COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap

Druckert nekem! Üzleti jótanácsok: június 7-re: Önmegújítás

IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

Hírajánló:


Druckert nekem!-sorozat. Üzleti jótanácsok.

A tanácsok Peter F. Drucker: Drucker minden napra című kötete nyomán készül és folyamatosan bővül.
A rovatot vezeti: Abaházy Noémi

A sorozat tagjait a címre kattintva érhetjük el:

A sorozat eddigi tagjait megtalálod: itt.


Druckert nekem! Üzleti jótanácsok: június 7-re

Gondold át ezt máról holnapra: Önmegújítás

Milyen emléket akarsz magad után hagyni?
Nem is vártam választ tőletek. De ha ötvenévesen se tudtok megfelelni, eltékozoltátok az életeteket.

(Peter F. Drucker,  Managing the Non-Profit Organization)

 

Teendő a koala-stratégia ©® szellemében:

A mostani szempontokat mind a családunkban, magánéletünkben, mind pedig a szervezetünknél, a munkánkban is kipróbálhatjuk.

Az önmegújításnak sokféle módja van, a kérdés, konkrétan hogyan csináljuk. Nem elég a szép és ugyebár lehetőleg grandiózus gondolat, a valódi tudás, a hogyan.
Nézzük, mi miképpen lehelünk életet egy elcsépelt kérdésbe: "Milyen emléket akarsz magad után hagyni?"
Ha gyorsan megfelelünk, sőt konkrétan meg is jelölünk egy célt, az önmagában még semmi, mert marad a probléma: milyen módon jussunk el oda. Ha választunk (nem feltétlenül tudatosan) egy nyomvonalat, könnyen megeshet, hogy zsákutcába kerülünk és a kérdés, kérdést szül: na, most akkor innen hogyan? Nem elég, hogy a célt nem értük el,
még a helyzet rabjává is lettünk. Mondhatnánk, így jár, aki problémát emleget és megoldásokat kerget, lényegében egy egész életet feltesz az ú.n. megoldásorientált gondolkodásra.
A válasz készen van, csak a jó kérdést kell feltenni hozzá: Mire jó az önmegújulás?
Ha elakadtunk, nem árt, ha "önmegújulunk", átváltozunk pl. egy mindenhol utat törő járgánnyá, esetleg egy  légi közlekedési eszközzé, ami
könnyedén fel- és kiemelkedik a nehézség(ek)ből.
Az önmegújulás tehát létkérdés. A folyamathoz sikeres életminták kellenek. Az önmegújulás sikeréhez pedig a sikeres minták kiválasztásának és alkalmazásának még annál is sikeresebb stratégiája. Ezt nevezzük mi ontológiai szemléletnek, ontological coachingnak.

Munkában: készüljünk ezzel!

Tanfolyami ajánló: Dr. Kollár Coaching Iskola képzései, coaching, mediáció, önismeret, pszichológia

Peter F. Druckert folyton foglalkoztatja a következő gondolat: milyen emléket akarsz magad után hagyni? Életével és eredményeivel igazolja, hogy ez a jelentéktelennek tűnő mondat, ez az apró technika valóban önmegújulásra sarkall, arra késztet, hogy más személynek lássuk magunkat, annak, akivé válni szeretnénk.
Szerencsés esetben a megfelelő válasz már úton van felénk, éppen csak fel kellett tennünk hozzá talán pont ezt a kérdést.

 • Gondoljuk át: milyen emléket szeretnénk magunk után hagyni? Kivé szeretnénk válni? Az irodalom és a művészetek milliónyi mintát kínálnak. Ha nem bízzuk a véletlenre és kevéssé edzett fantáziánkra, válasszunk egy sikermintát, elemezzük, szabjuk saját életünkre és nem is kell már mást tennünk, ha nincs jobb ötletünk, mint követnünk egy életen át.
 • Minél nagyobb a mintánk, amiből meríthetünk (olvasottság, tájékozottság, intellektuális felkészültség alapján), annál nagyobb a (viselkedési) repertoárunk. Ezzel együtt ugrásszerűen megnő annak a valószínűsége, hogy mindenkinél jobban helyt állunk a legkülönfélébb élethelyzetekben.
  • Milyen vezető pl. a Keresztapa? Kiindulásképpen vegyünk egy rövidke jelenetet a filmből és gondoljuk át: mit tesz, hogyan teszi, ki és mi támogatja ebben. Milyen kompetenciára volna szükségünk ahhoz, hogy mi is nagyot alakítsunk? Hol és miképpen tehetnék szert erre a tudásra az Élet Iskolájában?
  • Foglalkozzunk legfőképpen azzal, mit nem csinál a főszereplő, amit pedig mi sajnos nagyon is gyakran elkövetünk. Nézzük át egy napunkat és szórjuk ki azokat az eseményeket, amik semmiképpen sem illeszkednek egy ilyen sikersztoriba.
  • Lehetünk bármi és bárki, sikeres, alternatív életminták: Keresztapa, Jézus-Krisztus, Obi-Wan Kenobi...
  • Az még ennél is érdekesebb lehet, ha megfigyeljük a kiválasztott szereplőinket különböző szituációkban: pl. Jézus a:
   • gyenge vezető, akit a kapcsolatok hálója támogat (Márk Evangélium). Vegyük észre, a téma amúgy is hihetetlenül aktuális. Erről ír ugyanis manapság a híres Granovetter: "Gyenge kapcsolatok ereje"
   • a hagyományőrző vezető (Máté Evangéliuma)
   • a végrehajtó menedzser (Lukács Evangéliuma)
   • a tájékozott és mindentudó vezető (János Evangéliuma).
  • A fenti példa alapján simán beláthatjuk, hogy nincs "általában" jó vezető, nincs egyetlen kiszemelt minta, ami mindent visz. A "Sikerről x pontban" és a "karizmatikus vezető"-ről szóló ostobaságot már kukázhatjuk is. A sikeres vezetőt (sikeres embert) éppen az különbözteti meg a többiektől, hogy rugalmasan képes alkalmazkodni és számos főszerepet eljátszani. Nem esik zavarba az új helyzetekben, hiszen hatalmas a viselkedési repertoárja. Mintha rászabták volna a kihívásokat. Szereti a "problémát". Nahát! Szóval a problémát nem megoldani kell (megoldásközpontú gondolkodás), hanem pont keresni? Mert azzal edzzük magunkat? A probléma nem nyűg és teher, hanem egy jó barát, egy útitárs, akit szeretni kell?
  • Átgondolhatjuk, mik azok a helyzetek, amiben sosem látjuk a szereplőnket. Miért nem kerül ilyen körülmények közé? Vajon, hogy domborítana ezekben a szituációkban?
  • Mi a rendező (író, elbeszélő, mesélő) szándéka? Milyen kérdésre ad választ? Mi feltettük már ugyanezt a kérdést magunknak? Nem? Akkor nem csodálkozunk, hogy elkerülnek a jó "megoldások", ugye?

Magánéletben: teszteljük!

Ajánlott tanácsadó: Dr. Kollárné Déri Kriszti tanácsadása, üzleti coaching, munkahelyi mediáció, szervezeti konferencia-mediáció, életvezetési, párkapcsolati tanácsadás, terápia, coaching és mediáció

 • Használjuk a fenti modellt a magánéletünkre is.
  • Figyeljünk arra, hogy egyszerre nem lehetünk hódítók és multifunkcionális, háztartási robotgépek. Döntsük el, melyik szerepet kívánjuk alakítani éppen abban a pillanatban és legyünk következetesek.
  • Nézzük meg, hogy az alakításunk megfelel-e a programismertetőben leírtaknak. Ha éppen a démoni nő van műsoron, ne nyissunk termelési értekezletet, vagyis ne kezdjünk a napi problémákról beszélni, mert könnyen kifütyülhetnek.
  • Ha titokzatos nőnek, megfejtendő rejtélynek szeretnénk látszani, ne higgyük el a müllerpéterek demagóg szövegét arról, hogyan beszéljünk meg mindent, minden helyzetben, "őszintén", hogyan legyünk transzparensek, átlátszóak, csöppet sem érdekesek, egyben végtelen unalmasak és jelentéktelenek. Itt nem arról van szó, hogy csalnunk kell és nincs értelme az őszinteségnek. Inkább arra hívjuk fel a figyelmet, egyetlen recept nem alkalmas arra, hogy egy életen át ugyanazt főzzük, együk és etessük is meg másokkal.
 • Mi akadályozhat, hogy kilépjünk a mátrixunkból? Nyilván félelmetes elengedni a megszokott megoldásainkat, a sorvezetőinket és a kedvenc csapdáinkat. Egyrészt rémes és rettenetes kapaszkodó nélkül maradni, másrészt ott a kínzó kérdés megint: mit és hogyan csináljunk (másképp)? Hol az újabb mankó?
  Egy ontológiai alapon képzett coach kiváló mester, edző, útitárs lehet ebben a nem mindennapi kalandtúrában. Úgy léphetünk ki a mátrixból, hogyha kedvünk van, bármikor visszataláljunk. Úgy választunk idegen életeket, hogy közben megmaradunk az önmagunk által oly mélységesen szerethető lénynek.

Keressünk olyan környezetet, ahol kockázat nélkül kipróbálhatjuk az új, esetleg még nagyon is szokatlan életstratégiáinkat:

 • Az ontológiai coachok inkubátort vonnak körénk. Bátran tesztelhetjük a legfélelmetesebb, netán leghajmeresztőbb elképzeléseinket is.
 • A coach képzés során megtanulhatjuk a tesztelés szabályait és mesterfogásait.

 

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...