COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Megnyugtat ennyi izgalom? (A párkeresés stratégiái)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Ki az a Dr. Kollár Iskola?

http://www.drkollarcoaching.hu

Dr. Kollár Iskola, egy nagy piros pont az Élet Iskolájában


Megnyugtat ennyi izgalom?
(A párválasztás nyerő stratégiája)

A párkeresés során valamennyien különféle tudatos vagy kevésbé tudatos stratégiákat használunk. Az átláthatóság és a magyarázóerő kedvéért három jellegzetes kategóriába sorolhatjuk ezeket. Az első kategória "a párkereső mint ihletre váró költő", a második "a párkereső mint menedzser", a harmadik "a párkereső mint designer". Értelmezésünk szerint az utolsó az előző kettő erényeit ötvöző, de hibáit kiküszöbölő, sikeres párkeresési stratégia.

"A párkereső mint ihletre váró költő" olyan kvázi-művészi tevékenységnek tekinti a pártalálást, amelynek mintegy magától kell bekövetkeznie. Ebben a játékban az ihlet váratlanságához és előre jelezhetetlenségéhez hasonlóan a szerelemnek is hirtelen "kellene" betörnie a párra váró életébe. A szerelem nomádjai állítólag minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak felbukkannak a letelepülten élők magányos, kiszámítható, minden irracionalitást, kalandot nélkülözők világában, hogy alaposan feldúlják azt. Ez olyan romantikusan megformált gondolat és érzelemvilág, amely nem törődik az előfordulási valószínűséggel, vagyis azzal, hogy annak valószínűsége, hogy egy esemény bekövetkezik, függ a rendelkezésre álló időtől, és az esemény előfordulásának gyakoriságától. Vagyis, ha nem teszek azért semmit, hogy új emberekkel kerüljek kapcsolatba, akkor kicsi az esélye, hogy olyan személlyel találkozom, akivel kölcsönösen vonzónak találjuk majd egymást.

"A párkereső mint menedzser" éppen az ellenkezője az ihletre váró, romantikus párkeresőnek. Számára a legfőbb érték a párkeresés során a hatékonyság. Minden romantikus kellékre, irracionális, kiszámíthatatlan, kreatív akcióra úgy tekint, mint a hatékony, racionális párkeresési projekt szabotálására, lassítására. Nagyon gyorsan szeretne eredményt elérni, de mivel a párkapcsolatok megalapozásának legelterjedtebb 21. századi módja a romantikus szerelem, ezért egy úgynevezett "csavart csapdába" szorítja magát. A hatékonyságra hagyatkozó projekt-szemlélet ugyanis ellensége az intuíciót és a spontaneitást magában foglaló kreatív párkapcsolati játéknak. A szerelem a legkevésbé sem hatékony vállalkozás, értékét (és ezt paradox módon a menedzser stratégiát követők is elismerik) éppen a kiszámíthatatlansága, előrejelezhetetlensége, kontrollálhatatlansága adja.

"A párkereső mint designer" azért nyerő stratégia, mert egyrészt szintetizálja a romantikus szerelemhez nélkülözhetetlen intuíciót, másrészt fontos szempontnak tekinti a megvalósíthatóságot és tekintetbe veszi az előfordulási valószínűséget. Számos, designerekkel készült interjúkötetből kiderül, hogy a designerek munka közben élvezik az alkotás során fellépő bizonytalanságot arra vonatkozóan, hogy mi is lesz a tevékenységük végeredménye. A folyamat során sokáig homályos számukra, hogy végül mivé alakul az épület, használati tárgy stb. A Sidney-i Operaházat és a Párizsi Pompidou Centrumot építő Ted Happold számára saját bevallása szerint a tervezés egyszerre frusztráló és örömteli: a design során jelen levő bizonytalanság és a rátalálás izgalma, illetve a team többi tagjával való kölcsönös inspiráló egymásrahatás miatt. Egy másik vezető tervező szerint a designerek miközben nyitottat azokra a különféle élményekre, amelyek fontosak a tervezői problémáik megoldása során, nagyon tudatosan szelektálnak ezen élmények között, szisztematikusan kiszűrik azokat, amelyek nem segítenek a tervezési probléma megoldásában. A sikeres tervezők optimisták, bíznak abban, hogy érdemes felfedező kalandokra indulni, ugyanakkor a tervek megvalósítása során opportunisták (megalkuvók), azaz fontos szempont számukra a belátható időn belül elkészülő termék, épület vagy szolgáltatás.

Reményeink szerint az olvasóknak is feltűnt, hogy a fenti tervezői erények mennyire kívánatosak a párkapcsolatok alakítása során. Hiszen a párkeresés folyamán is fontos az, hogy "a párkereső mint designer" élvezze a keresés izgalmas bizonytalanságát, hogy aktívan kutasson, érzelmileg bevonódjon, és képes legyen a potenciális, majd az aktuális párjelöltjével közösen alkotni. Ugyanakkor az is alapvető számára, hogy belátható időn belül eljusson a folyamat következő állomásáig.
"A párkereső mint designer" stratégia tehát egyszerre foglalja magában a nomádok vadságát, a letelepültek nyugalmát, illetve a menedzserek hatékonyságra törekvő hozzáállását. Belátja, hogy a párkeresés teammunka, melyben számos résztvevő egyszerre kreatív és hatékony együttműködése vezethet a pártalálás és párkapcsolat-építés tervének megvalósulásához. És hogy a tervezési folyamat mindhalálig tartó kaland és rend.

PhD Dr. Kollár József életvezetési mester coach

http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

 


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...