COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Házassági horror és hűha: Verbális szexuális és a húzzunk innen stratégia

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Olyan történeteket adunk itt közre, amit saját szemünkkel láttunk, az életvezetési tanácsadásra (life coaching) érkezőktől hallottunk vagy a nagy számú olvasói levélben találtunk.

Eddig megjelent:

Elsősorban a nőkre irányuló verbális erőszak és terror megjelenési formáit mutatjuk be annak érdekében, hogy támogassuk a házasságon (párkapcsolaton) belüli erőszak elleni "földalatti mozgalmat". Miután a szóbeli erőszak leginkább mások elől elzárt környezetben és szituációban jelentkezik, rendszerint nincs tanúja, így az elszenvedője nem kaphat látleletet, elégtételre pedig egyáltalán nem számíthat.
Ha a téma bővebben érdekel, tanulmányozd Patricia Evens önsegélyező könyvét: Szavakkal verve.

Aki megosztja a bánatát, nagyjából a következőkre váltott belépőt: "én ezt biztosan nem tűrném", "minek csinálod még", "hagyd ott" című nagymonológok.
Valóban nincs más megoldás?
Itt leteheted a terhedet. Stratégiák után kutatunk, amelyek a bajt talán nem is előzik meg, de a szenvedést mérsékelni tudják.

bocsánatot és nyugtot esdek
s a könnyü testnek
mely hozzám hajolt
mikor az óra volt

...
a könnyű testnek álmot holdsütést
kitakart takarót

Petri György

Házassági horror és az elmaradhatatlan hűha

5. Verbális szexuális és a húzzunk innen stratégia

csak hogy mégis legyen valami sava-borsa a szexuális üzemi konyha főztjének

(Petri György)

Családon belüli erőszak meg az én megküzdési stratégiám.

Kapcsolódó beszélgetés: Hogyan legyek LOVEMARK? (Creatív Class FM Rádió beszélgetős műsora)

A párom intim helyzetekben minden intimitást nélkülöző szavai itt kongnak, kopognak a fejemben, s egyben figyelmeztetnek: húzzak, húzzak jó messzire!

A szexuális aktus neve nálunk: kur@s, dug@s. Sosem szex, szeretkezés, egyesülés. Kértem, hogy nevezzük másként, mert ugye "Nomen est omen", de ez, önmagában ennyi is elérhetetlen.

Amikor az együttlét során megérint, sokszor szorít, fáj, kellemetlen. Azt mondja, ez játék. Neki. Gyakran nem vágja le rendesen a körmét az ujjain, így  iszonyúan megkarcol, mikor átpréseli az érzékeny testrészeimen.

Legutóbb, a szeretkezés csúcspontja előtt kicsivel megszólal:- Tele van a f@szom g...civel.

Ez aztán a pontos felvilágosítás, a magas információtartalmú eszmecsere, a tökéletes transzparencia, a beszéljünk meg mindent őszintén tankönyvbe illő alesete.

Hányingertől mozdulni se tudtam. Bevégeztetett. Napokig készülődtem, hogy ezt aztán megbeszélem vele. Egy vita hevében ki mertem bökni végre. Megdöbbent. "Te aztán nem viselsz el semmit, ami emberi, mi?" - kérdezte. Őrület. Nekem egy állat jut róla eszembe. Mondjuk, egy féreg, aki elképzeli az embert és mindent, ami úgymond emberi.

Ez a legkifinomultabb verbális-szexuális erőszak: szexuális erőszaknak nem bizonyítható, mert én is akartam az aktust, verbális erőszak sem lehet, hiszen történt mindez halkan, csendben, a legnégyszemköztibb helyzetben.

A nagy, népi bemondás: vagy megszoksz vagy megszöksz. Aki nem bírja, van egy jó stratégia: húzzunk innen, de jó gyorsan!


 

A szakértő válaszol

Szakértő korábbi válasza: A szóbeli erőszak megjelenési formái

A verbális erőszakot sokszor elintézi az erőszaktevő egy újabb verbális erőszakkal: "Ugyan, túl kispolgári vagy!", "Én egy érzékeny ember vagyok, így reagálok!", "Neked semmit sem lehet őszintén megmondani!"... Bántás, becsmérlés, az áldozat leértékelése.

A verbális terror valóban felér egy agymosással. Az áldozat nagyon gyakran elbizonytalanodik. Néha elhiszi, hogy az erőszaktevő jót akar neki, csak védi őt, például önmagától, az áldozat "pszichopata" lényétől.
Nem ritka, hogy az erőszaktevő meggyőzi az áldozatot, sőt, annak környezetét is, hogy az beteg, pszichológiai vagy pszichiátriai kontrollra van szüksége, de minimálisan borderline. Megeshet, hogy átmenetileg megbetegedtél a téged érő erőszaktól, de ennek nem kell így lennie.
Gyakran ugyanez a gyermekelhelyezéssel való fenyegetés alapja is. Az erőszaktevő megfenyegeti az anyát, hogy elhagyja őt, kidobja az utcára (mert természetesen az anya kibírhatatlan természet) és a gyermeket pedig elveteti az így kisemmizett anyától a bíróságon.

Ne hidd, hogy ez megtörténhet!
A pszichiátria komoly tudományterület, a bíróság pedig már sok hasonló manipulációt látott. Téged éppen úgy véd a jog (jogtudomány), ahogy másokat!

Fontos tanácsom:

 • Mihamarabb kezdj hozzá, hogy kontrolláld a téged érő hatásokat:
  • Szerezz be egy diktafont. Amikor az erőszakoskodás történik, vedd fel, készíts róla hanganyagot.
  • Készíts jegyzetet. Minden nap jegyezd fel, mi történt veled. Igyekezz higgadt és tárgyilagos lenni, mintha csak egy rendőrségi jegyzőkönyvet írnál.
 • Keress egy kontroll-személyt. Nem jók a családtagok, mert ők elfogultak és nem is szakemberek, valójában nem tudnak mit kezdeni a problémával. Hihetetlen terhet akasztasz a nyakukba a panaszoddal, ami talán őket is összeroppantja veled együtt. Keress egy erre felkészült szakembert, aki kontrollt tart.
  • Pszichológus, jogász, coach segít, hogy eligazodj azokban a kérdésekben, amikben hol önmagad ellen fordulsz, hol másokat hibáztatsz, egyszóval elakadtál és ezt fájdalmasan nehéznek érzed.
   Csak annyit jössz hozzánk, amennyit szeretnél. Mi csak olyan módon vonódunk bele az életedbe, amennyire te kéred. Nem akarjuk gyökerestül felforgatni az életedet. Csak annyit változtatsz  dolgaidon, amennyit te kívánsz. Az a célunk, hogy visszanyerd a kontrollt az életed fölött, irányítani tudd a helyzetedet, befolyásolni tudd a téged érő folyamatokat minden további támogatás nélkül is.
  • Két segítő alkalom között kitalálunk számodra olyan heurisztikákat (ökölszabályok), amiket bármikor és bármilyen helyzetben segítségül hívhatsz. Ne becsüld le. Elsősorban tőled függ, áldozat maradsz-e, szétcsúszol, megsemmisülsz, magaddal rántod a szeretteidet vagy kontrollt tartasz az életed fölött. A te elméd hozza létre a börtönt és azt csak magad bonthatod le. Mi adunk néhány fontos szerszámot hozzá és bátorítunk miközben elfáradsz. Van kiút. Ugyan az erőszaktevő célja, hogy ezt te ne lásd.

Nem kell, hogy tűrj!
Készülj, hogy kilépj a nyilvánosságra!


 

Egy klubot nyitottunk neked, mindannyiunknak, akik elbizonytalanodtak, akik nem értik, akik ostorozzák magukat, akik önmaguk ellen fordultak, akiknek elegük van, akik segítséget várnak, akiknek megerősítés kell, akik csak hallgatni akarnak róla: gyere, várunk!

5*-os HÁZASSÁGKLINIKA

Bejelentkezés:

Tel: 06 (30) 33 11 878
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Online tanácsadás: Fórum

Csoportülés: minden páros hét hétfőjén 16-18 óra között 1 óra csoportbeszélgetés, 1 óra reziliencia-tréning
Csoportülés díja: 2.540 Ft/fő/ óra

Egyéni tanácsadás és terápia: megbeszélés szerinti időpontban 8.000 Ft/óra/fő.

Tanácsadók:

 • Dr. Kollárné Déri Kriszti coach
 • Németh Andrásné pszichológus

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...