COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Interjú Déri Krisztinával (megjelenés alatt)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Egy hazai, neves lap interjút készített Dr. Kollárné Déri Krisztinával, a Dr. Kollár Coaching tanárával, az IRM senior fokozatú kiképző trénerével, a Magyar Coachszövetség KA kuratóriumi elnökével, az IACM nemzetközi humántanácsadói egyesület alapító tagjával. Ennek nyers változatát tesszük közzé. Ahogy megjelenik a beszélgetés, a linkjét is bemutatjuk itt.

Hogyan válogatják itt az interjúalanyokat? A lapban ezt is elárulják.

Egy matematikai képlet segítségével:

((szakmán belüli ismertség + referenciák) x ajánlások száma ) / (szubjektív értékítélet x felelősség)

Bízzanak meg bennük :)


 

Kérdések

 • Az elmúlt néhány évben több coach lett Magyarországon, mint ahogyan nőtt a kereslet irántuk. Ez nyílván egy kicsit zavaros versenyhelyzetet teremt, mert nem ismerik egymást a szereplők, elmúlt ennek a szakmának az a fajta belterjessége, ahol mindenki tudja ki kicsoda? Hogyan látja ezt Ön? Ennek a piacnak a szereplőjeként mit gondol a szakmájáról?

Az általam képviselt ontological coachok majdnem 500 fős szakmai közösségében mindannyian jól ismerjük egymást, mert minden évben több programot is szervezünk: tudományos konferencia-workshopot hagyományosan májusban tartjuk, év közben pedig a ROM Színház, az első magyar coaching színház nyújt kiváló alkalmat a kötetlen találkozásokra.

Minél többen vannak a piacon, annál jobb és nemesebb a verseny. Maradéktalanul osztom Friedman azon elképzelését, mely szerint a gazdaság akkor működik jól, ha a piaci szereplők önkéntes együttműködésén kívül más nem szabályozza. A gazdasági ügyletek (pl. a coaching szolgáltatások) abban az esetben virágoznak leginkább, ha a nagy számú, akár az örvendetesen egyre nagyobb számú piaci szereplők önkéntes, oldalirányú  együttműködésén, valamint az információk szabad áramlásán alapul a kapcsolat. Egy egészségesen működő piac megakadályozza, hogy bárki egy másik személy szabadságát erőszakkal korlátozza abban, hogy azt gondolja és tegye a gazdaság logikai terében, amit ésszerűnek, önmaga számára vonzó alternatívának lát, vagyis szabadon válasszon a piacon lévő coachok és szolgáltatásaik közül.
Ahhoz hasonlóan, ahogy a fogyasztókat más eladók jelenléte védi az eladók önkényétől, az eladókat a fogyatók zsarnokságától a többi szabad fogyasztó piaci aktivitása óvja.

A piac működését szabályozó bármiféle változás akkor tekinthető racionálisnak, ha a szereplők nagyobb biztonságát eredményezi: azaz kifejezetten kívánatos az egyre kiterjedtebb verseny, mert az éppen a vásárlók kegyeiért folyik. A vásárlók pedig nagyon egyszerűen a pénzükkel szavaznak.

 • Sokan – közöttük én is – azt gondoljuk, hogy a szakmai szervezeteknek lehet esélyük arra, hogy valamilyen rendszert alakítsanak ki. Ez nemcsak a minőségbiztosításnak az előfutára, hanem a kellő sztenderdek megteremtésének is. Ön tagja valamelyik – coachokat tömörítő – szakmai szervezetnek?

Természetesen tagja vagyok nem is egy hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek. Kuratóriumi elnöke vagyok a legelső magyarországi coach szövetségnek, a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítványnak, ami a hazai coachok összefogására alakult 2008-ban. A Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány fejlesztette ki az első akkreditált coach képzési tananyagot az országban. Alapító tagja és titkára vagyok az International Association of Coaching and Mediation Nemzetközi Humántanácsadói Egyesületnek is. Az IACM Egyesület egyebek mellett a hazai tanácsadói szakma minősítésére alakult. Idén, 2013. májusában, a COACHING FESZTIVÁL keretében adjuk át az első humántanácsadói díjakat. A PRODIGIOUS díjat az IACM és a FIVOSZ közösen alapította és indítja útjára. A széles társadalmi támogatottság és a minőségbiztosítás érdekében a díj kurátorai között a FIVOSZ, az IACM mellett a Magyar Coachszövetség, az ANTANTÉNUSZ Tehetséggondozó Alapítvány, a Pedagógiai Szolgáltató Központ és még sok szakmai szervezet képviselőit is megtalálhatjuk. 
Az ICF, nemzetközi coachszövetséggel is szoros kapcsolatban állok, sőt ezen felül mindent teljesítettem a nemzetközi tanácsadói fokozat megszerzéséért is.

 • Miért kell, hogy fontos legyen a minőségbiztosítás mind a coachok, mind a leendő ügyfelek részéről? Ön például egyetért a Szakmai Kódex létrehozásával?

Nincs szükség hazai szakmai kódexre, mert az ICF remekül ellátja egész nemzetközi szinten a szakmai iránymutatást és koordinációt. Azt tanácsolom minden leendő coachnak, keresse a kapcsolatot a hazai és a nemzetközi coach szervezetekkel. Talán a legfontosabb mégis csak az, hogy feltétlenül tartsák a kapcsolatot az őket kiképző coach-iskolával, rendszeresen vegyenek részt szupervízión, folyamatosan képezzék magukat az iskolájuk által biztosított programokon.

 • Mit tanácsol egy HR vezetőnek, hogyan válasszon coachot? Probléma, személyiség, ajánlás vagy vállalati politika alapján?

A HR vezetők felé személyes kérésem az, hogy legyenek nyitottak és adjanak lehetőséget a legkülönfélébb coaching irányzatok bemutatkozásának. Ne a szokásjog és a korábbi ismereteik alapján döntsenek.

Fontosnak tartom, hogy a kiválasztásnál legyenek tekintettel arra, hogy a leendő coach milyen szakmai képesítést tud felmutatni, ennél is lényegesebb, hogy rendelkezik-e az őt kiképző iskola ajánlólevelével. A jelölt tartja-e a kapcsolatot az iskolájával és szakmai közösségével, lépést tart-e a legújabb szakmai kihívásokkal, folyamatosan továbbképzi-e magát.

 • Meg tud-e határozni egy olyan pillanatot egy vezető életében, amikor biztosan szüksége lehet coachra, még akkor is, ha ez akkor és ott nem ismeri fel.

A coaching egy prevenciós, felkészítő folyamat részeként fejti ki leginkább a hatását. Minél előbb ismerkedik meg valaki ezzel a korszerű, nyitott, önreflexív szemléletmóddal, annál jobb esélyekkel veszi fel küzdelmet a Harcosok klubjában.

 • Nagyon sokféle irányzat létezik ma már a coaching területén és talán még ennél is több módszertan. Ön melyik mellé tette le a voksát?

Magánemberként is nagyon sokat segített számomra az ontológiai coaching, így az egész életemet erre teszem fel. A Dr. Kollár Coaching Iskolacsoport egyik vezető tanáraként, az IRM senior fokozatú kiképző trénereként már majdnem 500 hallgatót tanítottam meg az ontológiai coaching nemzetközileg és tudományosan is megalapozott, elismert módszertanára.

 • Ön szerint ma mi a legújabb, leghatékonyabb módszer, amit ha használni kapásból nem is, de ismerni mindenkinek érdemes?

Látomás-generálás a legfontosabb dolog a világon. Erre épít minden Lovemark, vagyis szeretetmárka: pl. Apple. Ha nem csak a sikeres vállalkozásokat vesszük példaként, hanem a saját mindennapjainkra gondolunk, bőven előfordul, hogy számos szituációt nem tudunk megváltoztatni, bizonyos képességeket nem tudunk a szükséges rövid időn belül megszerezni, nem marad más hátra, mint a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből.  Ilyenkor csak egy vonzó vízió, egy nem pusztán szexuális értelemben vett csábító ajánlat adhat akkora erőt, hogy megküzdjünk a nehézségekkel. Azzal is számolnunk kell, hogy a legszebb látomás is megkopik, így rendszeresen újra kell szőni az álmainkat. Az ontológiai coaching a jövőtervezés mesteriskolája.

 • Nemzetközi porondon ki a szakmai példaképe?

Az ontológiai coaching a legújabb neurológiai, alkalmazott pszichológiai, filozófiai vívmányokra épít, így példaképeim azok a nemzetközi tudósok, akiknek minden nap köszönetet mondok a munkásságukért: Drucker, Dennett, Kahneman, Damasio, Toffler, Wegner, Schank. Minden coachnak ismerni kell az eredményeiket. Ha nem tudjuk, hogy működik az ember, hogyan mernénk tanácsot adni bárkinek is?

 • Magyarországon belül kit tart – valamilyen szempontból – a legfigyelemreméltóbb coachnak?

A legkiválóbb mestercoachnak phd Dr. Kollár Józsefet tartom. Hazai és nemzetközi téren is elismert kutató, egyetemi tanár, aki nap mint nap a gyakorlatban is bizonyít több ezer coaching és mentoring órát tudva a háta mögött.

 • Ön hogyan inspirálja önmagát?

Minden nap olvasom a szakmai csoportunk által fenntartott „iLoveSchool” közösségi oldalt. Folyamatosan írok is az egyes rovatokba. Itt olyan minőségi párbeszédet folytatunk coachként egymással, amiben rendszeresen megmérettetünk. A nyilvános fórumban mindig válaszolok a tanácsot kérő olvasói levelekre, egyben remélem, azok is örömmel fogadják és használják a gondolataimat, akik ma még talán nem mernek tanácsadóhoz fordulni.

 • Utolsó kérdésként pedig a megszokott kíváncsiskodás. Eddig a szakembert láttuk. Most pedig a mögöttes személyiségre vagyunk kíváncsiak. Kérem, néhány mondatban mondja el nekünk: Ki lakik a szakember mögött?

A férjemmel közösen négy, 6-20 éves korú gyereket nevelünk. Köszönjük nekik, hogy léteznek és szeretnek minket.  Mindannyiukra nagyon büszkék vagyunk, hihetetlenül sok örömet jelentenek és erőt adnak számunkra.

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 25 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...