszak megjelenési formái
Mit tehetsz?

A környezet nagymértékben felelős azért, hogy "csendben" végrehajthassa a tettes a kínzást.

Bizony ezek a dolgok "háttérben", mások előtt elzárt térben és időben zajlanak. Mindenki tudja, de senki sem segít. Sőt! Elítélik az anyát, vádolják, miért nem lép már, miért nem változtat... Elviselhetetlen a zaj.
Ahelyett, hogy piszkálják, elítélik, ellehetetlenítik az okosabbnál is okosabb ötletekkel, miért nem támogatják őt magát? Elég lenne egy egyszerű, de nyílt szolidaritás. Az agresszort ez minden alkalommal elriasztja. Az agresszor csak addig tudja kínozni, míg rejtve marad. Ha leleplezik, azonnal megfutamodik! Csak ki kell állni szóbeli, sőt írásbeli(!) nyilatkozattal az anya mellett. Mondja ki mindenki: "MEZTELEN A KIRÁLY!"
Nyilván ez jóval nehezebb, mint beszólni és gyorsan tovább is állni, nem igaz?
Talán így szakad el a cérna és így tovább, míg a világ, világ.

Nem kell, hogy tűrj!

Készülj, hogy kilépj a nyilvánosságra!

Egy klubot nyitottunk neked, mindannyiunknak, akik elbizonytalanodtak, akik nem értik, akik ostorozzák magukat, akik önmaguk ellen fordultak, akiknek elegük van, akik segítséget várnak, akiknek megerősítés kell, akik csak hallgatni akarnak róla: gyere, várunk!

5*-os HÁZASSÁGKLINIKA

Bejelentkezés:

Tel: 06 (30) 33 11 878
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Online tanácsadás: Fórum

Csoportülés: minden páros hét hétfőjén 16-18 óra között 1 óra csoportbeszélgetés, 1 óra reziliencia-térning
Csoportülés díja: 2.540 Ft/fő/ óra

Egyéni tanácsadás és terápia: megbeszélés szerinti időpontban 8.000 Ft/óra/fő.

Tanácsadók:

 • Dr. Kollárné Déri Kriszti coach
 • Dr. Toásó Erika jogász
 • Dr. Hermanné Fogarassy Éva pszichológus

Szeretettel várunk!

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 25 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...