COACH KÉPZÉS, tanácsadás, terápia, mediáció és coaching: Dr. Kollárné Déri Kriszti, 06 (30) 33-11-878, kriszti.deri@gmail.com, skype: deri.kriszti, 06 (30) 33-11-878, iLoveSchool!

Dr. Kollárné Déri Kriszti hivatalosan is angyal lett

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti Havas Henrik "Henrik angyalai" című műsorában Csisztu Zsuzsával és Csézyvel közösen hivatalosan is angyal lett.

Sztárok és sztár iskola - Csengeri Attila ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Nagy szeretettel ajánlom az iskolát mindenkinek, aki fejleszteni akarja saját magát, vállalkozását és környezetét!”

Csengeri Attila

színész, musical és operett énekes

Sztárok és sztár iskola - Gyulai Júlia Európa-bajnok ajánlja

a LIFE & BUSINESS DESIGN INTÉZET Dr. Kollár Iskoláját

“Hiszek az iskolátok hatékonyságában, szeretettel ajánlom  mindenkinek!”

Gyulai Júlia, Európa-bajnok táncos-koreográfus

(A fiatal tehetség, aki dolgozott Brad Pitt-el)Sztár képzők és sztár iskolák - a beregszászi főiskola ajánlja


A beregszászi főiskola stratégiai partnerséget kötött 2013-ban a Dr. Kollár Iskolával.

A II. Rákóczi Ferenc Főiskola ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit.

 Sztár képzők és sztár iskolák - a PÉCSI EGYETEM ajánlja


A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ajánlja a Dr. Kollár Iskola képzéseit, melynek sikeres teljesítéséről közös tanúsítványt állítanak ki 2014-től.

 Sztár tudósok és sztár coachok - PhD Dr. Tőzsér János ajánlja


"A filozófia a kritikai gondolkodás legjobb tanítómestere. Hidd el, szükséged van rá!"

PhD Dr. Tőzsér János filozófus, egyetemi docens, a Kaposvári Egyetem tanára, a Doktori Tanács tagja, több hazai és nemzetközi tudományos cikk, valamint könyv szerzője


Sztárok és sztár coachok - Baranyai Annamária ajánlja


"Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült megismernem a módszert, amivel dolgoztok. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"


Baranyai Annamária, színész-énekesnő


Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical énekverseny női szóló kategória 1. helyezettje


Sztárok és sztár coachok - Dr. Szabó Tünde ajánlja

"A Kollár Coaching Iskola nagy segítségemre volt, hogy a mediáció szakmai hátterét teljeskörűen megismerhessem és a gyakorlatok során elsajátíthassam. Vezető tanáraink, Krisztina és József minden tudásukkal azon voltak, hogy képességeinkhez mérten sajátos feladatokkal segítsenek bennünket a tudás megszerzéséhez. Az oktatás során magasszintű tematika alapján haladtunk, mint hallgató minden nap kihívásokkal teli élményekkel és tudással gazdagodtam, amelyet ezúton is köszönök!"

Dr. Szabó Tünde, úszó olimpikon (ezüstérmek: EB, VB, Olimpia), a  Magyar Úszó Szövetség főtitkára

Sztárok és sztár coachok - Keresztes Ildikó ajánlja

"Örvendek, hogy megismertem Dr.Kollárné Déri Krisztinát és Dr.Kollár Józsefet. Felkeltette az érdeklődésemet a módszer amivel dolgoznak, folytatni szeretném. Ajánlom szeretettel mindenkinek"


Keresztes Ildikó énekesnő
1997 Az év musical énekesnője-eMeRTon díj, 1999 Az év énekesnője-eMeRTon díj, 2001 ARTISJUS díj-musical kategória, 2002 Arany Zsiráf-díj-jelölés – Az év hazai rock albuma (Nekem más kell), 2006 VOX-CAR díj-legjobb filmbetét dalért a „Csak szex és más semmi” című filmben., 2011 Fonogram- díj-jelölés – Az év hazai klasszikus pop-rock albuma

Sztárok és sztár coachok - Mahó Andrea ajánlja

"Nagyon örvendek, hogy kapcsolatba kerültem két fantasztikus emberrel: Dr. Kollárné Déri Krisztinával és Dr. Kollár Józseffel, akik által megismertem a coach fontosságát és mindenkinek szeretettel ajánlom."

Mahó Andrea, eMeRTon és Artisjus díjas, színésznő, énekesnő,
Sir Andrew Lloyd Webber magyar kedvenc női előadóművésze

Sztárok és sztár coachok - Katus Attila ajánlja

"Örülök, hogy megismerhettem az Iskola vezetőit és képzését, akiknek segítségével új, egészségtudatos személetek születnek.. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki nyitott az új dolgokra, a változásokra és a hosszútávú megoldásokra!"


Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnok, életmód szakértő, Trainer of the Year 2010 ELITE - Az év Edzője, a Magyar Torna Szövetség által Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzője aerobik szakágban
, a Pécsi Sasok aerobik formáció egykori tagja, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar óraadó tanára


Sztárok és sztár coachok - Balogh Emese ajánlja

"Krisztinek és Józsefnek küldöm szeretettel a szívből jövő ajánlásomat: Az ontológiai coaching megtanít arra, hogy előbb önmagunk, majd másoknak segítve utat találjunk a lét egyetemes horizontja irányába. Ebben az iskolában képessé váltam más dimenziókból szemlélni önmagamat, másokat, önmagam és mások környezetének, kapcsolatainak összességét. Szeretettel ajánlom Mindenkinek, aki kitörni vágyik a sablonok világából."

Balogh Emese, vezető ásványvízgyártó tulajdonosnője, a Cafe Archibald Tudásközpont alapítója és tulajdonosa, mester coach

Sztárok és sztár coachok - Kiss Lenke ajánlja

"Szeretettel ajánlom ezt a minőségi oktatást mindenkinek! Óriási szükség van rátok... csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Kiss Lenke, Magyarország legendás női kosárlabdázó ikonja
Egyedülálló, fantasztikus eredményei: 328-szoros válogatott, Eb-bronzérmes, 4-szeres magyar bajnok, Európa-válogatott, 4-szeres "Év játékosa" A mezőnyből és palánk alól is rendkívül ponterős, domináns center, olimpiai gólkirály! A Halhatatlan Klub tagja

Sztárok és sztár coachok - Nagy Sándor ajánlja

"Örültem, hogy megismerhettem a Dr. Kollár Iskola alapítóit, munkájukat!
Fontosnak tartom a kreativitást és hogy a nagy, világmegváltó gondolatok előtt magunkkal legyünk először tisztában. Jó és rossz tulajdonságainkkal egyaránt, mert csak így láthatjuk az Életet és másokat is tisztán, ítélkezés mentesen!
Hiszen a Jóisten hasonlatosságára  mindannyian teremtők vagyunk, rajtunk is áll, hogy milyen lesz ez az Utazás!
Ajánlom őket szeretettel mindenkinek! :)"

Nagy Sándor
Súgó Csiga és Soós Imre-díjas színész, énekes, a Madách Színház oszlopos és kiemelkedő tagja

Közszereplők és sztár coachok - Lengyel Szilvia ajánlja

"Az ontológiai coaching eszköztárának segítségével nem a problémákban süllyedünk el, hanem az elképzelhető és elfogadható, alkalmas megoldások fényében és akarásában tudunk túllépni rajtuk. Erre lenne szüksége mindenkinek! Kriszti és József az ehhez vezető utat mutatja meg kiválóan."

 

Lengyel Szilvia, országgyűlési képviselő


Sztárok és sztár coachok - Koós Réka ajánlja

"Régóta tervezgettem, hogy megismerkedek a Life Coaching-gal. Egy új és izgalmas világba csöppentem és kíváncsian várom, mi sül ki belőle. Kacérkodom a gondolattal, hogy a tanfolyamot is elvégzem nálatok!"
Köszönettel és üdvözlettel:

Koós Réka
Junior Lyra díjas színésznő, énekesnő

Útkövetés: Címlap Dr.KOLLÁR BLOGJA
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebookBlogter.huMyspace bookmarkNetlog bookmark

2017.10.16 00:00:00
kollarkrisztike

Aforizmák a designgondolkodásban 4.

MAGYAR COACHSZÖVETSÉG Alapytvány (2008.) HIVATALOS COACHKÉPZŐ PROGRAMJA:
Nemzetközi követelményeket kielégítő képzéseink tudományos megalapozottsággal már 2007. óta: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Aforizmák a Designgondolkodásban 4.

Az „ember”-t  – nevezzük így az aforizmáról szóló filmsorozatunk legfőbb mellékszereplőjét  – elvben semmi sem gátolja, hogy elgondolkodjék azon, ki is Ő valójában. Mivel a probléma kellőképpen homályos és sok időt igényel a megválaszolása, valamint az önreflexió hiányából adódó magabiztosságot is kikezdheti, meglehetősen kétséges vállalkozás.

Jobb aforisztikus életvitellel elhessegetni a hosszú és tanulságos önismereti utazások nagyszabású ötletét. A jó (aforisztikus tömörséggel élt) élet olyan, mint egy szamuráj pengéjének a villanása: önmagát fenő elmeél.

Dr. Kollár József


  
Hozzászólások 0Találatok: 82  

2017.10.09 00:00:00
kollarkrisztike

Aforizmák a designgondolkodásban 3.

Nemzetközi követelményeket kielégítő képzéseink tudományos megalapozottsággal már 2007. óta: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Meta-aforizma: Tekints az életedre mint aforizmagyűjteményre!

Az életünkre mint fejlődésregényre gondolni bevett szokás. Állomásai: nehéz gyerekkor, eltékozolt ifjúság, éretlen felnőttkor, „megérdemelt” öregség.

Az aforizma: tömör megfogalmazása valaminek, ami lehet mélyen szántó vagy felszínes, egy biztos: rövid. Kevés szóból áll, és kis időt vesz igénybe a befogadása. Egyfajta nyelvi gesztus, gusztus, biccentés, bliccelés, fintor, mozdulat vagy lefagyás, hangolás vagy félreütés, mimika vagy benyögés, tüsszentés és harákolás, vagy jól időzített beröffentés. Aforisztikus tömörséggel élni más, mint tanulságos fejlődésregényként. Az aforizmák pillanat szülte ötletek, nem pedig hatalmas, átfogó tervek alapján megírt és leélt fejlődésregények. Az aforizmák megtermékenyítenek, aztán tovább állnak. A nyelv nomádjai, akik nem rabolják el az idődet, csak a figyelmedet. Az aforizmák a csönd gyermekei, nem kapcsolja más össze őket, csak a hallgatás. A Tüskevár című regényben Tutajos megtanul Matulától hallgatni, és aforisztikus tömörséggel élni. A 21. század az aforizmák kora. Kétlábon járó aforizmagyűjtemények küzdenek a figyelemért a Tervezői Arénában.


  
Hozzászólások 0Találatok: 143  

2017.08.19 00:00:00
kollarkrisztike

Az aforizmák a designgondolkodásban 3.

“A jó aforizma, mintha ablakot nyitna…”

Oscar Wilde híres aforizmája a következő design vezéráldozat: “Mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem.”

Az aforizma paradox: azt fejezi ki, hogy — az aforizma kiötlője szerint — aminek ellent kellene állnia, annak nem tud. Vagyis csak akkor képes csak ellenállást tanusítani, amikor nem kell. A kísértések kísértenek, mint a kísértetek. Minden kísértésben van egy kis borzongató horror, a bűn enyhe mámorának ígérete. A Miatyánkban azért imádkoznak a hívők, hogy az Úr ne vigye őket kísértésbe. Wilde aforizmája szerint viszont pont  a kísértés az, ami érdekessé teszi az életet. Ady így ír: “Június van s nagyon magam vagyok, / s kísértenek élt életem árnyai / s az elbocsátó iskola-padok.” A kísértés mögött ott vigyorog a kísértő.

Ajánlom a téma elúzményeit:


  
Hozzászólások 0Találatok: 351  

2017.08.18 01:00:00
kollarkrisztike

Az aforizmák a designgondolkodásban 2.

“A jó aforizma erős, mint egy afró izma”

Az aforizmák szerepe a designgondolkodásban 1. című bejegyzésemben már bemutatott gondolatból indulok ki ezúttal is, csak éppen csavarok egyet rajta:

“Az előbb fontold meg, utána gondolkodj!” aforizma megfordítható: “Előbb gondolkodj, utána fontold meg!”

Ez egy módszertani javaslat a gondolkodással kapcsolatban. Először célszerű elgondolkodnunk — mondja az aforizma szerzője —, hogy legyen mit megfontolnunk. Előbb gondolkodnunk kell, hogy eredeti ötleteink legyenek, amelyek közül aztán választhatunk. Vagyis, ha nincsenek ötleteink, amik közül választhatunk, nincs mit megfontolnunk. Az aforizma azt sugallja, hogy először ne törődjünk azzal, hogy egy adott esemény bekövetkezte mennyire valószínű, hiszen a jó gondolatok sajátossága az, hogy növelik a kívánt események bekövetkezésének valószínűségét.

Mielőtt a gondolkodásunk révén új megoldásokhoz jutunk, nem tudjuk megfontolni a következményeket, hiszen még nem vagyunk birtokában annak az ötletnek, gondolatnak, amelynek a  következményeit megfontolhatnánk.

Ha belépünk a Tervezői Arénába, akkor a legváratlanabb, -kiszámíthatatlanabb lépésekre kell törekednünk, olyanokra, amelyekre magunk sem számítunk. A kiszámítható lépések olcsók, arra a versenytársaink is vannak jól megfontolt válaszaik. Minél kevésbé valószínű valami, annál váratlanabb, annál drágább, annál nagyobb nyerési eséllyel kecsegtet. A jó és a még jobb közül tessék választani

Ajánlom a téma MÉM-jét:


  
Hozzászólások 0Találatok: 379  

2017.08.16 00:00:00
kollarkrisztike

Az aforizmák szerepe a designgondolkodásban

 

 

 

 

 

 

 

“Az aforizma a nyelv karizma vagy nyelvi karizma?”

Az aforizmák tekinthetők heurisztikus (általában működő) javaslatoknak.

Például. “Előbb fontold meg, és csak utána gondolkodj!”

Ez egy módszertani javaslat a gondolkodással kapcsolatban. Először célszerű fontolóra venni — mondja az aforizma szerzője —, hogy egy adott dolgon érdemes-e egyáltalán elgondolkodnunk. Van-e hozzá kompetenciánk, van-e némi valószínűsége, hogy megvalósítható? Pédául érdemes-e egy átlagembernek azon gondolkodnia, hogy mit fog csinálni első este a Marson. Vagy érdemes-e azon gondolkodni, hogy Lexust vagy BMW-t vegyünk-e, ha a lakbérre sem tellik?

Az aforizma azt sugallja, hogy először fontoljuk meg, hogy egy adott esemény bekövetkezte mennyire valószínű, és csak akkor kezdjünk el gondolkodni, hogy ha úgy ítéljük meg, hogy nagy valószínűséggel bekövetkezik. Törekedjünk a biztonságra, határozzuk meg a kereteket, mérlegeljük a következményeket, és csak utána lakjuk be eredeti tartalommal! Ha elindulunk az úgynevezett Tervezői Térben, akkor lássuk be, hogy alapvetően a kényszerlépések határozzák meg, hogy merre menjünk. Minél valószínűbb valami, annál vonzóbb. A rossz és a kevésbé rossz közül tessék választani!

Designgondolkodás megtanulható: iLoveSchool

A témát folytatjuk...

 


  
Hozzászólások 0Találatok: 392  

2017.03.15 00:00:00
shs

Bekölcei Trainspotting

A Trainspotting (1-2) című film szereplői  olyan “vonatlesők”, akik megpróbálnak kiszállni “őseik” vonatából. Felmennek a vulkanikus és kultikus Arthur’s Seatre, ahonnan madártávlatból látszanak azok, aki az életet, a karriert, a Facebookot, egy szóval: az élet műhabos oldalát választották.

Válaszd Bekölcét, ha valódi habbal akarod a mesét!

Válaszd az álmok barázdálta dombok (az Artur’ Seatet elhomályosító) kilátóját!

Válaszd a valóság nagyképernyős okostévéjét!

Válaszd a meztelen mezők szemérmes szépségét!

Válaszd a természet érzékien lágy ölét!

Válaszd a rét elviselhetetlen könnyűségét!

Válaszd a jópalóc falu ROM-antikáját!

Válaszd a bárányok bölcs hallgatását!

Válaszd a tyúkólak marsbéli krónikáját!

Válaszd az életet, ahová a Bükkön és az építő romboláson át vezet az út!

Válaszd a poszturbán természet tavaszi, nyári, őszi és téli fesztiválját!

Válaszd a Bekölcei Trainspotting enyhe mámorát!

 

Bentlakásos, elvonulásos akkreditált képzések

Bentlakásos képzés a DR. KOLLÁR ISKOLÁBAN

BENTLAKÁSOS-ELVONULÓS TANÁCSADÓI KÉPZÉSEK (önismerett tanácsadó, coach képzés, mediátor képzés, tréner képzés) kezdőtől a mester fokozatig NEMZETKÖZI SZINTEN!

Tel.: 06 70 631 3311, 06 70 432 4449

Web: http://www.drkollarcoaching.hu/okosfalu.html#elvonulos

2017. március 27-31.

2017. április 24-28.

Részletes információ telefonon: 06 70 631 3311

Eger-Szilvásvárad között, Bekölcén, egy festői palóc kis faluban, a FALUBÍRÓ HÁZ-ban tartjuk elvonultan, de nem elzárkózva a szuperintenzív, bentlakásos képzéseinket

TELJES ELLÁTÁSSAL + SZÍNES KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOKKAL.

 • Life coach képzés, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Business coach képzés, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Mester coach képzés 1 hét (alapképzés után): Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Mediátor képzés 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Önismereti tanácsadó képzés, 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Önismereti és csapatépítő tréner, 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Designgondolkodás, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.

 

1 hét teljes ellátással, bentlakással és képzéssel: 150.000 Ft.

2 hét teljes ellátással, bentlakással és képzéssel: 2* 150.000 Ft.

Szabadidős programok: jóga, meditáció, önismereti tesztek, íráselemzés és élményprogramok (palóckenyeret sütünk kemencében, borkóstolás, kirándulás, könnyített vagy hegyi túra)

Fakultatív programok: lovaglási és fürdési lehetőség

Az akkreditált képzési programok részletes ismertetése: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Szállás és étkezés: a csendes, nyugodt és gyönyörűen felújított Falubíró Vendégházban,

Érdeklődés: Tel.: 06 70 631 3311 vagy 06 70 432 4449

Beiratkozás: http://www.drkollarcoaching.hu/jelentkezes_kapcsolat.html

 

Gyere, várunk téged is közénk!

 


A coach üzeni Valentin napra

Ha zavar az ünnep, ülj le egy sarokba, és hagyd, hogy mások kedvüket leljék benne!

 


Támogatót, együttműködőt keresünk a DESIGNGONDOLKODÁSRÓL szóló, gyakorlati könyvünkhöz

Támogatót, együttműködőt keresünk a DESIGNGONDOLKODÁSRÓL szóló, gyakorlati könyvünkhöz:
Felhívás részletei

 


"Mindennapi coaching"
Hogy segít élni a designgondolkodás?

Sorozatom a youtube-on:

https://www.youtube.com/user/derikriszti

Iratkozz fel, kövess minket!


MINDENNAPI COACHING 3.: Designgondolkodás-e, ha a főnököm és a szomszédom bevált megoldásait, élettervét, viselkedését, cselekedeteit követem?


Önmagában valami, ami a főnökömnek vagy a szomszédomnak beválik, kevés előrejelző értékkel bír arra vonatkozóan, hogy számomra követendő élettervnek bizonyul-e.

Az egyik fontos szempont, hogy szerintem vonzó (lovely) életterveket követnek-e, a másik, hogy számomra egyszerre vonzó és megvalósítható (likely) módon váltják-e aprópénzre.

Egy jó terv feloldja a kidolgozására sarkalló  kételyek okozta feszültséget, egy tevékenységi szabályt bizosít számunkra, amely egyszerre loveliest (legvonzóbb) és likeliest (legvalószínűbb módon véghezvihető) cselekvési módokban nyilvánul meg.

Az amerikai irodalomtudósok egyetértenek abban, hogy  Huckleberry Finn kalandjai című regény a nemzeti irodalmuk alapműve. Ugyanis nem csupán a Mark Twaint követő íróknak adott új cselekvési tervet írói munkásságukhoz, hanem egy  jövőorientált, produktív, pragmatista, rugalmas alkalmazkodáson alapuló életforma vázlataival látja el nemcsak kortársait, de a jelenkori olvasóit is.
A könyv mottója szellemesen összefoglalja a szerző építő-romboló szándékát. Az itt megfogalmazott terv a kreatív destrukcióból táplálkozó életvitel mozgosító, de antimozgalmár nyelvi megformálása.
"Mindazok, akik ebben a történetben alapgondolatot próbálnak keresni, elítéltetnek; mindazok, akik  erkölcsi tanulságot próbálnának keresni benne, száműzetnek; mindazok, akik cselekményt keresnének, agyonlövetnek. A SZERZŐ RENDELETÉRE: G. G.  főparancsnok."!"

PhD Dr. Kollár József

A videó:

Korábbiak:
"Mindennapi coaching" 1.: Designgondolkodás-e, amikor gyönyörködünk a természet szépségében?

"Mindennapi coaching" 2.: Designgondolkodás-e, ha a nagyanyám intelmei, elvei és életstratégiái szerint élek?

 


 

 

Okoskedd kedvezményekkel várjuk az ünnepeket!

10+10% -os kedvezménnyel várunk, ha most jelentkezel a kurzusaink valamelyikér!

Bemutatkozásunk:

Képzésajánlónk: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Kezdési időpontok: http://www.drkollarcoaching.hu/idopontok.pdf

Jelentkezési lap: http://www.drkollarcoaching.hu/jelentkezes_kapcsolat.html

Információ: 06 70 432 4449-es telefonszámon.

Szeretettel várunk téged is közénk!

 


Legyél te is coachképző tanár/tréner!
http://www.drkollarcoaching.hu/trainer.pdf


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 1329  

2017.02.22 00:00:00
shs

Tegyünk többet a nőkért!

Nőgyógyászati betegségen átesett nők támogatása a coaching lehetőségeivel

Szellemi termék: know how jogok PhD Dr. Kollár József

Számos kortárs pszichológia, és a kognitív tudományra reflektáló, filozófia könyv hangsúlyozza, hogy életbenmaradásunk lényegi eszköze az életünknek való értelemadás, ezzel összhagban az életünk feletti kontroll megélése. Döntéseink felfoghatók bizonyos életformák melletti elkötelezettségként, arra való hipotézisként, hogy milyen emberekké válunk választásaink következtében. A  betegségek gyakran csökkent az életünk irányíthatóságába vetett hitünket, új értelmezési keretbe állítják az életünket, ismeretlen perspektívából láttatják a valóságot. Egyes nőgyógyászati betegségek speciális sajátossága, hogy a nemi identitásunkra irányítják a figyelmünket. A tervezői gondolkodásra (design thinking) alapozott tréningjeink célja, hogy a résztvevők az úgynevezett reziliens megküzdési stratégiákat készség szinten elsajátítsák.

PhD Dr. Kollár József, elmefilozófus, egyetemi oktató

Azt a kompetenciarendszert, amely lehetővé teszi, hogy új viselkedésmintákat hozzunk létre rezilienciának nevezzük. Pontosabban a reziliencia terminus két értelemmel bír: 1. A reziliencia az a mértéktartomány, amelyen belül az adott rendszer egyensúlyi állapotban marad a ráható erőkkel szemben; 2. Ha a külső erőhatás felborítja a rendszer belső egyensúlyát, akkor a reziliens szisztémák erre adaptívan reagálva képesek újra egyensúlyi állapotba kerülni. Ebben az értelemben a reziliencia mértékét az a külső erő adja, amely a rendszert arra indítja, hogy újraszervezze önmagát. A „reziliencia” a „rezisztenciából” és az „inerciából”, létrehozott terminus, amely az adott rendszer képlékenységét, és ugyanakkor stabilitását fejezi ki. A reziliencia egyfajta rugalmas megbirkózási, vagy ellenálló képesség. A szó gyökere a latin „salire” (ugrani) ige, a re-salire azt jelenti, hogy hátrahőkölni, előre-hátra feszülni. Amikor egy túlspecializált, automatizmusok által vezérelt rendszer zsákutcába jut, akkor hátrálnia kell egy képlékenyebb, nyitottabb állapotba (pl. egy embernek saját tudattalanjába), hogy más irányba és nagyobbat tudjon ugrani, mint korábban.

Bentlakásos, elvonulós tanácsadói képzések és továbbképzések coachoknak, mediátoroknak, önismereti szakembereknek, pszichológusoknak, vezetőknek, betegekkel foglalkozó szakembereknek és önmagukra igényes magánszemélyeknek:
http://www.drkollarcoaching.hu/bentlakasos.pdf

 

Gordon szerint „a reziliencia nehéz körülményekkel szemben megnyilvánuló képesség a boldogulásra,  (…) a kompetencia növelésére. Ezek a körülmények lehetnek biológiai rendellenességek, vagy környezeti akadályok. A viszontagságos körülmények továbbá lehetnek krónikusak, vagy súlyos, de nem gyakori válságok. Ahhoz, hogy az egyén boldoguljon, gyarapodjon, kompetenciáját növelje, mozgósítania kell minden erőforrását, legyen az biológiai, pszichológiai vagy környezeti.”

Az átlagosnál reziliensebb személyek kevésbé látják a jövőbeli eseményeket determináltnak, mint a többiek, és képesek különféle aspektusból szemlélni, valamint leírni az eseményeket. Ez nem tudatos elhatározás kérdése, hanem egyfajta gestalt-váltás. Ami ma zsákutcának látszik, az holnapra akár többsávos úttá válhat a kreatív és ugyanakkor szisztematikus beavatkozás hatására.

Javor szerint „…a reziliencia legszélesebb értelemben véve olyan gyűjtőnév, amelybe mindazon erőforrások, erények és turpisságok beletartoznak, melyeknek hála a halandó belekapaszkodik az életbe, számtalan elkerülhetetlen egyéni traumát elviselvén, újra meg újra visszakapaszkodik; szinte legyőzi a múló időt.”

A reziliens viselkedésre való igény az emberi élet sajátosságaiból adódóan elkerülhetetlen. Szerelmi csalódás, munkahelyi nehézség, súlyos betegség, közeli hozzátartozónk halála olyan traumák, amelyek feldolgozása komoly próbatételt jelent mindenki számára. Sokan ezekben a helyzetekben időlegesen vagy hosszabb időre összeomlanak, mások viszont képesek adaptív válaszokat adni az efféle élet-drámákra.

A fő kérdés, hogy milyen feltételek fennállása tesz alkalmassá bennünket arra, hogy sikeresen megbirkózzunk ezekkel a nehéz szituációkkal, azaz reziliensek legyünk. A különféle kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a reziliencia nem különleges, hanem mindennapi tulajdonság. A reziliens viselkedés nem azt jelenti, hogy az adott személy egyáltalán nem él át fájdalmakat és sohasem szomorú, vagy elkeseredett, sőt a rezilienciához vezető út ezeken a megpróbáltatásokon át vezet.

Számos feltétel együttes fennállása szükséges a reziliens hozzáállás létrejöttéhez. A legfontosabb, hogy az adott személy a családján belül és kívül megértő, figyelmes szövetségesekkel rendelkezzék. Olyan szeretetteljes és támogató környezetben kell élnie, mely megfelelő szerepmodellekkel látja el, bátorítja, valamint segítséget nyújt számára a nehéz helyzetekben. Még négy fontos követelménynek kell fennállnia, hogy valaki reziliens ágenssé váljék. 1. Olyan személy, aki képes megvalósítható célokat kitűzni, és ezekért folyamatosan tenni. 2. Tisztában van saját értékeivel, erősségeivel, vagyis pozitív énképpel bír, valamint (3.) Jó kommunikációs és problémamegoldó készséggel rendelkezik. 4. Kezelni tudja az (olykor heves) érzelmeit, és a rá ható erős impulzusokat.

A reziliencia fejlesztése személyes utazásnak tekinthető, mely elkerülhetetlen traumákon át vezet, vagyis nem királyi út, de a fentiekből következően nem is magányos utazás.

A rezilienciához vezető élethosszig tartó utazásnak azért kijelölhetők a virtuális állomásai. 1. A reziliens személy nemcsak elfogadja azokat a változásokat is, amiket nem látott előre és nem ő idézett elő, hanem előnyére fordítja őket. 2. Ahelyett, hogy megadná magát a sorsának, a fájdalom elől komplexusok mögé bújna, képes karakterisztikus döntéseket kívánó cselekvések véghezvitelére, és vállalja értük a felelősséget. 3. Helyes döntéseit nem tekinti tőle függetlenül végbemenő, véletlen egybeesések eredményének, hanem saját értékeiből származó, és azokat növelő sikeres, önbizalomnövelő akcióknak. 4. Amikor szembe kell néznie egy fájdalmas eseménnyel, akkor képes azt egy átfogóbb perspektívában szemlélni, melyben könnyebben kezelhető a konkrét tragédia. 5. A jövő iránti nagyfokú érdeklődés, amelyben sokféle izgalmas szerep várja, különféle kreatív rendező darabjában.

Know how jogok: PhD Dr. Kollár József


Bentlakásos, elvonulásos akkreditált képzések

Bentlakásos képzés a DR. KOLLÁR ISKOLÁBAN

A programismertető innen letölthető: bentlakásos képzés

2017. március 27-31.

2017. április 24-28.

Részletes információ telefonon: 06 70 631 3311

Eger-Szilvásvárad között, Bekölcén, egy festői palóc kis faluban, a FALUBÍRÓ HÁZ-ban tartjuk elvonultan, de nem elzárkózva a szuperintenzív, bentlakásos képzéseinket

TELJES ELLÁTÁSSAL + SZÍNES KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOKKAL.

 • Life coach képzés, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Business coach képzés, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Mester coach képzés 1 hét (alapképzés után): Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.
 • Mediátor képzés 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Önismereti tanácsadó képzés, 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Önismereti és csapatépítő tréner, 1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. vagy 2017. április 24-28.
 • Designgondolkodás, 2*1 hét: Bekölce, 2017. március 27-31. + 2017. április 24-28.

 

1 hét teljes ellátással, bentlakással és képzéssel: 150.000 Ft.

2 hét teljes ellátással, bentlakással és képzéssel: 2* 150.000 Ft.

Szabadidős programok: jóga, meditáció, önismereti tesztek, íráselemzés és élményprogramok (palóckenyeret sütünk kemencében, borkóstolás, kirándulás, könnyített vagy hegyi túra)

Fakultatív programok: lovaglási és fürdési lehetőség

Az akkreditált képzési programok részletes ismertetése: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Szállás és étkezés: a csendes, nyugodt és gyönyörűen felújított Falubíró Vendégházban,

Érdeklődés: Tel.: 06 70 631 3311 vagy 06 70 432 4449

Beiratkozás: http://www.drkollarcoaching.hu/jelentkezes_kapcsolat.html

 

Gyere, várunk téged is közénk!

 


A coach üzeni Valentin napra

Ha zavar az ünnep, ülj le egy sarokba, és hagyd, hogy mások kedvüket leljék benne!

 


Támogatót, együttműködőt keresünk a DESIGNGONDOLKODÁSRÓL szóló, gyakorlati könyvünkhöz

Támogatót, együttműködőt keresünk a DESIGNGONDOLKODÁSRÓL szóló, gyakorlati könyvünkhöz:
Felhívás részletei

 


"Mindennapi coaching"
Hogy segít élni a designgondolkodás?

Sorozatom a youtube-on:

https://www.youtube.com/user/derikriszti

Iratkozz fel, kövess minket!


MINDENNAPI COACHING 3.: Designgondolkodás-e, ha a főnököm és a szomszédom bevált megoldásait, élettervét, viselkedését, cselekedeteit követem?


Önmagában valami, ami a főnökömnek vagy a szomszédomnak beválik, kevés előrejelző értékkel bír arra vonatkozóan, hogy számomra követendő élettervnek bizonyul-e.

Az egyik fontos szempont, hogy szerintem vonzó (lovely) életterveket követnek-e, a másik, hogy számomra egyszerre vonzó és megvalósítható (likely) módon váltják-e aprópénzre.

Egy jó terv feloldja a kidolgozására sarkalló  kételyek okozta feszültséget, egy tevékenységi szabályt bizosít számunkra, amely egyszerre loveliest (legvonzóbb) és likeliest (legvalószínűbb módon véghezvihető) cselekvési módokban nyilvánul meg.

Az amerikai irodalomtudósok egyetértenek abban, hogy  Huckleberry Finn kalandjai című regény a nemzeti irodalmuk alapműve. Ugyanis nem csupán a Mark Twaint követő íróknak adott új cselekvési tervet írói munkásságukhoz, hanem egy  jövőorientált, produktív, pragmatista, rugalmas alkalmazkodáson alapuló életforma vázlataival látja el nemcsak kortársait, de a jelenkori olvasóit is.
A könyv mottója szellemesen összefoglalja a szerző építő-romboló szándékát. Az itt megfogalmazott terv a kreatív destrukcióból táplálkozó életvitel mozgosító, de antimozgalmár nyelvi megformálása.
"Mindazok, akik ebben a történetben alapgondolatot próbálnak keresni, elítéltetnek; mindazok, akik  erkölcsi tanulságot próbálnának keresni benne, száműzetnek; mindazok, akik cselekményt keresnének, agyonlövetnek. A SZERZŐ RENDELETÉRE: G. G.  főparancsnok."!"

PhD Dr. Kollár József

A videó:

Korábbiak:
"Mindennapi coaching" 1.: Designgondolkodás-e, amikor gyönyörködünk a természet szépségében?

"Mindennapi coaching" 2.: Designgondolkodás-e, ha a nagyanyám intelmei, elvei és életstratégiái szerint élek?

 


 

 

Okoskedd kedvezményekkel várjuk az ünnepeket!

10+10% -os kedvezménnyel várunk, ha most jelentkezel a kurzusaink valamelyikér!

Bemutatkozásunk:

Képzésajánlónk: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Kezdési időpontok: http://www.drkollarcoaching.hu/idopontok.pdf

Jelentkezési lap: http://www.drkollarcoaching.hu/jelentkezes_kapcsolat.html

Információ: 06 70 432 4449-es telefonszámon.

Szeretettel várunk téged is közénk!

 


Legyél te is coachképző tanár/tréner!
http://www.drkollarcoaching.hu/trainer.pdf


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 1535  

2016.12.31 00:00:00
drkollar

Dr. Kollár József (http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html) BÚÉK-ja:

 


  
Hozzászólások 0Találatok: 2336  

2016.12.24 00:00:00
shs

Rendhagyó karácsonyi üdvözletünk

Szeretettel kívánunk ezzel a csodás köszöntővel boldog, szép karácsonyt és egy kérdéssel: kinek a versét olvassa Dr. Kollár József Phd?
A megfejtők 50%-os kedvezményt kapnak a kiválasztott kurzusaink egyikéből (Ervényes: 2016.12.24-2106.12.31.) 
kriszti.deri@drkollarcoaching.hu


"Mindennapi coaching"
Hogy segít élni a designgondolkodás?

Sorozatom a youtube-on:

https://www.youtube.com/user/derikriszti

Iratkozz fel, kövess minket!


MINDENNAPI COACHING 2.: Designgondolkodás-e, ha nagyanyám tervei, életstratégiái szerint élek?

 

"Attól függ, ki a nagyanyám. Ha kicsit informatívabb választ akarunk a kérdésre adni, akkor azt mondhatjuk, hogy nagy valószínűséggel nagyanyánk intelmei – szemben Szent István intelmeivel Imre herceghez – elavultak. Miért is? Mert István intelmei fiához az úgynevezett királytükör műfajába tartozik, amely a leendő uralkodónak ad szent útmutatást. Egy az isteni szentség által keretezett tükör az örök értékekre épülö világot tükrözi az Isten által felkent uralkodó számára. Nagyanyám intelmei azonban az információs társadalomban hangzanak el, amelyben a folyamatos változásért az èpítő rombolás mint központi érték a felelős. A hálózati társadalom sajátossága – Nietzsche szavaival – az értékek folyamatos átértékelése. A tradicionális társadalmat elsöprő modernista terv mindent az ész egyetemes ítélőszéke elé állított. Korunk posztmodern tervezői viszont már nem hisznek az ész mindenhatóságában. "Minden mehet" , ami működik. Coolhunterekként (trendvadászokként) bármelyik korból bármit eltulajdoníthatunk, ami segít megbirkózni az áramló terek változó világával. Vagyis nagyanyánk intelmeiből is kölcsönözhetünk, ha alkalmasak arra, hogy növeljük velük a szebb jövőbe vetett reményünket. Ha nagyanyám intelmei közül néhány illeszkedik egy izgalmasabb, produktívabb élettervhez, akkor nagyon is szükségem lehet rájuk. Föleg ha a nagyit például Vivienne Westwoodnak hívják! Hajrá Nagyi!"

PhD Dr. Kollár József

A videó:

Korábbiak:
"Hogyan segít élni a designgondolkodás?": Designgondolkodás-e, amikor gyönyörködünk a természet szépségében?

Okoskedd kedvezményekkel várjuk az ünnepeket!

10+10% -os kedvezménnyel várunk, ha most jelentkezel a kurzusaink valamelyikér!

Bemutatkozásunk:

Képzésajánlónk: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Kezdési időpontok: http://www.drkollarcoaching.hu/idopontok.pdf

Jelentkezési lap: http://www.drkollarcoaching.hu/jelentkezes_kapcsolat.html

Információ: 06 70 432 4449-es telefonszámon.

Szeretettel várunk téged is közénk!

 


Legyél te is coachképző tanár/tréner!
http://www.drkollarcoaching.hu/trainer.pdf


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 1696  

2016.12.13 00:00:00
shs

Coaching egypercesek

Coachee (kócsi): tanácsot kérő személy

Új sorozat indul az iloveschoolon

Címe: A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coaching egypercesek

Montaigne, a reneszánszkori francia filozófus-esszéíróval folytat képzeletbeli, és remélhetőleg -teli, párbeszédet Kollár József PhD kortárs filozófus-coach, melynek eredményeként a KÓCSI, vagyis a coaching ülések kliense (azaz mindenki, aki részt vesz ebben az építően romboló folyamatban) minden napra kap egy hamubasült kíberpogácsát.

Az designgondolkodásra épülő ontológiai coaching szerint minden problémamegoldás egyben arra adott válaszkísérlet, hogy milyen értelmet tulajdonítunk aktuálisan az életünknek. A választásaink arra irányuló feltételezések, hogy miféle emberekké válunk döntéseinket követően.

Ezen nézőpontból életünk mindhalálig tartó jellemtervezés.

Ebben a designfolyamatban kíván segíteni Önnek, Kedves Olvasó, Kollár József a nagy francia esszéíró, Montaigne-nyel polemizáló játékos, költőien hamvába holt coaching-egypercesei révén. Ez az esszésorozat a konvergens (egy irányba mutató, hatékony) és a divergens (széttartó, kreatív) gondolkodás találkozása a designalapú gondolkodás boncasztalán.

Önboncolgatás helyett az építő rombolás 21. századi önteremtő és -építő játéka.

PhD Dr. Kollár József

"A kócsi, Montaigne meg én" 4.: A folyamatos vidámság

 

A kócsi, Montaigne meg én 1. Ne kerüld a hibákat, hanem...

A kócsi, Montaigne meg én 2. Nem a tények zavarják az embereket, hanem...

A kócsi, Montaigne meg én 3. Az íjász és Dr. Kollár

Montaigne szkeptikus volt, körbelengte a kételkedés szelleme, ami viszont szórakoztatta. Szerinte "a bölcsesség legnyilvánvalóbb jele a folyamatos vidámság." Mitől vidám egy magafajta bölcs? Attól, hogy sose lehet biztos abban, hogy szomorú, hiszen saját hangulataira is szkepszissel tekint? Miért nem szomorú attól, hogy nem tudja bizonyítani például a külvilág létét? Ha be tudná, boldog lenne? Ha életünk káprázat, akkor nincs mit megalapozni, leélni, elveszíteni? Az élet talán csak szemkápráztató nap, és valójában semmit se látni belőle. – Júlia a nap – mondta Rómeó. – Persze – válaszolta kételkedve Montaigne. Shakespeare látszólag búcsút intett neki, és eltűnt káprázatos képzeletemben. Úgy tűnik, csak hárman maradtunk a végtelen éjszakában: a Kócsi, avagy Júlia, Montaigne, meg Én.

PhD Dr. Kollár József


Ajánló:

"Mindennapi coaching" Hogy segít élni a designgondolkodás?

 

 


 

 


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 1712  

2016.10.25 00:00:00
shs

Coaching egypercesek

Coachee (kócsi): tanácsot kérő személy

Új sorozat indul az iloveschoolon

Címe: A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coaching egypercesek

Montaigne, a reneszánszkori francia filozófus-esszéíróval folytat képzeletbeli, és remélhetőleg -teli, párbeszédet Kollár József PhD kortárs filozófus-coach, melynek eredményeként a KÓCSI, vagyis a coaching ülések kliense (azaz mindenki, aki részt vesz ebben az építően romboló folyamatban) minden napra kap egy hamubasült kíberpogácsát.

Az designgondolkodásra épülő ontológiai coaching szerint minden problémamegoldás egyben arra adott válaszkísérlet, hogy milyen értelmet tulajdonítunk aktuálisan az életünknek. A választásaink arra irányuló feltételezések, hogy miféle emberekké válunk döntéseinket követően.

Ezen nézőpontból életünk mindhalálig tartó jellemtervezés.

Ebben a designfolyamatban kíván segíteni Önnek, Kedves Olvasó, Kollár József a nagy francia esszéíró, Montaigne-nyel polemizáló játékos, költőien hamvába holt coaching-egypercesei révén. Ez az esszésorozat a konvergens (egy irányba mutató, hatékony) és a divergens (széttartó, kreatív) gondolkodás találkozása a designalapú gondolkodás boncasztalán.

Önboncolgatás helyett az építő rombolás 21. századi önteremtő és -építő játéka.

PhD Dr. Kollár József

A kócsi, Montaigne meg én 3.

A kócsi, Montaigne meg én 1. Ne kerüld a hibákat, hanem...

A kócsi, Montaigne meg én 2. Nem a tények zavarják az embereket, hanem...

Montaigne szerint életünk hasonlít annak az íjásznak a ténykedésére, aki nem tudja, hogy milyen célt akar eltalálni. Mivel nincs céltábla, azt se képes eldönteni, hogy jó lövő-e, avagy rossz.

Eleve —teszem sebtében hozzá — hogyan gyakorolhatná a célbalövést, ha lövése sincs, mit kell eltalálnia? Szerintem ebben a szituációban teljesen felesleges összevissza lövöldöznie, sőt az is felvethető, hogy semmiféle előnyt nem élvez azokkal szemben, akiknek nincs íjuk.

Az élet olyan íjászverseny, ahol a vakok éppen olyan jól boldogulnak, mint a látók? A legátfogóbb cél nem lehet más, mint értelmet találni az életünknek. De mi lenne az? Egyáltalán a személy mint íjász egységes egész? Olyan, aki célokat tűz ki, majd pontosan célba veszi őket, és a közepükbe trafál?

Montaigne szerint ezzel szemben “csupa törmelék vagyunk, olyan formátlan és változékony szerkezet, melynek minden darabja minden pillanatban külön mozog.” Ez a gondolata összhangban van a mai szociálpszichológiának a személyről adott leírásával. Az egységes személyiség mítoszával le kell számolnunk.

Az önmagunkról rajzolt vázlatok is merőben eltérőek. “Ha különféleképpen beszélek magamról, az azért van, mert különféleképpen tekintek magamra”. Montaigne szerint kétszer nem fogjuk ugyanabban az állapotban találni magunkat. Úgy vélem céltalan bolyongásunk közben jobb, ha nem lövöldözünk vaktában. Még el találunk valakit, ha mást nem, magunkat. Innen egynes út vezet a művészet birodalmába, mely Kant szerint a “célszerűtlen célszerűség” paradoxonára épül, pontosabban azon lebeg. Életünk ebben a verzióban az íj nélküli íjász szerepének 21. századi építő rombolása.

PhD Dr. Kollár József


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 7351  

2016.10.24 00:00:00
shs

Coaching egypercesek

Coachee (kócsi): tanácsot kérő személy

Új sorozat indul az iloveschoolon

Címe: A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coaching egypercesek

Montaigne, a reneszánszkori francia filozófus-esszéíróval folytat képzeletbeli, és remélhetőleg -teli, párbeszédet Kollár József PhD kortárs filozófus-coach, melynek eredményeként a KÓCSI, vagyis a coaching ülések kliense (azaz mindenki, aki részt vesz ebben az építően romboló folyamatban) minden napra kap egy hamubasült kíberpogácsát.

Az designgondolkodásra épülő ontológiai coaching szerint minden problémamegoldás egyben arra adott válaszkísérlet, hogy milyen értelmet tulajdonítunk aktuálisan az életünknek. A választásaink arra irányuló feltételezések, hogy miféle emberekké válunk döntéseinket követően.

Ezen nézőpontból életünk mindhalálig tartó jellemtervezés.

Ebben a designfolyamatban kíván segíteni Önnek, Kedves Olvasó, Kollár József a nagy francia esszéíró, Montaigne-nyel polemizáló játékos, költőien hamvába holt coaching-egypercesei révén. Ez az esszésorozat a konvergens (egy irányba mutató, hatékony) és a divergens (széttartó, kreatív) gondolkodás találkozása a designalapú gondolkodás boncasztalán.

Önboncolgatás helyett az építő rombolás 21. századi önteremtő és -építő játéka.

PhD Dr. Kollár József

A kócsi, Montaigne meg én 2.

A kócsi, Montaigne meg én 1. Ne kerüld a hibákat, hanem...

Montaigne a következő Epiktétosztól származó mondatot vésette könyvtárának mennyezetgerendájára:

“Nem a tények zavarják az embereket, hanem a tényekről alkotott vélemények.”

Ha a mondás igaz, akkor rémítő perceink, óráink csak ítéleteinkből származnak, hiszen mi vagyunk felelősek azért, amilyennek a világot látjuk.

Az ókori filozófus, Pürrhon társaival együtt nagy viharba került egy hajón, miközben minden utas megrémült, a görög bölcs egy disznóra mutatott, mely egykedvűen bámult a jövőbe. Disznóság, de nem félt. Erről eszembe jut a Pink Floyd együttes Repülő disznók című száma az Animals lemezről.  Gimnazista voltam, mikor elküldte nagybátyjám az NSZK-ból. Kedvenc lemezeim egyike lett, különösen a Repülő disznókat bírtam, azért is, mert a számon átröfögött hozzám a nagy semmi. Phürron disznaja  szabadon lebeg a bölcs ítéletmentességben, röfögve élvezi a makkot, igazi jelenhedonista Don Juan. Úgy disznólkodik, hogy észre sem veszi. Golding Legyek ura című regényében a bölcs, szemüveges, asztmás Röfi az, aki segít a vezetőnek megválasztott Ralphnak megszervezni a szigeten egyedül maradt gyerekek életét. Persze Röfi hiába okos ott, ahol a tébolyult erőszak az úr. Megölik. Szerencsére a Százholdas Pagonyban Malackát senki sem bántja.  Disztingváltan cidrizik Micimackó mellett. De mi köze ehhez bárkinek? Montaigne-nek vagy nekem?

PhD Dr. Kollár József


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 7421  

2016.10.12 00:00:00
shs

Mi az, hogy ontológia? Ontológiai coaching?

Az általunk oktatott kompakt szisztéma pontos megnevezése “designgondolkodásra épülő ontológiai coaching”, vagyis minden elemében tartalmazza a tervezői gondolkodást.

A személyiséggel kapcsolatban elsősorban nem pszichológiai jellegű kérdésekre keressük a választ, hanem azokat a terveket kíséreljük meg azonosítani, amelyek a személynek mint önszabályozó rendszernek a működését meghatározzák.

Designszemléletű coachokként az úgynevezett “tervvisszafejtés” során arra keressük a választ, hogy az adott (segítségre, tanácsra váró) személy, milyen előfeltevések rendszerében él, vagyis szerinte milyen világ az, amelyben léteznie kell.

A tervvisszafejtés egyfajta mérnöki hozzáállás, ezt alkalmazzák a mérnökök, amikor meg akarják érteni, hogy egy ismeretlen működési elvű szerkezet milyen funkciónális egységekből áll.

Ilyenekor úgynevezett “design alapállást” vesznek fel annak érdekében, hogy maguk is tudjanak hasonló gépet építeni vagy át tudják alakítani azt.

A mi felfogásunkban (a rendszerszemléletű tervezői gondoldással összhangban) a coacheek (a hozzánk forduló személyek) Heiddeger német gondolkodó szavait kicsit továbbfejlesztve “költőien lakoznak a technokulturában”. Ez a gondolat rávilágít arra, hogy az információs társadalom embere számára a gépi gondolkodás (mobiltelefonok, internet, facebook stb.) mindennapossá vált. Korunk eszközeinek sajátossága ugyanis, hogy nem csupán jól működő gépezetek, hanem gyakran inspiráló kultikus tárgyak szeretetmárkák is egyben (iphone, Lexus), amelyek használóikat abban segítik, hogy száraz megoldások helyett vonzó, isnpiráló, érdekes magyarázatokhoz jussanak.

Heim szavaival: “Szívünk a gépekben ver. Ez Erosz.” Ez összecseng az Apple alapító Steve Jobs szavaival, aki szerint az új számitógépes technológia úttörői egyszerre mérnökök és költők.

Az öntológia coaching is ezt a két szemléletet ötvözi. Beavatkozásink (tanácsadásaink és képzésünk) során, a Vizen járni könyvünkben pontosan kifezeődik ez a világlátás vagyis ontológia.

Szeretettel várunk a kurzusainkon (http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html) vagy a tanácsadásunk (http://pszichologus.szervezetepites.hu) valamelyikén!

PhD Dr. Kollár József


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 6877  

2016.10.10 00:00:00
shs

Coaching egypercesek:
Ne kerüld a hibákat, "Kócsi", tanulj belőlük, ha tudsz!

Coachee (kócsi): tanácsot kérő személy

Új sorozat indul az iloveschoolon

Címe: A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coaching egypercesek

Montaigne, a reneszánszkori francia filozófus-esszéíróval folytat képzeletbeli, és remélhetőleg -teli, párbeszédet Kollár József PhD kortárs filozófus-coach, melynek eredményeként a KÓCSI, vagyis a coaching ülések kliense (azaz mindenki, aki részt vesz ebben az építően romboló folyamatban) minden napra kap egy hamubasült kíberpogácsát.

Az designgondolkodásra épülő ontológiai coaching szerint minden problémamegoldás egyben arra adott válaszkísérlet, hogy milyen értelmet tulajdonítunk aktuálisan az életünknek. A választásaink arra irányuló feltételezések, hogy miféle emberekké válunk döntéseinket követően.

Ezen nézőpontból életünk mindhalálig tartó jellemtervezés.

Ebben a designfolyamatban kíván segíteni Önnek, Kedves Olvasó, Kollár József a nagy francia esszéíró, Montaigne-nyel polemizáló játékos, költőien hamvába holt coaching-egypercesei révén. Ez az esszésorozat a konvergens (egy irányba mutató, hatékony) és a divergens (széttartó, kreatív) gondolkodás találkozása a designalapú gondolkodás boncasztalán.

Önboncolgatás helyett az építő rombolás 21. századi önteremtő és -építő játéka.

PhD Dr. Kollár József

Montaigne szerint nincs nehezebb annál, mint önmagunkról leírást adni.

Napjainkban sokan azt hiszik, ha állandóan történeteket mondanak arról, kicsodák is ők, nem kell "valódi" személyleírást adniuk saját magukról, és a többieknek sem marad rá lehetősége.

Montaigne szerint önmagunk folytonos leírása révén szeretnénk egyre vonzóbbakká válni, mint amikor elmegyünk otthonról és kicsinosítjuk magunkat, de minimum rendbe szedjük: “Mármost szüntelenül szépítgetem magam, mert szüntelenül leírást adok magamról.”

Ezzel szemben az ontológiai coaching úgy véli, bár korunk hőse megkísérli egyszer és mindenkorra eltüntetni a semmiből újra és újra felbukkanó énjét úgy, hogy kiméletlenül leírja, azaz nem számít rá többé. Önmagától megszabadulva csinálja tovább. Azt hiszi, így nem hibázhat, mert fogalma sincs a régi mondásról: “a hibák kerülése hibát szül”.

PhD Dr. Kollár József


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 7175  

2016.10.08 00:00:00
shs

A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coachee (kócsi): tanácsot kérő személy

Új sorozat indul az iloveschoolon

Címe: A kócsi (coachee), Montaigne meg én

Coaching egypercesek

Montaigne, a reneszánszkori francia filozófus-esszéíróval folytat képzeletbeli, és remélhetőleg -teli, párbeszédet Kollár József PhD kortárs filozófus-coach, melynek eredményeként a KÓCSI, vagyis a coaching ülések kliense (azaz mindenki, aki részt vesz ebben az építően romboló folyamatban) minden napra kap egy hamubasült kíberpogácsát.

Az designgondolkodásra épülő ontológiai coaching szerint minden problémamegoldás egyben arra adott válaszkísérlet, hogy milyen értelmet tulajdonítunk aktuálisan az életünknek. A választásaink arra irányuló feltételezések, hogy miféle emberekké válunk döntéseinket követően.

Ezen nézőpontból életünk mindhalálig tartó jellemtervezés.

Ebben a designfolyamatban kíván segíteni Önnek, Kedves Olvasó, Kollár József a nagy francia esszéíró, Montaigne-nyel polemizáló játékos, költőien hamvába holt coaching-egypercesei révén. Ez az esszésorozat a konvergens (egy irányba mutató, hatékony) és a divergens (széttartó, kreatív) gondolkodás találkozása a designalapú gondolkodás boncasztalán.

Önboncolgatás helyett az építő rombolás 21. századi önteremtő és -építő játéka.

PhD Dr. Kollár József


Gyorsan megtérülő vállalkozás: oktatási, képzési franchise

NYÍLT NAP

Szeretettel hívjuk, várjuk, ha érdekli a coach képzés, mediátor képzés, önismeret, designgondolkodás és nemcsak megtanulni szeretné, hanem hírnevet szerezni, a meglévő vállalkozását bővíteni, intellektuális teljesítményből megélni, sőt kiválóan prosperálni.

Nyílt nap helyszíne: 1056 Budapest, Váci utca, a Szent Mihály templommal szemben (kapu: Nyáry Pál u. 4., kapucsengő: "drkollarcoaching"

Időpont: 2016.10.28., 10 óra

Részvétel előregisztrációhoz kötött: Részvételi szándék, előregisztráció: kriszti.deri@gmail.com  vagy 06 70 432 4449-es telefonszámon.

 

8 év alatt csaknem 1.000 hallgatót képeztünk ki!

Váljon Ön is sikeressé!

Legyen saját iskolája:
KÉPZÉSI, OKTATÁSI FRANCHISE: biztos befektetés a XXI. századba

Eladó képzések megtérülési garanciával!

Többszörösen akkreditált képzések a Pécsi Egyetem közös tanúsítványával

Többszörösen akkreditált life coach képzés, business coach képzés, mediátorképzés, önismereti képzések, abduktív pszichológiai tanácsadó képzés,designgondolkodás innovatív képzések

Megtérülési garanciával: mi biztosítjuk Önnek, hogy a befektetésének 50%-a már az első félévben megtérül

Mi profin kiképezzük Önt vagy az Ön által kijelölt személyt és már indulhat is az iskolája!

Igény szerint az első kurzusaiban segítünk a tanításban, a tréner fejlesztésében, marketing startégiában, hogy Ön teljes sikerre vigye a vállalkozását

Kidolgozott képzési, oktatási módszertan és tanítást segítő megoldások

A hatékony marketing és PR-támogatást is biztosítjuk

JÖJJÖN VELÜNK, LEGYÜNK EGY LÉPÉSSEL MÁSOK ELŐTT!

Információ:

Tájékoztató anyag: http://www.drkollarcoaching.hu/franchise.html

E-mail: kriszti.deri@gmail.com

Tel.: 06 30 33 11 878


  
Hozzászólások 0Találatok: 6727  

2016.07.03 16:49:53
drkollar

Hogyan segít élni az irodalom? 1.: Salinger: Zabhegyező

További videóinkat a Youtube csatornánkon nézheted meg: itt

MÉM-jeink: Dr. Kollár Iskola MÉM-telepe

Fotók az Iskola életéből: Fotóalbum

Az Iskola honlapja: iLoveSchool

 

Szeretettel várjuk Önt is közénk!

Dr. Kollárné Déri Kriszti, nemzetközi fokozattal rendelkező life és business coach (ACC/ICF, AMLBC/IACM), igazságügyi mediátorkiképző tréner (élettervezési és életvezetési tanácsadó, szervezeti tanácsadó, egyezségközvetítő)a Magyar Szexuálterápiás Egyesület tiszteletbeli alapító tagjaaz ország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. alapító kuratóriumi elnöke19 országot tömörítő nemzetközi coach szervezet, az IACM titkáraa Magyar Designszövetség alapító tagjaaz általuk vezetett coach képzést a Pécsi Tudományegyetem is elismeri2011-ben végzett ELTE kutatás szerint a 30 legismertebb coach egyike 2013-ban a legsikeresebb 10 coach közé választotta a Human Research Magazin2014. december 4-től magyar világrekorder coach: 24 órás karitatív, maratoni tanácsadás GUINNESS REKORD-ere

PhD Dr. Kollár József, (életrajza a Wikipédián, az Artportal.hu-n, a HRPortál.hu-n) elmefilozófus, esztéta, művészetkritikus nemzetközi mester coachigazságügyi mediátorkiképző tréner Számos szakértői csoport alapítója, így egyebek mellett az első, magyar coachok által életre hívott, 26 ország humántanácsadóit tömörítő nemzetközi közösség, az IACM (International Association of Coaching and Mediation, bejegyzés éve: 2011.) elnöke, és a szintén úttörő, hazai coachszervezet, a Magyar Coachszövetség Alapítvány (bejegyzés éve: 2008.) szakmai igazgatója. Egyetemi oktatói munkája mellett 2005-től kifejlesztette az akkor egyedülállónak számító és az országban elsőként akkreditált coach képzések szakmai programját, majd 2007-től megkezdte a life coaching, később a business coaching és a coaching-alapú mediáció oktatását is. Egy perspektivikus nemzetközi irányzathoz kapcsolódva tudományos tevékenysége és tanácsadói gyakorlata során megfejtette és kidolgozta a magyar designgondolkodás logikáját. Az új tanácsadói módszertan méltán keltette fel a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Karán dolgozó vezetők figyelmét, így a kutatás és képzés 2015-től már közösen folytatódik tovább a Dr. Kollár Iskolával.


  
Hozzászólások 0Találatok: 7803  

2016.04.01 00:00:00
drkollar

Hogyan legyek lovemark?

Életünk során sokan érezzük úgy, hogy szamártöviseken rágódó fülesek, mindenkitől félő malackák, lóti-futi nyuszik, fékevesztett tigrisek, a „semmi ágán” tollászkodó baglyok, vagy „csekély értelmű” micimackók vagyunk. A különféle személyiség-fejlesztő kurzusok a legnagyobb hibát akkor követik el, amikor eltekintenek a fejleszteni kívánt személy lelki alkatától és az ehhez illeszkedő alapvető kompetenciáitól, vagyis attól, hogy a megszerzett ragyogó ismeretek hogyan vonatkoznak éppen őrá.

Ha el szeretnénk adni valamit (például magunkat), akkor egyik lehetőségünk az, hogy olyan új (akár magánéleti, akár nagyobb szabású) piacokat kreálunk, amelyben például a malackaság (malackodás) nem hiba, hanem vágyott állapot. A másik esély, hogy az IT tigriseiként betörünk a „fülesek” által irányított fejlődő piacokra, a harmadik út, hogy az érett piacokon megváltoztatjuk a fogyasztói szokások szerkezetét, azaz a „mindenki legyen alvás közben is boldog” helyett eladjuk például a „szamártöviseken rágódás melankóliáját”, ahogy Walt Disney tette Füles esetében.

Walt Disney rájött, hogy Malacka, Füles, Micimackó és a Nyúl egyaránt eladható szeretetmárkává (lovemark) tehetők, ha a világlátást, életérzést, amelyet képviselnek hitelesen, vonzó módon sikerül kifejezni. Az emberek arra vágynak, hogy új élményeket, új érzéseket éljenek át, azaz olyan esztétikailag megalkotott (virtuális vagy valódi) világokba léphessenek, amelyek kifejezik értékrendjüket, és amelyekhez érzelmileg kötődhetnek. A funkcionális „bolti” tranzakciók helyett befogadni és behatolni akarnak: megtalálni a kalandban a rendet, a rendben a kalandot.

Ne feledjük, Malacka éppen úgy kultuszmárka lett, mint Füles vagy Micimackó!

Hogyan ültethetjük át mindezt a legkülönfélébb szervezetek és szerveződések szintjére? Erre keres és ad választ az ontológiai coaching a következő, rövid epizódban.

Ügyfelünk egy amerikai tulajdonú gépipari nagyvállalat igazgatója, aki a korábbi és komoly tekintéllyel bíró vezérigazgató társvezetőjeként osztozik a hatalomban. Ez a szokatlan helyzet naponta teremt új és annál is váratlanabb feszültségeket. Kettejük, nagyjából egyforma tudása, gyakorlati tapasztalata mellé jól jönne némi versenyelőny. Vajon hogy lehet kitörni az előd megkezdett, sőt alaposan kiterjesztett narratívájából és játékteréből? Milyen módon tudna a munkatársakból formális és informális támogatókat toborozni, a szisztémát finom pókhálóként beszövő kapcsolati szálakat hurkolni? Egyszerűen van-e lehetőség átvenni a szót, diktálni a tempót?

Néhány sikeres és kedves filmélményéből szemezgettünk. A Tiszta románc (Quentin Tarantino:True Romance) klasszikussá vált epizódja adott kimeríthetetlen muníciót egy grandiózus vezetői stratégiához. Clarence apjánank (Dennis Hopper) és a szicíliai maffiózónak (Christopher Walken) közös jelenetét szedtük ízekre. Hopper nagy kérdése ("Tudta, hogy a szicíliaiak a niggerektől származnak?") kínálta az alapötletet. Ahogy megfejtettük a kettős kötést (double bind), már csak egy ugrásra volt a design (esztétikai élményt jelentő terv) és kezünkbe került egy minden részletre kiterjedő, algoritmizált cselekvési program. Nem kellett egyebet tennünk, mindössze hűen követni a zseniális sormintát. Azt a katartikus érzést szívesen megosztanám, amikor rájöttünk, hogyan kérhetnénk metaforikusan egy „chesterfieldet” a szóban forgó céges nagyfőnöktől, akinek trónfosztása ezzel végérvényesen és visszavonhatatlanul kezdetét vette. Ám, ahogy Euklidész mondta I. Ptolemaiosz fáraónak, miközben az le akarta rövidíteni a matematika elsajátításához vezető kellemetlenül hosszú és rögös pályát: „Nincs királyi út!” Nem is érdemes megfosztani magunkat a felejthetetlen élménytől.

Hogy az ügyfelünk egy percre se veszítse szem elől a feladatát, saját kezdeményezésére és máig tartó örömére beszerzett egy tucatnyi színes nadrágtartót. A „100% Urbandesign” Keresztapánk azóta már maga oktatja a karizma-stratégiát.

 

Dr. Kollár József: esztéta, elmefilozófus, mester coach. Számos szakértői csoport alapítója, így egyebek mellett az első, magyar coachok által életre hívott, 26 ország humántanácsadóit tömörítő nemzetközi közösség, az IACM (International Association of Coaching and Mediation, bejegyzés éve: 2011.) elnöke, és a szintén úttörő, hazai coachszervezet, a Magyar Coachszövetség Alapítvány (bejegyzés éve: 2008.) szakmai igazgatója. Egyetemi oktatói munkája mellett 2005-től kifejlesztette az akkor egyedülállónak számító és az országban elsőként akkreditált coach képzések szakmai programját, majd 2007-től megkezdte a life coaching, később a business coaching és a coaching-alapú mediáció oktatását is. Egy perspektivikus nemzetközi irányzathoz kapcsolódva tudományos tevékenysége és tanácsadói gyakorlata során megfejtette és kidolgozta a magyar designgondolkodás logikáját. Az új tanácsadói módszertan méltán keltette fel a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Karán dolgozó vezetők figyelmét, így a kutatás és képzés 2015-től már közösen folytatódik tovább a Dr. Kollár Iskolával.

 


 

10+10% képzési kedvezmény a Dr. Kollár Iskolától!

A témához tartozó:

10+10=20% kedvezmény!
Amennyiben OkosKedden* jelentkezel a Dr. Kollár Iskolába, 10% kedvezményben részesülsz. Ha egyösszegben fizeted be a tandíjat, további 10% kedvezményt biztosítunk!
http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

*OkosKedd: 2016. március 22., március 29. és április 5., április 12.

A módszer kidolgozója, a magyar ontológiai iskola megteremtője: PhD Dr. Kollár József, elmefilozófus, költő, művészetkritikus. Módszeréhez és általa alapított nemzetközi szervezethez, IACM 26 ország tanácsadói csatlakoztak.

Többet olvashatsz róla ezen az oldalunkon: http://www.iloveschool.hu

Képzésünkön alaposan kitanulmányozhatod és elsajátíthatod: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Nálam kipróbálhatod: http://pszichologus.szervezetepites.hu/

Szeretettel hívunk, várunk!

Dr. Kollárné Déri Krisztina

első, coach magyar GUINNESS-rekorder, Nemzetközi fokozattal rendelkező mester coach, az IRM/KIM senior mediátor-kiképző trénere, Magyarország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. Kuratóriumi elnöke, az IACM nemzetközi tanácsadói szövetség elnökségi tagja, a Magyar Design Közösség alapító tagja

Dr. Kollár Iskola FRANCHISE-szövetség ajánlata: Franchise Képek az Iskola életéből: Dr. Kollár Iskola képekben Dr. Kollár Iskola Mémtelepe: Mémjeink


BÚÉK 2016.!

Találkozunk az álmok mezején!

http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html


1.Ha röviden be kellene mutatnotok magatokat, mit mondanátok?

21. századi kibernomádok.

2.A munkásságotokkal több területet is lefedtek, ha definiálnotok kelenne magatokat, akkor mit mondanátok? Illetve, van egy olyan pont, ahol találkoznak ezek a tevékenységek?

21. századi neonomádokként élvezzük a különféle gondolatrendszerek, virtuális tájak, életformák, érzelmek, létállapotok közötti vándorlást.  A virtuális, tehát valódi sztyeppék meghódítását. Nem szeretjük, ha nyereg alatt puhítanak minket, ha a folyókat természetes határoknak tekintik, ha a hidakat eltorlaszolják, ha a gázlókon feltartóztatnak, ha a várkapukat és a városokat bezárják előttünk.

3.Hogyan tudtok együtt dolgozni?

Lóhalálában.

4.Mit tartotok a legnagyobb problémának, amivel egy párkereső vagy egy párkapcsolatban élő szembesülhet?

Hogy nem tudják tudatosan  előidézni és élvezni „a lét elviselhetetlen könnyűségét”.

5.Mi a missziótok célja?

Hogy a hozzánk fordulók megtanuljanak átvitt értelemben vízen járni: ne nyeljék el őket az mezőgazdasági, az ipari és az információs társadalom egymásra zúduló hullámai.

6.Milyen problémákkal fordulnak hozzátok a leggyakrabban és, milyen milyen megoldásokkal készültök általában?

A hozzánk fordulók gyakran saját letelepült, biztonságara törekvő életükkel elégedetlenek. Segítünk nekik kitörni virtuális szekérváraikból az információs társadalom tudáshorizontja felé. Támogatjuk őket abban, hogy coolhunretekké váljanak. Olyan emberekké, akik vadásznak mások jó ötleteire, érdekes mintázataira, gondolataira, érzelmeire, mémjeire, hogy aztán felhasználják ezeket az önteremtésük és önmeghaladásuk céljából.

7.Milyen egyedi módszereitek vannak?

Olyan eszközöket fejlesztettünk ki, amelyekkel a hozzánk forduló partnereinket segíteni tudjuk abban, hogy új, korábban nem létező világokra nyíló alternatívákat keressenek annak érdekében, hogy ugrásszerűen megnöveljék az adott, már jól ismert döntési lehetőségeik terét. Az új alternatívák keresése és megtalálása ugyanis legalább olyan fontos, mint a már megtalált választási lehetőségek közötti döntés. A kettő bár kiegészíti egymást, mégis a keresés logikája nagymértékben különbözik a megtalált alternatívák közötti döntés folyamatától és lehetséges kimeneteitől.


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor


  
Hozzászólások 0Találatok: 8513  

2016.03.15 00:00:00
kollarkrisztike

A bullshitelés természetrajza

tárgyszerűen: igen

szkeptikusan: igen?

ironikusan: igen...igen

tréfásan: ögen

bullshittel: IGEN

Komolyra fordulva: a bullshitben is van tényleg potenciál. Nagyobb szabású, mint a fecsegés (férfiasabb, profibb), ugyanakkor, szemben a szófosással, vagy az erőlködéssel (szorulás) könnyed, olykor élvezetes, nagy szabású, és nem olyan drámai, mint a bélcsavarodás. Legnagyobb ellensége a kételkedés, a humor, az elmeél. A bullshitelő szerint budi az egész világ, de ez a felfogás valóban jóval produktívabb mint a szarkeverés, szarrágás, szarozás, vagy éppen a fosás a jövőtől. Szerintem a szarelkenésnél is jóval hatásosabb: a bikaszar a maga természetes alaktalanságában híján van minden művinek, jól formáltnak. A pr-bullshit persze kicsit más: az szerintem mű-bikaszarból van, a bikát nekünk kell hozzáképzelni jó pénzért.  A kamaszok bullshitjei viszont igaziak, legszívesebben az összes öreg csókával megetetnék. A "lét elviselhetetlen könnyűségéhez" jól illeszkedik a bullshitelés "enyhe mámora" (by Ottlik).  Csak egy nagy lószar a világ.


PhD Dr. Kollár József
első, magyar coach GUINNESS-rekorder, 
nemzetközi fokozattal rendelkező mester coach, 
Dr. Kollár Iskola vezető tanára: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html
az IRM/KIM senior mediátor-kiképző trénere, 
Magyarország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008 szakmai igazgatója 
az IACM nemzetközi tanácsadói szövetség elnöke, a Magyar Design Közösség alapító tagja


 

10+10% képzési kedvezmény a Dr. Kollár Iskolától!

A témához tartozó:

10+10=20% kedvezmény!
Amennyiben OkosKedden* jelentkezel a Dr. Kollár Iskolába, 10% kedvezményben részesülsz. Ha egyösszegben fizeted be a tandíjat, további 10% kedvezményt biztosítunk!
http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

*OkosKedd: 2016. március 22., március 29. és április 5., április 12.

A módszer kidolgozója, a magyar ontológiai iskola megteremtője: PhD Dr. Kollár József, elmefilozófus, költő, művészetkritikus. Módszeréhez és általa alapított nemzetközi szervezethez, IACM 26 ország tanácsadói csatlakoztak.

Többet olvashatsz róla ezen az oldalunkon: http://www.iloveschool.hu

Képzésünkön alaposan kitanulmányozhatod és elsajátíthatod: http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Nálam kipróbálhatod: http://pszichologus.szervezetepites.hu/

Szeretettel hívunk, várunk!

Dr. Kollárné Déri Krisztina

első, coach magyar GUINNESS-rekorder, Nemzetközi fokozattal rendelkező mester coach, az IRM/KIM senior mediátor-kiképző trénere, Magyarország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. Kuratóriumi elnöke, az IACM nemzetközi tanácsadói szövetség elnökségi tagja, a Magyar Design Közösség alapító tagja

Dr. Kollár Iskola FRANCHISE-szövetség ajánlata: Franchise Képek az Iskola életéből: Dr. Kollár Iskola képekben Dr. Kollár Iskola Mémtelepe: Mémjeink


BÚÉK 2016.!

Találkozunk az álmok mezején!

http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html


1.Ha röviden be kellene mutatnotok magatokat, mit mondanátok?

21. századi kibernomádok.

2.A munkásságotokkal több területet is lefedtek, ha definiálnotok kelenne magatokat, akkor mit mondanátok? Illetve, van egy olyan pont, ahol találkoznak ezek a tevékenységek?

21. századi neonomádokként élvezzük a különféle gondolatrendszerek, virtuális tájak, életformák, érzelmek, létállapotok közötti vándorlást.  A virtuális, tehát valódi sztyeppék meghódítását. Nem szeretjük, ha nyereg alatt puhítanak minket, ha a folyókat természetes határoknak tekintik, ha a hidakat eltorlaszolják, ha a gázlókon feltartóztatnak, ha a várkapukat és a városokat bezárják előttünk.

3.Hogyan tudtok együtt dolgozni?

Lóhalálában.

4.Mit tartotok a legnagyobb problémának, amivel egy párkereső vagy egy párkapcsolatban élő szembesülhet?

Hogy nem tudják tudatosan  előidézni és élvezni „a lét elviselhetetlen könnyűségét”.

5.Mi a missziótok célja?

Hogy a hozzánk fordulók megtanuljanak átvitt értelemben vízen járni: ne nyeljék el őket az mezőgazdasági, az ipari és az információs társadalom egymásra zúduló hullámai.

6.Milyen problémákkal fordulnak hozzátok a leggyakrabban és, milyen milyen megoldásokkal készültök általában?

A hozzánk fordulók gyakran saját letelepült, biztonságara törekvő életükkel elégedetlenek. Segítünk nekik kitörni virtuális szekérváraikból az információs társadalom tudáshorizontja felé. Támogatjuk őket abban, hogy coolhunretekké váljanak. Olyan emberekké, akik vadásznak mások jó ötleteire, érdekes mintázataira, gondolataira, érzelmeire, mémjeire, hogy aztán felhasználják ezeket az önteremtésük és önmeghaladásuk céljából.

7.Milyen egyedi módszereitek vannak?

Olyan eszközöket fejlesztettünk ki, amelyekkel a hozzánk forduló partnereinket segíteni tudjuk abban, hogy új, korábban nem létező világokra nyíló alternatívákat keressenek annak érdekében, hogy ugrásszerűen megnöveljék az adott, már jól ismert döntési lehetőségeik terét. Az új alternatívák keresése és megtalálása ugyanis legalább olyan fontos, mint a már megtalált választási lehetőségek közötti döntés. A kettő bár kiegészíti egymást, mégis a keresés logikája nagymértékben különbözik a megtalált alternatívák közötti döntés folyamatától és lehetséges kimeneteitől.


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor


  
Hozzászólások 0Találatok: 2981  

2015.03.16 00:00:00
shs

Ismét megjelentek PhD Dr. Kollár József legújabb versei a Mozgó Világban

Ajánlók hasonló témában

A legújabb versek (2015.03.)

Mire jó a VÁLÁSI MEDIÁCIÓ? Déri Kriszti mediátorkiképző tréner, senior fokozatú mediátor a CIVIL RÁDIÓban

 


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor


  
Hozzászólások 0Találatok: 9022  

2015.03.05 00:00:00
shs

Ki az a Dr. Kollár Iskola?

http://www.drkollarcoaching.hu

Dr. Kollár Iskola, egy nagy piros pont az Élet Iskolájában

Ajánló:

Déri Kriszti- Kollár József PhD

http://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Hogyan legyünk neonomádok?

Az általunk gyakorolt és inspirált neonomád életstílus lehetőségi feltételét az úgynevezett „tervezői alapállás” adja, amelyet a „Made in the Next Minute” (A következő pillanatban készült) szlogen fejez ki számunkra a legvonzóbb (loveliest) módon.

A tervezői gondolkodás a vad, szubjektív ötletek és a megszelidítésükre, pontosabban háziasításukra használt objektív tudás küzdelmének a terepe. Ez hasonlít ahhoz, amikor a vadállatokat háziasítják a szakemberek. A fantasztát és a sikeres élettervezőt az különbözteti meg, hogy utóbbi vad ötleteit megszelidíti. Miközben őrülten eredeti gondolatai kiragadják a valóságból, képes háziasítani, vagyis a valóság kategóriarendszerébe lehorgonyozni, önmagának és másoknak artikulált formában elmondani őket.

A fentiekből következően a minőségi élet egyrészt a vad  háziasításának folyamatában jön létre, másrészt a háziasított mintázatok elterjesztése, illetve tovább nemesítése során. „A Minőség örök ösztönzőnk, hogy világunkat megteremtsük. Minden ízét. Minden porcikáját.”

A mi olvasatunkban a vad és a megszelidített határán mozgó minőségkereső és -teremtő neonomádok korunk hősei.

Attali szerint az emberek eredendően nomádok, és a 21. században visszatérnek a gyökereikhez. Dzsingisz Kán mongoljai nevéhez nem fűzödött technológiai áttörés, nem alapítottak új világvallást, nem írtak világhírű drámákat, nem alkottak maradandót a mezőgazdaságban. Mesterembereik nem voltak a kor divatdiktátorai, manufaktúráikban nem készültek elegáns porcelán-edények, nem építettek hatalmas épületeket. Miközben keresztül-kasul nyargaltak a világban, és lerombolták a mások által épített várakat, városokat, összekapcsolták a különféle kultúrákat. Rengeteg folyón és hídon keltek át, hogy közvetítsenek a folyók által egymástól elválasztott speciális életformák között, vagyis globalizálják őket. A mongolok nem csupán az árukereskedelem számára “globalizálták” a világot, hanem a gondolatok és a tudás áramlása számára is.

A kibernomádok a középkori nomádok 21. századi leszármazottai, “áramló közösséget” alkotnak. Az “áramlás” a mobilitást pereferáló éltestílus, legyen szó munkáról vagy szórakozásról. A mobilitás a kultúrák közötti utazás. A neonomádok élvezik a különféle gondolatrendszerek, virtuális tájak, életformák, érzelmek, létállapotok közötti vándorlást.  A virtuális, tehát valódi sztyeppék meghódítását. Áramlásuk a változásban való élés változatlan akarása. A változás pedig nem más, mint utazás különféle kultúrák és normák között.

A Lezsibbadt, kiégett kúlcsávó? című Rom színházi, azaz coaching-színházi darabunk főhőse, Negyedik Béla, pontosan kifejezi eddigi mondanivalónkat. „Nekem nincsenek korszakaim, csak a zenei ízlésem változik. Újramixelem a dogokat. Csak az tudom, hogy Budapest a lelkem New York-ja, háromnegyed, fél- és negyedarcaival, valódi romkocsmáival. Olyan csávónak vagyok a lelke, aki kilóg magából. Aki egyszerre van több helyen és nincs. Pontosan céloz, aztán nem húzza meg a ravaszt, a nőket. Önmaga DJ-je, korosztályos bajnoka, sztárja, szelleme. Kelet-európai Bret Easton Ellis, regények nélkül. Aki megbukik saját önéletrajzából, aztán kiütéssel legyőzi a tatárokat.”

A Dr. Kollár Iskolacsoporthoz tartozó Life és Business Design Intézet a 21. századi globális sztyeppe minőségkereső, tervezői életformájához biztosít virtuális lovakat, utiterveket, hódító stratégiákat, coolhunter-fegyvereket és mindenekelőtt lelki békét.

Ajánló:

 


Life és Business Design Intézet Kft., Dr. Kollár Iskolája bemutatja

Dr. Kollár Iskolája: coach képzés, mediátor képzés, önismeret, abduktív tanácsadás, vezetői designgondolkodás

a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara közös képzésében és tanúsítványával

A Civil Rádió bemutatja: Dr. Kollár Iskolája

Kell-e nekünk önismeret? a CIVIL RÁDIÓBAN

Coaching alapok és irányzatok

Megjelent a Coaching alapok és irányzatok (Akadémia Kiadó) című könyv, melyben egy több, mint 30 oldalas fejezetben foglaltuk össze az ontológiai alapú tanácsadást.
Az ontológiai coachok GUINNESS REKORDEREK!

Megjelent PhD Dr. Kollár József cikke a Mozgó Világban: Kibernomádok, Neo és Orbán Viktor


  
Hozzászólások 0Találatok: 8388  

1. oldal / 8
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Az iLoveSchool párkapcsolati, válási és üzleti menedzsment tanácsadója:
Csintó Edit
akkreditált life
és business coach >>


Feliratkozás hírlevélre

Utolsó fórum hozzászólások

 • Integessen szépen Extremisztánból (2013. március 08., péntek)
  Kedves Bernadett, amikor szerelmesek vagyunk, a fellegekben járunk, hívjuk ez...
 • Megtartsam őt (2013. március 08., péntek)
  A hallgatói levelet élesítette: Abaházy Noémi Elnézést kérek hogy lev...
 • A végének márpedig nincs vége (2013. február 28., csütörtök)
  Kedves Csilla, nézze csak meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=k8AkjWQ3P...
 • Vége? (2013. február 28., csütörtök)
  Aki az olvasói levelet megjelentette: Abaházy Noémi Köszönöm válaszát...
 • Szép mese a szerelem mítoszáról (2013. február 27., szerda)
  Kedves Levélíró, "Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírn...
 • Engedjem, hagy menjen? (2013. február 27., szerda)
  A Levélíró online kérdésének megjelenését engedélyezte: Abaházy Noémi...
 • Varázsló (2013. február 21., csütörtök)
  Na jó, de hogyan? "Gondold, hogy most olyan állapotban vagy, mint a már fe...
 • Napi mentál kisfröccs 53. - Szívet cserélj ne égboltot (2013. február 20., szerda)
  "Azt hiszed, veled történt meg egyedül, és csodálkozol rajta, mint valami s...
 • Hűtlen látomás (2013. február 13., szerda)
  Kedves Katus, a rovartípusú kommunikáció hasonlít ahhoz, ahogy például a...
 • Nem hiszem (2013. február 13., szerda)
  Az olvasói kérdést élesítette: Abahází Noémi Tisztelt Kollárné Dér...
 • Florida-vita (2013. február 12., kedd)
  Lényeg mindig a részletekben rejlik: hogyan? Hogyan tanuljuk meg a hajótöré...
 • Napi mentál kisfröccs 52. - A hajótörés művészete (2013. február 07., csütörtök)
  Ha nem vagy kész arra, hogy változtass az életeden, egy coach sem segíthet r...