COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Fodorné Csintó Edit: Ha unod az ipari turizmust

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Coaching Iskolájában tanuló Coach- és Mediátorhallgatók dolgozatai betekintők egy sikeres gondolkodásmód, szemlélet színfalai mögé. Nem tanulási és tájékozódási célt szolgálnak, nem alkalmasak arra, hogy ebből elsajátítsuk az ontológiai coachok és mediátorok mesterfogásait és a legkiválóbb praxisgyakorlatokat. Az Iskola büszke a hallgatóira, sikerükben kíván osztozni, miközben a dolgozatukat közreadja.

Korábbi dolgozatokból

Fodorné Csintó Edit: „Ha unod  az ipari turizmust!”

(Szerkesztette: Déri Kriszti)

Háttér

Juli és Ádám 10 éve házasok. Két gyermekük született, akikkel rendezett anyagi körülmények között élnek.  6 éve a gyermeknevelés és a háztartás tölti ki a lány hétköznapjait. Minden erejével igyekszik örömét lelni a jelenlegi feladatmegosztásban, de nagyon szeretne újra munkába állni. Otthon is maradhatna -mivel Ádám jövedelme bőven elég a család életszínvonalának megtartására-, Juli azonban szenved. Diagnózisa szerint folyamatosan romlik az egészsége, állandó gyomorgörcsökkel küzd. Juli úgy érzi, férje szisztematikusan bombázza az énképét, leértékeli a képességeit, alkalmatlannak találja őt, hogy helyt álljon a munka világában. A tartós, rossz hangulat a válás szélére sodorta a házaspárt.

Ontológiai kettős kötés

Boldogtalanság, olyan vágyak vágyására vágyni, amelyekre nem vágyunk.”

Azt akarom, hogy azt akard, amit én akarok, de ne azért akard, mert én akarom, hanem magadtól akard azt, amit én akarok.”

Dr. Kollár József, Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Coaching Iskolája

Világos, hogy nem kíván háziasszonyi szerepben ragadni, de a mai napig mégis ezt csinálja, láthatóan 6 éve nem mozdul ebből a helyzetből. Vágyik családanyának lenni, de valójában nem vágyik rá, hiszen boldogtalan tőle. Vágyik a munkába, karriert építeni, megmérettetni, versenyezni, de valójában nem vágyik, mert ha tényleg erre vágyna, ezt csinálná, de legalábbis tenne érte. Miközben eredetileg a hozzátartozói érdekében tölti otthon a napjait, éppen a családjában képtelen örömét lelni. Eközben a körülötte állókat hasonló szenvedésre kényszeríti. A férjének és a gyerekeinek szüksége lenne egy stabil, kiegyensúlyozott háttérbázisra, de minél erősebben követelik, annál inkább elveszítik a reményét is annak, hogy az anya valaha megadja  nekik. Juli azt szeretné, hogy a többiek lássák be az ő érdekét és tegyék magukévá az igényeit. Ne azért engedjék őt munkába, mert ő azt látja jónak, hanem maguktól akarják, aminek éppen az ellenkezőjét szeretnék.
Bárhová nézünk, csupa önkörébe záródó, belső ellentmondás, ontológiai kettős kötés.

Gyakorlat és mottója

"Autonomia elv", Alternatív forgatókönyvek révén újrateremthető az autonómia és a közösség elvárásainak való alárendelődés gyakran megbillent egyensúlya. Az önérvényesítés igénye sokkal kevesebb problémát idéz elő, mint az önfeladásé.

Kollár-Déri: Vízen járni, a válságkezelés filozófiája

A tanácsadás létrafokai

Mcdonaldizáció (Szellemi termék, védelem alatt): tekintsen az életére, mint egy antropológus!

Minden nap írjon le fejenként egy-egy dolgot, szigorúan mint tudományos megfigyelő, tudós, antropológus:

 • amitől a családtagok -köztük ő maga is- elégedettek, ami örömmel tölti el őket!

Minden nap, tegye fel a kérdést:

 • Hogyan lehetne az örömet jelentő viselkedésmintázatok mennyiségét a legegyszerűbben(!) megnövelni?

Miközben az örömforrások előfordulási valószínűségét radikálisan megemeljük, ne felejtsük el, hogy az eredményt stabilizálnunk kell. Olyan rutinokat alakítsunk ki, melyek könnyen reprodukálhatók (előkereshetők, megérthetők, pontosan tudjuk, miért csináljuk), bármikor és bármennyiszer megismételhetők, egyszerűen, kis energiabefektetés árán megvalósíthatók. Éppen úgy, ahogy kínzó éhségünkben beugrunk egy hamburgerért a Mc'Donaldsba. Ilyenkor nem gourmet-ék vagyunk, csak éhesek.

Posztmcdonaldizáció (Szellemi termék, védelem alatt): hogyan lehetne úgy algoritmizálni a örömet jelentő rítusokat, hogy azok kompetenciafejlődést hozzanak?

Gondolkodjunk el a híres krimin: Gyilkosság az Orient Expresszen! A történetben egy kis csoport arra szövetkezik, hogy megbosszulnak egy korábbi, súlyos bűnt. Miközben a tervüket valóra váltják a vonaton, senki sem sejti, hogy bármi közük is lenne egymáshoz. Úgy erősítik meg a kapcsolatukat, hogy utalást sem tesznek rá. Úgy alakítanak ki egy életre szóló, mellesleg az életüket kockáztató köteléket, hogy semmiféle tartóst viszonyt nem hoznak létre. Az összefogásukat nem a múltra, múltbeli közös élményekre alapozzák, nem valamiféle személyes szimpátiára, nem is az egymást segítő gesztusokra, napi jótéteményekre, sem gurkászó megbeszélésekre. Sőt, ezek bármelyike végérvényesen bajba sodorhatná mindegyiküket. Akkor jön létre köztük a legerősebb szál, amikor nem foglalkoznak azzal, hogy egymáshoz tartoznak (ugyanis nem érnek rá, mindvégig leköti őket a titkos akció). Abban a pillanatban fognak össze, amikor  pedig szó szerint nem fognak össze, hiszen mindenkinek a saját feladatát kell önállóan végrehajtania.

Minden ellentmond annak, ahogy a hétköznapi logikával egy kapcsolatépítésről gondolkodunk.

Hogy lehetne a frissen feltárt stratégiát követnünk? Úgy legyünk egy család, hogy ne erőlködjünk, hogy családnak látsszunk. Hogy legyen stabil háttérbázisunk? Hogy ne nyomorítsunk senkit a stabil háttérbázis szerepébe.

Eddig ok. És mit igen?

„Ha unod már az ipari turizmust” (mit nem)... utazz az Orient Expresszen! (mit igen)

Demcdonaldizáció (Szellemi termék, védelem alatt): ha a dolog egyszer beindul...!

Mindenki látott már vonatot zötyögni. Uncsi. Induljon a bakterház most útnak!

Juliék eddig azon fáradoztak, hogy riogassák egymást a család nevű szellemmel. Rémálmuk lett az egésztől. Fárasztó egy történet. Mi lenne, ha szelleműzés helyett asztalt táncoltatnának? Egyenesen egymást. Mintha mindenkit elszegődtetett volna az anyja a Juli-Ádám-féle bakterházba tehenet őrizni (az ám az anti-izgi). Mindenki elmehet "jó tanácsokat" szerezni a szomszéd bakterbódé vasutasához (mondjuk egy okos és kreatív coach-hoz, aki benne van a játékban!).

Emeljük fel a kezünket: Ki az, "Akit a mozdony füstje megcsapott"? ;)


 

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 27 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...