COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Coacholtassék! Jordániai élmények egy coach szemével 3.: Vallás és a nők helyzete

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Coacholtassék! Jordániai élmények egy coach szemével

Mészáros Ildikó ontological coach élménybeszámolója Jordániáról.
Ildikó Jordániában dolgozik egy jordán-német egyetemen tanít, közben nők számára coach-köröket szervez nagy sikerrel.

Sokat gondolok Rád/Rátok, mert a coaching training nálatok sokat jelentett a saját személyiségfejlődésem szempontjából, elindított egy úton, amin nem biztos hogy egyedül eljutottam volna.

Gratulálunk! Szeretettel visszavárunk az ontológiai coachok és mediátorok, önismereti tanácsadók jóval több mint 400 fős szakmai és baráti körébe.Coacholtassék! Jordániai élmények egy coach szemével 3.

2012. november 24.

Konyha az étkezővel, ahol dolgozom és készülök az egyetemi óráimra

Szóval az emberi kapcsolatok… Vegyesek a tapasztalataim. Valahogy úgy látom, hogy az életszínvonal és a műveltség ezt is erősen meghatározza. A szegények a hagyományokhoz jobban ragaszkodnak, mint a tehetősebbek, akik jártak már például Európában és Amerikában. A gazdagok gondtalanabbul élnek, nem tartják annyira az iszlám szabályait, nem beszélve a keresztényekről, akik ugyanúgy öltözködnek és élnek, mint mi. Ha Magyarországhoz, vagy Nyugat-Európához hasonlítom, akkor a családi kötelékek azért erősebbek itt,  meghatározó az apa szerepe a családban, a férfi tartja el a népes famíliát, az asszonyok csak a műveltebb körökben dolgoznak. Általános, hogy négy gyerek van, de van persze, ahol több. A fiatal lányok már járnak egyetemekre, gyakran találkozom velük a távolsági buszon, amelyen nap-mint-nap járok. Sok az iskola, keresztény iskolák,mohamedán iskolák, a lányok általában fejkendőben, ha nem abban járnak, akkor valószínű keresztények. Főleg görögkeleti- vagy római katolikusok. Ahol néhány új ház épül, ott már áll is a mecset, hangzik a müezzin, sajátos hangulatot adva a településeknek.

A vallásnak meghatározó szerepe van, naponta 5-ször kell imádkozni a korán szerint, de nem mindenki tartja be. A muzulmán kollégáim is levetik magukat a földre, ha éppen eljött az imádság ideje. Mindig náluk van egy kis imaszőnyeg és leborulnak a földre. Tulajdonképpen ennek az erős vallásosságnak köszönhetően nincs bűnözés az országban, nem jellemző a gyilkosság, vagy a rablás. A nőket alapvetően tisztelik, de a műveletlenebbek nem sokra tartják őket, pláne nem a fehéreket. Ha a buszon utazik egy nő és tele van, a kalauz felállítja a férfi utast és át kell adnia a helyet a nőknek. Kis buszokon is van „kalauz” és rendben tartja az utasforgalmat, beszedi az utasoktól a pénzt, bekiabálja a megálló nevét és hangosan szól az elengedhetetlen arab zene   (amerikai zenét csak a mallban hallottam eddig). Gyakorlatilag bárhol  le lehet szállni, ahol akarsz és bárhol fel lehet szállni. Az út szélén kell állni és leinteni az arra járó buszokat, és amelyik tud, az megáll. Általában az itteni emberek már tudják, melyik busz az, amelyik felveszi őket. Hát bizony ez egy külön tanulmányt igényel – szóval ne szidjátok a BKV-t!

Aki jól ismer, az tudja, hogy milyen érzékeny vagyok a szagokra. Mikor először megláttam, milyen buszra kell felszállnom, azt hittem nem fogom túlélni, biztosan olyan  szag lesz benne – Ti legrosszabb napotokon nem szállnátok fel otthon ilyenekre - de mikor végre rávettem magam, hogy felszálljak, meglepően tapasztaltam, hogy egyáltalán nincs emberszag – lehet hogy attól van, hogy nem esznek disznóhúst?? Szóval kellemes meglepetés volt! Gondolhatjátok hogy néztek a fejkendős, munkába induló egyszerű arab emberek, mikor először felszálltam elegánsan kiöltözve a tömött kisbuszra! Már nem járok elegánsan, alkalmazkodom a helyiekhez, de azért  burkát még nem teszek a fejemre…

Szóval visszatérve az emberi kapcsolatokra – a tehetősebb, felvilágosult családok körében viszont irigylésre méltó a nők helyzete. A férfiak tenyerükön hordozzák őket, a nők pedig mindent megtesznek a család jó közérzetéért, első a család – csupa nagybetűvel! A feleségek minden egyes saját igényüket a család többi tagja elé helyezik és ezért a férjüktől cserében különleges elbánásban részesülnek, kényeztetik őket és hűségesek hozzájuk. Számukra is első a család. Persze most azt írom, ami az első benyomásom, mert biztosan van ettől eltérő is. Beszélgettem ide férjhez jött magyar asszonyokkal is, akik már 20-30 éve itt élnek. Érdekes, hogy milyen sok közöttük az erdélyi!

A külföldiekhez nagyon kedvesek, de az arab ravaszságról azért nem szabad közben elfelejtkezni. Itt sincs mindenki aranyból, résen kell lenni, hogy a mosolygásuk mögött valódi kedvesség van-e, vagy éppen azon gondolkozik, hogyan verhet át. Velem is megtörtént, sajnos…. ezt most nem részletezem. De hál’ Istennek a többségük jóindulatú és segítőkész.

Legközebb a tanításról írok, mert már elkezdtem! 73 diákom van 4 csoportban összesen, és nagyon helyesek!!!

U.i.: az idő jó, 20 fok van, süt a nap, ritkán borús, vagy ha esik is, nem sokáig. Eddig még nem kellett fűtenem :)

Hamarosan folytatjuk az élménybeszámolót.

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...