COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Kincs, ami nincs, avagy egy válás margójára...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark
Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Coaching Iskolájában tanuló Coach- és mediátorhallgatók dolgozatai betekintők egy sikeres gondolkodásmód, szemlélet színfalai mögé. Nem tanulási és tájékozódási célt szolgálnak, nem alkalmasak arra, hogy ebből elsajátítsuk az ontológiai coachok és mediátorok mesterfogásait és a legkiválóbb praxisgyakorlatokat. Az Iskola büszke a hallgatóira, sikerükben kíván osztozni, miközben a dolgozatukat közreadja.

Nagy Brigitta: Egy megtörtént eset

Mediáció a gyakorlatban -hiteles riport külső szemlélőként

Mediátor: Dr. Kollárné Déri Kriszti

Komediátor: Nagy Brigitta, mester mediátor jelölt

Időpont: Budapest, 2014. június 6., 18-22 óra

Helyszín: Life & Business Design Intézet, Dr. Kollár Coaching Iskolája

Előzmény:

Fiatal pár rövidebb vajúdást követően közös megegyezéssel a válás mellett dönt. A feleség időpontot egyeztet a mediátorral a gyermekek elhelyezése-, felügyelete-, tartása körüli jogok, kötelezettségek holonikus rendszerének, illetve azok csomópontjainak, együttműködési szabályainak, kereteinek felállítása érdekében.

Egy adott (magánéleti vagy üzleti) döntésben résztvevő személynek egyidejűleg nem is csak egy, hanem számos más (magánéleti vagy üzleti) döntési szituációban is helyt kell állnia. Az, hogy milyen döntést hoz, nem jelezhető előre úgy, hogy racionális haszonmaximalizálóként értelmezzük őt, hiszen a választása nagymértékben attól is függ, hogy a figyelmét szintén igénybe vevő párhuzamos cselekedetei miként hatnak egymásra. A fentiekből következően egyetlen döntést sem vizsgálhatunk és értékelhetünk pusztán önmagában, hiszen a döntések különféle életszituációk kombinációjának eredményei. A döntéseket és következményeit akkor tudjuk nagyobb valószínűséggel megjósolni, ha megértjük, hogy azok miként illeszkednek a résztvevők életébe.

Dr. Kollárné Déri Kriszti, Life & Business Design Intézet, Dr. Kollár Coaching Iskolája

A mediáció napján:

A hölgy a megbeszélt idő előtt érkezik, így megfigyelői státuszomból adódóan lehetőségem van vele beszélgetni, "kutakodni". Röviden megismerem az ő verzióját a miértekről, a hogyanokról. Megemlíti, hogy miután a férj notórius késő, valószínűsíthetően ezúttal sem fog időben megjelenni. Telitalálat. 20 óra helyett 21.30-a érkezett. Kriszti szeme se rebben.

Udvariasak vagyunk, úgy tetszik, várunk. Egy cseppet, ahogy azt ilyenkor illik. (Tán Godot-ra is várhatnánk, de "time is money".) 18.10h. Beérkezett a vonatunk. Munkára fel! A standardok világosak, előre gyártott elemekből építkezünk. Nincs különösebb ellenkezés, sárdobálda, akadályfutósdi. Haladunk a mennyiség és minőség maximáinak rengetegében. Üdvözlet Grice-nak! Így azért egyszerűbb. "Mc Dón"-ban ("mcdonaldizáció" Dr. Kollár József) szédelgek önmagam szent terébe magasztosulva, a látszólag egyszerű ügymenet reményében.

Nem feltétlenül jobb a helyzet, ha úgy érezzük, tudjuk mit kell tennünk. Elakadásokban, kisebb nehézségekben ugyanúgy, mint a nagyobb válságokban, éppen a korábbi megoldásaink automatikus alkalmazása, ismételgetése, sőt erőltetése jelenthetik a megoldandó, feloldandó problémát. Sokszor éppen azért nem tudunk továbblépni, mert a bevált gyakorlataink, „ahogy szoktuk” cselekvéseink blokkolják az előrehaladásunkat.

Az ontológiai coaching segít abban, hogy a coachee nyakon csípje, majd lecserélje az elavult értelmezéseit (ontológiáját), ehhez igazodó és a válságot tápláló rutinképleteit, kedvenc sormintáit, ahogy mi mondjuk, megkopott tervét, vagyis designját.

Dr. Kollár József, Life & Business Design Intézet, Dr. Kollár Iskolája

"Cool"-nak mutatkozó részletek az "Életjáték" című nagy, össznépi ontológiai darabban. Ha nem is sebesvonatként szeljük az információs MÁTRIX dimenzióit, de irányban vagyunk egy többszörös időben. Végtelenben, lineárisban, statikusban, dinamikusban.

Csörren párszor a mobil. Feleség barátnője, a férj, + aktuális "Ő".

No! De "Hová tűnt Démon Hill"? Hol a férj?

(A kérdés többször felmerül az ülés alatt, miközben egy citromról képtelen vagyok eldönteni, hogy a természet alkotása, vagy egy jól sikerült szilikon utánzat.) Férj, Pató Pál Úr "Ej ráérünk arra még!" attitűddel nyomja..., alkalmanként bejelentkezik, helymeghatároz, helyzetjelent, miszerint Ő, úton van. (A késlekedő tökéletes double bind műalkotása.)

Hááát, igen. Így vagyunk mi ezzel mindnyájan. Úton vagyunk. Itt, ott, amott. Erős- és gyenge ontológiák, téves heurisztikák megkövesedett urbánflaszterén, előre programozott bio-szocio-pszicho robotokként. "Deutero-t nekem"! Tanulást. Hideget, meleget.

Kiderül, a feleség nem adja az okmánybélyegre valót, egy héttel később rendezi. A gyermekek anyakönyvi kivonatai? A férj még nem intézte el. Viszont! Amennyiben megérkezik, a házassági papírokat hozza. HEUREKA!

"Két vonal metszi egymást. Vagdalóznak. Kint is vagyunk, bent is vagyunk. Jól el vagyunk."

Szerkesztjük a nyilatkozatot tovább. 21h. Férj a közelben poroszkál. Éééés: "Itt van Démon Hill! Előkerült Démon Hill", akivel természetesen mindenféle kaland történt útközben. De a rendíthetetlen ifjú hős, minden akadályt legyőzve megérkezik. A saját, jól megszokott, "loveliest" narratívái által konstituált roadshowba ragadva. Mindent ugyanúgy, mindenből ugyanannyi, csak az időből egy picit több elherdálva.

Az ontológiai coaching és mediáció célja, hogy ne a problémákat előidéző indítékokat próbáljuk feltárni, ne az egyes rendszerek és alrendszereik működéséből adódó anomáliák közvetlen megszüntetésére tegyünk erőfeszítéseket, hanem a problémákon való gondolkodás  helyett örömet jelentő megoldásterek, új ontológiák felépítésére, a design (terv és ennek terméke) megújítására koncentráljunk.

Az ontológiai coaching és mediáció jellegzetessége, hogy nem foglalkozik a múltbeli sérelmek, események elemzésével, sem pedig a probléma közvetlen megoldásával. Olyan, már meglévő, XXI. századi (pl. zenei, képi, nyelvi) mintázatokat használ a coachingfolyamat során, melyek ugródeszkául szolgálnak a coachee számára a vonzóbb, élhetőbb, termékenyebb jövőbe. Speciális tervezési folyamat révén egy megújult designt, megfrissült ontológiát ajánl a hozzáfordulók számára.

Dr. Kollárné Déri Kriszti, Life & Business Design Intézet, Dr. Kollár Coaching Iskolája

22h. És kész, megvan az egyezség!

Mindenki cool. Fáradt és örül. Megdolgoztunk a szebb jövőért. És tényleg "Szép múlt vár ránk" Dr. Kollár!!!


Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...