COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (70) 631-33-11, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (70) 631-33-11, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap PRAXISPÉLDÁK, ESETEK Témák Hozzászólások
Praxispéldák, esetek, tanulságos történetek szakemberek értelmezésével
 
Vissza a fórumlistához   Vissza a témalistához
Nincs időm!
Kelt: 2012. szeptember 24., hétfő írta: Dr Kollárné Déri Kriszti
Egy fiatal, gyermektelen jogásznő arról panaszkodik, hogy szinte semmire sincs elég ideje.

Coach: Mi az, amiért ezt érzed?
Coachee: Egész nap csak rohangálok. Ide-oda kell utazgatnom a városban az ügyfeleimhez és az ügyük intézése érdekében.
Coach: Rajzolj egy kört és oszd fel. Ami sok időt igényel, az nagyobb szelet (terület) legyen. Azt a helyzeted ábrázold, ami most van. Nevezd el a szeleteket (munka, család, stb.).
Coachee: 50%-nyi terület a munkám (ez is kevés), 20%-ot alszom, pihenek (mégsem pihenem ki magam), 20%-ot töltök a párommal (szinte semmire sem elegendő), 10%-nyit foglalkozom a kutyámmal.
Coach: Rajzold fel, mit szeretnél e helyett.
Coachee: Egy nagyobb területű kört szeretnék.
Coach: Azt szeretnéd, hogy a napod ne 24 óra, hanem akár 48 legyen?
Coachee: Pontosan!
Coach: Mit kezdesz az időtöbbleteddel? Ne törődj azzal, hogy a kör pusztán 360o.
Coachee: Hát ez nagyszerű! A munkám maradjon 50%, a pihenés 30%, a párkapcsolatom 40%, a kutyámmal való játékra elegendő a 10%.
Coach: Ez tehát 130%. Mi az, ami a lehetetlen irányába üldöz téged? Kérlek, fejezd be a mondatot: olyan az életem, mint….
Coachee: Olyan az életem, mint egy űzött vadé.
Coach: Hol él ez a vad? Mesélj el róla mindent, hogy én is láthassam.
Coache: Általában ugyanúgy él, mint bármelyik ember, és addig nincs is semmi gond. Egyszer csak beér az erdőbe és ott üldözni kezdi a vadász. Ez egy szép erdő, tele fával. Nehéz benne eligazodni. A szarvas (mert ez az űzött vad) nem ismeri a turistajelzéseket. A vadász így mindig előnyben van. Igaz, hogy a szarvas átugorja a bozótot, a kisebb árkokat, ami pedig a vadásznak jelent akadályt. A távolság így sosem csökken, vagy nő.
Coach: Ki a vadász és ki a vad?
Coachee: Mindkettő én vagyok. Nahát, erre még sosem gondoltam!
Coach: 3 (ki)utat ajánlok. Az első: hogyan tudnánk lelassítani a vadászt?
Coachee: Szóval, hogyan üldözzem lassabban magamat? Olyan tevékenységet is felveszek az eddigi dolgaimhoz, ami előbb-utóbb minőségi változást jelent a munkavégzésemben. Irodát nyitok, ahol fogadhatom az ügyfeleket. Olyan feladatokat vállalok inkább, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen ennyit kijárnom a megbízóimhoz.
Coach: Ez nagy eredmény! Ezt hívjuk mi az ontológiai coachingban posztmcdonaldizációnak. Tudtad, hogy mesterien posztmcdonaldizálsz? (felszabadult nevetés a coachee részéről). Amit most alkalmazunk, az a panda-stratégia: a panda hüvelykujjához hasonlóan neked is vannak rejtett kompetenciáid, új projektek megvalósítására is alkalmas vagy, rendelkezel az ehhez szükséges szakmai ismeretekkel is. Sokat tanultál, talán még olyan területekre is kimerészkedhetsz, ahol eddig nem jártál (lehet, hogy itt a vadász se jár), hiszen ehhez is van kellő ismereted (kaptál térképet hozzá az egyetemen, a gyakornoki éveidben, a szakvizsgáidon).
Ha mindez kevés volna, ki tudod fejleszteni magadnak a szükséges képességeket, készségeket. Hogy tudna a szarvasod nagyobbat ugrani, gyorsabban száguldani?
Coachee: Megtanulom a mediációt. Ez új terület a jogi praxisomban. Peren kívüli egyezségkötések segítését is vállalhatom (nem kell bíróságokra járnom a tárgyalásokra, hisz nem lesz per). A mindennapi munkámban is sokat segít majd a mediáció: megtaníthatom a partnereimnek, hogyan fogalmazzák meg az igényüket (ahelyett, hogy panaszkodjanak és csak arra koncentráljanak, ami most fájdalmas, bosszantó). Megértik, hogy úgy nyerhetnek, ha hagyják nyerni az ellenfelüket is. Vitás helyzetben a nyertes-nyertes állapot megteremtése számomra is sokkal kellemesebb, mint az elhúzódó perekben megkeseredett és dühödt ügyfelekkel való munka.
Coach: Hogy lehetne rábírni a vadászt, hogy ne csak a szarvast üldözze?
Coachee: Tehát találjak ki vonzó célokat a párkapcsolatomban, a szabadidőm sokkal tartalmasabb, élményt adó eltöltéséhez? Ha ez elég vonzó, időben le tudnám tenni a munkát.
Coach: Miután a szarvasodat így megerősítettük, mit alakítanál át az erdődben ahhoz, hogy könnyebben mozogjon az állatod?
Coachee: Bozótírtás. Ha bevezetem az új szolgáltatásokat, néhány régiről lemondok. Igen, elengedek néhányat, ezt fogom tenni. Új ösvényeket vágok: Felveszek egy alkalmazottat és átadom neki az általam elengedni kívánt projekteket. Vadasparkot hozok létre az erdőben, itt tilos a vadászat. Kijelölök az életemben „szent teret”: nem viszem haza a munkáimat és „szent időt”: amíg a párommal vagyok, kikapcsolom a céges mobilomat, nem nézek bele a munkahelyi mailjeimbe. Ünnepnek tekintem az együtt töltött időt, tehát, várok rá, készülni fogok, hogy minél jobban sikerüljön. Végiggondolom, mit jelentene a vadetető kihelyezése, a vadászati tilalmi időszak bevezetése, mi lenne, ha a szarvast is megtaníthatnám visszalőni, ezután azt is kitalálom, mi felelne meg a … Ez fantasztikus. Ha nem lenne az erdőm, a szarvasom és a vadászom, képtelen lennék ennyi valódi megoldást találni! És így milyen egyszerű, sőt élvezem is.
Coach: Mi lenne, ha egyáltalán nem korlátoznánk a vadat és a vadászt, sőt, gyorsabban, ügyesebben haladhatnának? Mi lenne, ha mindkettőjüknek fegyvert adnánk?
Coachee: Egyre gyorsabban száguldanának a végkimerülésig. Elpusztítanák egymást. Az erdőben nem lenne többé vad és vadász. Kinőnének a letaposott virágok, az új bokrok, fák megállítanák a talajeróziót (a párkapcsolatom romlását?). Fegyverropogás helyett már hallom a madárcsipogást (barátok, esetleg saját gyerekek is helyet kaphatnak az életemben, megtanulok örömet látni minden eredményemben).
Coach: Tehát virtuálisan meghal az eddigi személy. Mit tekintesz a legfontosabbnak az első napon a halálod után?
Coachee: A legjobb mediátor lettem, aki átadta a tudását a munkatársaink, az ügyfeleinek, a barátainak. Mennyi házasságot mentettem meg, mennyi gyereket kíméltem meg az évekig elhúzódó válás során átélt traumáktól! A saját gyerekem számára megőriztem az édesapját: rengeteg közös emlék, ünnepek. Igen, erőt adnak a közös rítusok, megnyugtatnak a közös szokásaink.
Coach: Addig is, míg a fenti terveket megvalósítod, a következő egy hétre találjunk ki egy egyszerű megoldást a bozóttűz megakadályozására (időzavar elkerülésére). Ez a módszer az úgynevezett mcdonaldizáció az ontológiai coachingban. Mondj minél gyorsabban 10 munkafeladatot, ami az eszedbe jut. Ha kész vagy vele, hozzunk létre 4 kategóriát:
 sürgős és egyben fontos feladatok: nem tűrnek halasztást, oldd meg őket még a héten.
 sürgős, de nem lényeges (nem fontos) problémák: látszatfeladatok. Egyszerűen dobd ki őket, ne törődj velük. Koncentrálj az első feladatcsoportodra!
 A lényeges (fontos), de nem sürgős feladatok: idő kell, hogy felkészülj a megvalósításukra. Nem a jövő heti projekted! Jelöld meg, mik azok és rendelj hozzá egy időpontot!
 nem sürgős, és nem fontos feladatok a jövő elhozza a megoldást. Várj nyugalommal!
A táblázatodat vidd haza és tedd ki a hűtődre, tűzd be a határidőnaplódba, hogy gyakran ránézz és eszerint cselekedj!

Mcdonaldizáció: azokat a problémákat, amiket meg tudunk oldani racionális keretek között, (például megbeszéléssel) azt így oldjuk meg. Vigyázz, ha már a második, harmadik megbeszélést folytatod eredménytelenül, abba kell hagynod ezt a vállalkozásodat! Ezt a módszer igen korlátozott körülmények között használhatod. A hétköznapi elképzeléssel, a mindennapi hiedelmeinkkel ellentétben éppen a racionalitás világában keletkezett problémák jókora részét nem lehet megoldani :”Üljünk le és beszéljük meg!” „Elmagyarázom részletesen, így mindjárt megértesz” alapokon! Elég, ha csak arra válaszolsz, miért van Magyarországon 600. 000 peres ügy évente.

Posztmcdonaldizáció: Minőségi változásokra irányítjuk a figyelmünket.

Demcdonaldizáció: Szélsőkig fokozott mcdonaldizáció. Robbanásszerű őrület, felszabadító gondolkodás melegágya. Többek között ide tartoznak a paradoxon-feladatok: kreatív módon kötelezővé tesszük azt, ami nem működik, ami elől menekülünk, ellenőrzés alá vonjuk az ellenőrizhetetlent. Maga a kreatív destrukció.

Kreatív destrukció: Építő rombolás. Lebontjuk a falakat (erős ontológiákat), a használható építőkövekből egy lakhatóbb, élhetőbb, örömtelibb világot építünk.

Metafora: „a nyelv álommunkája”. Olyan játéktér, ami a coach számára ismerős, otthonosan mozog benne, játékra, felszabadult gondolkodásra, szabad asszociációra hívja a coacheet. A vizsgált helyzetet új szempontokból láttatja, új értelmezéseket (reframing, átkeretezés), megoldásokat kínál.
Feliratkozás a téma figyelésére |
Álommunka
Kelt: 2012. szeptember 24., hétfő írta: Sudár Györgyi
Szeretem az álommunkát, az álmokat és a szavakat is, és napról napra újra és újra tapasztalom a metaforák erejét. :)
Feliratkozás a téma figyelésére |
Féltékenység
Kelt: 2012. szeptember 01., szombat írta: Dr Kollárné Déri Kriszti
Üdv!
Szeretnék véleményt, tanácsot kérni,a történetem.
2 éve történt egy nagy krízis/félrelépés a férjem részéről/ a házasságunkban,ami végül is jól sült el.Újrakezdtük,és egy sokkal jobb házasság lett,mint előtte, 22 évig.
Bár először válni akartam,de megbeszéltük a dolgokat, ő szakított a nővel.Igen ám, de a nő nem bírt belenyugodni, sokat hazudozott, kavart, hogy szétugrasszon minket(még azt is kitalálta,hogy terhes lett a férjemtől,és amikor rájött, hogy ez se válik be,"elvetélt"/
Májusban ünnepeltük a 25. házassági évfordulónkat, minek alkalmából töltöttem fel pár képet az iwiwre.Erre jött a "kedves" gratuláció tőle, amitől megfagyott az ereimben a vér:
"Gratulálok a 25 éve tartó színjátékunkhoz, mert a drága életed párja ott csal meg ahol tud,és azzal akivel nem gondolnád.De csak folytassátok ezt a színdarabot, rendkívül izgalmas,és mulattató.." -kb. így szólt...
Én bolond fejjel,azt hittem, már lenyugodott,mert úgy hallottam, a 3. gyereket várja, azzal a férfival van még, akit megcsalt a férjemmel.Más városban laknak, és nem tartják azóta a kapcsolatot, még a tel. számainkat is lecseréltük, hogy ne zaklathasson minket.
Ha jól megvannak,és gyereket vár,miért foglalkozik még mindig velünk, miért gonoszkodik terhesen is?
Kérdeztem a férjem, ő azt mondja,hogy előtte nem csalt meg engem,bár volt olyan nő,aki kikezdett vele.Akkor ez az
eset is azért történt meg. mert eltávolodtam tőle,( ő eléggé ivott akkoriban,lakástoldás után voltunk,nem nagyon szóltam hozzá,) a piálása dühített.A nőt meg régóta ismerte, sőt a párjával is jóban volt! Sokat beszélgettek,a nő felnézett rá,tisztelte.... Tudom,én is hibás voltam ebben....:(
Azóta meg pláne nem csalt meg, mert miért?-mondja ő.(A szex terén is minden rendben, jobb,mint azelőtt, és sokkal több, beszélgetés,közös program, pl. horgászás van azóta életünkben.)
Szóval, épp elég volt ezt a dolgot feldolgozni, most meg mikor rendbejövünk, megint bekavar a nő...A férjem szerint bántja, hogy mi rendbejöttünk,és és csak gonoszkodik, hátha szétugraszt minket.
Szeretnék, újra bízni,és hinni a férjemben, csak
a kisördög...
Mit tanácsol?
Köszönöm. Gabriella
Feliratkozás a téma figyelésére |
Lehetek-e féltékeny?
Kelt: 2012. szeptember 01., szombat írta: Dr Kollárné Déri Kriszti
Kedves Gabriella,
a bizalom irracionális.
Akinek nincs oka arra, hogy bizalmatlan legyen, az nem kell, hogy bizalmat szavazzon, előlegezzen, hisz egyébként is megbízhat. Ha viszont már eljátszották a bizalmát, indokolatlannak tűnik, hogy megbízzon az illetőben.

Röviden tehát: akarattal szeretne irracionális lenni és ez nem megy Önnek, ettől szomorú, frusztrált, kellemetlenül érzi magát.
Az irracionálisat racionálisan próbálja kezelni: múltbeli ok-okozati összefüggésekért nyúl (megpróbálja összekapcsolni az egyébként jó eséllyel össze sem függő eseményeket és ok-okozati láncba fűzni, "mi vezetett idáig" típusgondolkodás; l. a témát: Roger C. Schank: Dinamikus emlékezet www.libri.hu/konyv/dinamikus-emlekezet.html), magyarázatokat keres és persze talál is.
Ha ezek a magyarázatok olyan nagyszerűek lennének, Ön nem rettenne el egy ostoba bejegyzés láttán.
Mindenhol a "hatékony kommunikáció"-t, a "mindent meg kell beszélni" aranyszabályt propagálják. Ha működnének a józan ész világából hozott kompetenciák, ugyan miért lenne az Önéhez hasonló esetek sokasága? Ez bizony a tudatos akarat illúziója (www.libri.hu/konyv/a-tudatos-akarat-illuzioja.html)! Vajon miért nem oldotta meg egy életre a "leültünk és megbeszéltük" technika a problémájukat?

A féltékenység (bizalmatlanság) valójában nagyon is adaptív eszköz. Aki nem fontos a számunkra, nem is féltjük. Ön olyan személyt szeretne nem félteni, akit szeret és kiemelten fontos Önnek. Újabb irracionalitás.

A legnagyobb gond, hogy inkonzisztencia adódik a vágya és a cselekedetei közt. Bár lecserélték a telefonszámaikat, hogy a nő ne tudjon Önökkel kapcsolatba lépni, de Ön mégis igen sok infóval rendelkezik róla: más városba költözött, melyik férfival él, hanyadik gyerekét várja és még a neten is frontot nyit azzal, hogy nem blokkolja őt.
Nehéz kérdés, hogy mi az Ön, Önök "Corp"-ja, azaz "magkompetenciája", vagyis mi az, amiért működik a párkapcsolatuk. Ha ezt tudnák, nem ingatná meg Önt egy rosszindulatú levél, egy keserű és bosszúszomjas személy.

Sherlock Holmes-módszert alkalmazva (abdukció) az outputokhoz lehetséges inputokat keresünk. Kizárjuk azokat, amik valamilyen okból nem jöhetnek számításba. Végül marad egy valószínű, akár az, aminek kezdetben a legkisebb esélyét láttuk.
Mi lehet most?
Önt megcsalja a férje.
Önt nem csalja meg a férje, csak a nő rosszindulatú.

Bármi is az igazság, két szempontot ajánlok:
1.
Határozza meg, mennyire fontos érték Önnek az, hogy megcsalják-e.
-Tényszerűen jó a házassága, Ön jól érzi magát. A bizalmatlansággal tud-e javítani ezen a helyzeten? Pl. A féltékenység arra indítja-e Önt, hogy vegyen egy-egy új ruhát, fodrászhoz menjen, sportoljon, tanuljon, azaz a kompetenciáit fejlessze, amivel sikeresebb lehet a párkapcsolati piacon dúló ádáz küzdelemben? Ha igen, lehet féltékeny. Ha nem, fejezze be.
-Vessen számot azzal, miért éri meg Önnek párkapcsolatban léteznie a jelenlegi férfival: anyagi helyzet, szülőtársi viszony (van-e gyermekük), szexuális kapcsolat, egyéni ambíciók megvalósítása (saját tervek, célok) vonatkozásokban. Ha a felsorolt 4 területen (4 tantárgy az Élet Iskolájában) bármelyike is 5-ös osztélyzatot kap Önöknél (azaz sikeresek ezeken a területeken, eredményesek, megéri Önöknek), azonnal fejezze be a féltékenységet. Nem adaptív ugyanis. Mindent nem lehet megnyerni, elveszíteni azonban igen.
2.
Mi az a vonzó vízió (nemcsak szexuális értelemben vett) csábító ajánlat, amit adni tud Önmaguknak, ezen belül persze a férjének. Mi az, amiért megéri a közös életet folytatni és nem kockára tenni ezzel a nővel, a másikkal, Gizovel vagy Jolánnal...?
Ez az, amin dolgoznia, dolgozniuk kell és nem egyetlen iwiwes levéllel.
Ha nincs közös látomásuk, előbb-utóbb megjelenik egy másik nő, ha nem ő, hát bőven lesz egyéb jelentkező. Ez a piac ugyanis. A párkapcsolati piac.

Ha nehéznek találják a következőket:
-a téves heurisztikáikat legyűrni (automatizmusok, melyek hibás viselkedéseket eredményeznek: pl. egyetlen levél beindítja a rombolást, a közös életükkel Ön meg volt elégedve, a levél következtében hirtelen minden viszonylagossá vált)
-a sztár gondolataikkal megküzdeni (pl. hogy kéne éreznem, mire kéne gondolnom most, milyen a jó párkapcsolat, hogyan kéne viselkednie egy kidobott szeretőnek, stb.)
-megtalálni a magkompetenciáikat (pl. mi az, ami utolérhetetlen versenyelőnyt jelent nekem, neki, nekünk a párkapcsolati piacon)
-újraszőni a "vonzó víziót", életre kelteni a "közös látomásokat"
-hogyan kell úgy megbocsájtani, hogy ne kerülhessenek a régi sérelmek újra és újra terítékre
és hasonló kérdések, szívesen segítünk.

Sajnos a Pytagoras-tételt jól bemagoltatták velünk (vajon hányszor volt ré szüksége Önnek?), de ez kevésnek bizonyul ahhoz, hogy az Élet Iskolájában megkajuk meg az abszulotóriumot.

Sok sikert kívánok őszinte tisztelettel!

Aki válaszolt:
Dr. Kollárné Déri Krisztina
Dr. Kollár Coaching Iskolacsoport vezető trénere, www.drkollarcoaching.hu,
a Magyar Coachszövetség kuratóriumi elnöke, http://coachok.ning.com,
az IACM, International Assotiation of Coaching and mediation alapító tagja, http://www.iacm-info.com
Feliratkozás a téma figyelésére |
Power by Simplest Forum - Copyright Ambitionality Software LLC 2008. All rights reserved.

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Tóth Éva
Consigliere, és Coach krízis
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fekete Gertrud
Jószolgálati coach,
szomaesztétika coach
szakértő
Info: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Feliratkozás hírlevélre

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...