COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Friss hírek (utolsó 20 bejegyzés)

Válogatás cikkeinkből

Népszerű (első 50+ ranglista)

Kozér Emőke megtörtént esete: A Sakkjátékos-stratégia

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark
Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Coaching Iskolájában tanuló Coach- és Mediátorhallgatók dolgozatai betekintők egy sikeres gondolkodásmód, szemlélet színfalai mögé. Nem tanulási és tájékozódási célt szolgálnak, nem alkalmasak arra, hogy ebből elsajátítsuk az ontológiai coachok és mediátorok mesterfogásait és a legkiválóbb praxisgyakorlatokat. Az Iskola büszke a hallgatóira, sikerükben kíván osztozni, miközben a dolgozatukat közreadja.
Kozér Emőke megtörtént esete

A sakkjátékos stratégia

Előzmény:

Egy néhány hónapja felsővezetői pozícióba kerülő fiatal férfi fordult hozzám. Elmesélte, hogy kinevezése óta élete a munkáról szól. A beavatása egy csődközeli cég megmentésével indult, majd teljes átszervezés, elbocsátások, portfólió-tisztítás, az alvállalkozói holdudvar cseréje következett.

Napi 14-16 óra munka mellett átlagosan 3-4 órát alszik, a maradék időt tanulás, magánvállalkozás, illetve a magánélet (család, barátok, pihenés) között osztja meg. A családjával, barátaival való kapcsolattartás, a közös programok állandó, precíz tervezést, a folytonos rohanás, szűk időkeret rendszeres késést, késések magyarázkodást, füllentést eredményez, komoly párkapcsolaton ezért már nem is mer gondolkodni.

Versenyfutásban van az idővel, esztelen rohanás, konfliktus konfliktus hátán.

Diagnózis:

Az elbeszélésből a következő nárcisztikus ontológiák (Dr. Kollár, Life & Business Design Intézet Dr. Kollár Coaching Iskolája).tetszenek ki:

 • „vágyó” és
 • enyhén "hatalomzabáló”

Feltárt ontológia-töredékek:

 • minden elvárásnak meg kell felelni,
 • csak az igen sok munka hoz eredményt,
 • senkiben nem bízhatunk,
 • nem mondhatjuk el az érzéseinket, nem kérhetünk segítséget, különben gyengének, alkalmatlannak hisznek minket.

Néhány ellentmondás a történetben:

 • gyors és egyszerű módon vágyik a sikerre (hogy minél több legyen, több beleférjen), de a sikerhez vezető úton saját magának helyez el újabb és újabb csapdákat
 • szeretné, ha leaderként fogadnák el, miközben energiája jelentős részét a feladatok végrehajtására fordítja, ezért beosztottként, vagy legfeljebb megoldásközpontú menedzserként viselkedik
 • arra vágyik, hogy a tulajdonos építsen rá, azonban egyebek mellett az őszinteség hiánya miatt kiismerhetetlen, megbízhatatlan ember benyomását kelti

Kiindulás a szellemi kalandturához (titkok után kutatunk): Feltárt és belakott Sakkjátékos-stratégia

A sakkban csapdát állítunk akkor, ha az „ellenfelet” látszólagos anyagi vagy helyzeti előnnyel rávesszük arra, hogy hibás lépést tegyen. Ebből következik, hogy a csapda előfeltétele egy vagy több hibás lépés és hiányzik a kényszerítő erő. Éppen ebben tér el a kombinációtól, amely „olyan értelmileg összefüggő lépéssorozat, amely bizonyos cél elérését kényszerítő módon teszi lehetővé”. Mivel előfeltétele a hibás lépés, következik, hogy ha ismerjük a csapdatípusokat, elkerülhetjük: megfordítva kihasználhatjuk ellenfelünk hibáját. Ebben van ennek a stratégiának a gyakorlati értéke.[1]

A menedzser által választott és a coach-csal közösen kidolgozott coaching feladat:

Előző nap gondolja át, másnap milyen csapdákat helyezne el a saját életében: Csapdába ejteni az időt. Hurkot dobni a feladat-áradatnak. Foglyul ejteni a csapdakészítőket. Megbuktatni saját magát ("Hogy lehetne még a jelenleginél is rosszabb a helyzet?" Dr. Kollár, 2007.). Készítsen egy listát az okostelefonján. Cél, hogy minél több és változatosabb csapdahelyzet a listára kerüljön.

A stratégia értelmében ne tegyen erőfeszítéseket, hogy kiszabaduljon és kiszabadítson, hiszen, aki válaszol a csapdalépésre, menthetetlenül beleragad (nincs kiszállás, időfogság, a munka rabja, a cég rabszolgája).

Az ontológiai terápiás kettős kötésemmel a célom az, hogy keresse a csapdákat, váljon a csapdaállítás nagymesterévé. Ne kikeveredni akarjon, akadálypályán szaladni, versenyt futni, védekezni, kimagyarázni, mentegetőzni, hanem vezérelni, uralni és vezényelni. Kontroll és kontrollélmény.

Az a vicces, hogy a sakkmester csapdájába csak az amatőrök, a kevésbé felkészültek esnek bele. Már az is gyanús lehet, ha valaki nem veszi be a csalit és nem reagál a megtévesztő, rossz lépésre. Ilyen értelemben, aki lecsap a hibánkra, amatőr. Nem kell sok erőfeszítés, hogy csatát nyerjünk vele szemben (időt- és energiát spórolunk).
Más szempontból viszont, aki maga is professzionális csapda-stratéga, nem válaszol a beugrató lépésre, sőt egy-egy hibásnak tűnő ellenlépéssel provokálhat. Ne reagáljunk a hibákra, ne évődjünk a problémákkal (pl. a sajátunkkal), coolhunterként a stratégiákra, érdekes mintákra, megoldásokra, mesterlépésekre vadásszunk!

Coolhunterek az Élet Iskolájának sakkóráján.

Forrás:

[1] Gelenczei Emil: 200 megnyitási sakkcsapda

Kollár-Déri: Vizen járni, A válságkezelés filozófiája


 

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Ki olvas minket

Oldalainkat 31 vendég böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...